Svadba rok od zoznámenia

12. jún 2022

Peknú nedeľu všetkým!
Dievčina z mojej vzdialenejšej rodiny sa ide vydávať. Ona má 27, on 32. Zamýšľam sa nad tým či sa tak trochu neunáhlili. Ide totiž o to, že sa poznajú krátko - svadbu budú mať presne po roku odkedy sa spoznali. On vyzerá byť milý, ale ide o to, že on mesiac predtým než sa spoznali dostal kopačky od svojej vtedajšej snúbenice, s ktorou už mali aj naplánovaný dátum svadby. Proste všetko zrušila a rozišla sa s ním. Ako spoznal túto moju rodinu, po necelom mesiaci sa dali dokopy, po 4 mesiacoch ju požiadal o ruku no a ako píšem dátum svadby vychádza rok od ich zoznámenia. Nie je to divné, že on vlastne v priebehu dvoch rokov žiadal dve rôzne ženy o ruku? Ona je milá osôbka, rodinne založená, už dlhšie túžila mať svoju vlastnú rodinku. On je vraj tiež taký typ, len sa bojím, či on si ňou len nelieči rany od predošlej snúbenice (bol to vzťah ktorý trval vyše 3 rokov).
Mám o ňu strach, či robí dobre. Veď sa hovorí, že prvý rok ide o zamilovanosť kde obaja majú ešte ružové okuliare, až potom nastáva realita. A oni už spolu čakajú aj bábätko, je v začiatkoch tehotenstva. Aký je na to váš názor, môže to fungovať?

marcellka32
12. jún 2022

Príliš sa zamyslas nad iným vzťahom, je to ich vec, ak sa takto rozhodli ;)

autor
12. jún 2022

@marcellka32 ja viem že je to ich rozhodnutie, aj jej to veľmi prajem, zaslúži si byť šťastná, len som chcela vedieť názory a skúsenosti iných, možno sú tu ženy ktoré majú podobný príbeh a majú šťastné manželstvo 🙂

jaskolka
12. jún 2022

My sme sa vzali presne po roku

0silvia0
12. jún 2022

My sme s muzom chodili tiez len 1,5 roka a buduci tyzden oslavime 21. vyrocie sobasa. V tom istom roku ked som sa zoznamila s manzelom som sa rozisla po 5 rocnej znamosti s exfrajerom.

sense
12. jún 2022

Nevlastny otec mojho partnera poziadal jeho mamu po 3 mesiacoch o ruku , o dalsie 3 mesiace bola svadbu, su 26rokov

koniarova
12. jún 2022

Keby sa zobrali aj v deň zoznámenia,teba do toho veľké oné. Je to ich vec.👍

mikadooo
12. jún 2022

Osobne si myslím že svadba je VŽDY lotéria. Nikdy nevieš, ako sa ty alebo tvoj partner počas rokov zmeníte, ako budete reagovať v rôznych krízových situáciách, kým si to nezažijete (napríklad bábätko-nespavec, vážnejšia choroba jedného z partnerov, potreba starať sa o rodičov, zasahovanie rodiny do vzťahu, výchovy detí,.... A môžete sa predtým poznať aj 10 rokov. Daj im šancu a želaj im len to dobré 🙂. Ak to má vyjsť, tak to vyjde, ak to vyjsť nemá, tak to holt nevyjde.

petamich
12. jún 2022

ani poznat niekoho roky negarantuje nic, citame tu o tom kazdy den, ze ano 🙂 ak to tak chcu, treba sa s nimi len tesit

autor
12. jún 2022

@mikadooo
@petamich
Súhlasím, čas chodenia asi nehrá až takú dôležitú rolu, viď moja sestra - chodili spolu 6 rokov, vzali sa a po roku manželstva to vyzeralo na rozvod, vravela že ho nespoznáva a neverí, koho si to zobrala za muža.
Ide skôr o to jeho predošlé zasnúbenie, akurát včera bola u nás na návšteve jej mamka a tak sa zdoverila že trochu sa jej nepáči to že on ešte rok dozadu mal inú snúbenicu, prípravy na svadbu v plnom prúde… Tak sa dnes tak zamýšľam nad tým, či sú tie jej “strachy” oprávnené. 🙂

gab
12. jún 2022

ja poznam chlapa, ktory poziadal o ruku slecnu po tretom radne v kine, vzali sa po 4 mesiacoch a su spolu 30 rokov..

autor
12. jún 2022

@gab Waw.. ako z filmu 🙂

mikadooo
12. jún 2022

Nuž tak keď sa to jej mamke nepáči, tak nech ti povie snúbencom, všelijako sa to dá zaobaliť, napríklad, aby nevesta nemala stresy z príprav keď je tehu, alebo že keď to malé vyrastie trochu, aby si aj ono tú svadbu užilo, alebo že hlasná hudba nebude robiť babenku v brušku dobre, atď.... Ja ako matka súhlasím, tiež by som dcéru odhovárala, ale nie štýlom "neber si ho", ale skôr štýlom, že nech sa zbytočne nestresujú, nemusí byť všetko v jednom roku, nech si teraz užívajú tehotenstvo, výber výbavičky atď., nech sa sústredia na bábätko... Jej matka možno bude vedieť veci ovplyvniť, ale ty ako širšia rodina, čo ja viem... Ja by som sa do toho nemontovala.

janickacrazy
12. jún 2022

No u nás to bolo ešte rýchlejšie. Po 2 týždňoch má požiadal o ruku, po 2 mesiacoch zásnuby, po 6 mesiacoch svadba. Je to už 13 rokov a sme spolu šťastní ako blchy. Podľa mňa zbytočne stresujes.

gab
12. jún 2022

aj taky je zivot, a su aj taki, co sa vzali po 10 rokoch spoluzitia a do roka po svadbe uz boli rozvedeni. Ak to klapne, tak klapne, ak nie, tak nie. Jedno je iste, ze na vztahu musia pracovat a snazit sa obaja, vo vsetkom.

autor
12. jún 2022

@mikadooo no lenže zasnúbenie a prípravy na svadbu začali skôr ako otehotnela. Oni sa neberú primárne kvôli jej tehotenstvu. Proste to takto chcú. Jej ani nevadí že on ešte nedávno žiadal o ruku inú a pripravoval s ňou svadbu. Nejak to nerieši.
A jej mamka jej to aj načrtla či by nechceli s tou svadbou počkať ale ona že nie, načo majú čakať. Čiže každý to akceptuje, sú to dvaja dospelí ľudia, žiadni tínedžeri, tak snáď vedia čo robia.

evaachesa
12. jún 2022

Je to hop alebo trop. Moji rodičia sa vzali po 5 mesiacoch a sú spolu vyše 30 rokov. ☺️

martul
12. jún 2022

Môj švagor a švagriná sa vzali po pol roku. Sú spolu 26rokov, prežili dobré aj zlé. Absolútne sa to nedá paušalizovať koľko je málo a koľko akurát.
Hlavne to nerieš ty, ani len sama so sebou.

bambooolik
12. jún 2022

Pozri, to sa dá fakt veľmi ťažko posúdiť. My sme sa brali cca po 1,5 roku čo sme spolu začali chodiť a spoznali sme sa asi 3 mesiace predtým (to sme sa len videli, písali sme si asi mesiac než sme spolu začali chodiť). Známi mali svadbu tiež rok od zoznámenia, akurát že on už raz žiadal o ruku ale dávnejšie no bol odmietnutý. Známi mojich rodičov stihli svadbu do 4 mesiacov od zoznámenia a do roka už boli rodičmi a sú spolu až asi aj 40 rokov. Zbytočne to rozoberať, vziať sa chcú aj sa vezmú, dieťa na ceste. Niektoré páry chodia aj žijú spolu roky, vezmú sa a do roka rozvod.

kacena4
12. jún 2022

my sme sa po 4tich mesiacoch zasnubili a po roku vzali... sme spolu 21r. ❤️

evita_g
12. jún 2022

@kacena4 my tiež tak isto 😉 ale zatiaľ sme spolu kratšie, 13 rokov

espritka29
12. jún 2022

Mna poziadal manzel o ruku po 4 mesiacoch nasej znamosti. A brali sme sa po 9 mesiacoch znamosti. O 3 mesiace to bude 9 rokov od nasej svadby a mame 5 rocneho syna. Citila som to tak, ze je to ono. Predtym som mala vztah vyse 7 rokov a skoncil sa.

autor
12. jún 2022

Jej dámy tak je vás celkom dosť čo žijete v dlhoročných manželstvách napriek tomu že spoznávanie pred svadbou bolo krátke 😊 ozaj keď príde ten správny tak čas chodenia nehrá žiadnu rolu.. teším sa s vami a zároveň dúfam že aj spomínaný mladý pár bude spolu šťastne žiť 🥰 o necelé dva mesiace im ideme na svadbu 👍

osky
12. jún 2022

S muzom som zacala oficialne chodit vo februari,v auguste sme sa uz vzali.nemuseli sme!!!nebola som tehotna-len aby bolo jasno.
V auguste oslavime 14.vyrocie.
Nevravim,ze je to vzdy med lizat...
Ani z jednej strany ...ale kde je laska a Bozie pozehnanie,tam sa vsetko da.
Laska,to su dobrovolne kompromisy.
Laska je trpezliva,dobrotiva....
Neviem si predstavit,ze by sme neboli spolu...
Rok chodenia nie je malo.
Ja vidim skor casto opak-su spolu aj 7 rokov a nic sa neberu...a kolki sa nakoniec este aj rozidu...

zmrzlinka2021
12. jún 2022

Vies co, stretla som sa xkrat s tym... ze neviem ake fantasticke pary, poznali sa dlhe roky, dokonale hrdlicky, vzali sa a par rokov na to rozvod..a potom pary, ktorym nikto neveril, a su spolu desiatky rokov, lubia sa...

Toto je tazke povedat, problemy pridu do kazdeho vztahu, dolezite je, aky charakter maju ludia

beata_k
12. jún 2022

Svadba je to najmenej co by ma trapilo. Ona je totiz to tehotna a to je iny zavazok voci muzovi nez svadba.

maminkasisa
12. jún 2022

Moja kamoska chodila s chalanom 5 rokov, rozisli sa, obaja sa asi po pol roku zoznamili s niekym inym, ona sa do roka vydala, on sa sice neozenil, ale narodil sa mu syn a obidvaja su v novych vztahoch spokojni

marca12
12. jún 2022

Moja kamoska sa rozisla s frajerom,hned si nastahovala noveho po pol roku otehotnela a po narodeni dietata svadba. Len ju uz tlacil vek a prehnana tuzba po dietati. Urcite sa nestihli spoznat,ale ono to vo vyssom veku tak byva,ze sa uz necaka na dlhorocne chodenie a ludia si hned zakladaju rodiny a uz je na nich,ci im to vydrzi aj ked pridu naozajstne problemy. Nezamyslaj sa nad zivotom inych a dopraj stastie. Nemyslim si,ze by si o nu mala mat strach. Je dospela a vie co robi

elizabet173
12. jún 2022

Je to absolutne ich vec, vestec nie je nikto. Vzdy je lepsie, ked sa s partnerom poznas dlhsie, zazijes ho v roznych zatazovych situaciach. Ale aj ten cas je relativny pojem, je rozdiel ci sa za tie styri mesiace videli iba pocas vikendov, alebo denne. Moja kamaratka sa s muzom poznala sest tyzdnov, ked mali svadbu. Ani prstienky nestihli kupit, pozicali si od rodicov, su spolu tridsat rokov, ale viem, ze je to vynimka

ejanjelik
12. jún 2022

My sme chodili spolu 6 rokov, boli sme mladý brali sme sa v 24. Už by som to toľko nenatahovala.

lotitka
12. jún 2022

My sme sa s mužom poznali 8rokov( s pokecu),mali sme sa na FB v priateľoch ale málokedy sme si písali. V roku 2020 mi napísal či nepôjdem von no tak som šla bolo to druhé rande 😁 1.3.2021 sme sa dali dokopy a 26.6.2021 sme sa zobrali 😁 prišlo k tomu tak že prišiel s turnusu a povedal že by sme sa mohli zobrať brala som to ako srandu. 20.4. 2021 išiel za starostom že nech mu uvolny dátum svadby a len išiel pre mňa že má prekvapenie,zobral ma na matriku kde boli papiere nachystané na podpísanie 😁 bola som v šoku ale bolo to krásne gesto a že chce byť so mnou ❤️ babulky každej držím palce nech sa vám darí ❤️