Svadba pre 20 ľudí - priebeh

21. jan 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, budeme mať svadbu maličkú cca 20 ľudí. V podstate to bude aj prva svadba na ktorej budem.
Ak ste niektorá mala takúto svadbu, ako to prebiehalo ? Neľutovali ste ? Nejaké bližšie info ..

janinah
21. jan 2025

Co chces lutovat.ze vas tam bude malo? My sme mali svadbu velku a nelutujem.Spomienky a video s ludmi.ktori tu uz nie su vratane mojich rodicov su pre mňa velmi cenne.

katica06
21. jan 2025

Nás bolo asi 40 a nič neľutujem. Čo by som mala ľutovať? Po druhej v noci sa . čašník v reštaurácii ktorú sme mali prenajatú opýtal, či sa už chystáme domov? No nechystali sme sa,.až.okolo piatej ráno

calathea97
21. jan 2025

Ahoj, my tento rok plánujeme tiež malú svadbu. Nás bude cca 25. Pozývame naozaj len najbližších. Ja nie som ochotná dávať toľko peňazí za jeden jediný deň, keďže je situácia vo svete momentálne taká ako je a iba nákup v potravinách je neskutočne drahý. My budeme mať len obrad na úrade a potom pôjdeme do reštiky sa najesť. Jasné bude aj torta aj koláče, ale to je celé... žiadna tancovačka.

zuzikak
21. jan 2025

ano ja som mala malicku svadbu - 25 ludi plus potom vecer prisli pozriet nejaki kamarati. Vobec nelutujem. Aj tak to financne stalo dost a chceli sme mat pri sebe len najblizsiu rodinu. Ostatne peniaze sme si usetrili a pouzili ich, ked som bola doma s babom na materskej.Vtedy su peniaze dolezitejsie ako vytrepat ich za velku svadbu. Svadba nebola velka, bolo tam len par ludi, ktorych mame radi a chceli sme aby zdielali s nami tento den a hotovo. Mali sme obrad na urade, investovala som do siat, miestnost tym, ze nas nebolo vela nemusela byt velka a draha, aj sme potancovali, pre nas bol dolezity fotograf, ktory nam "dohodil dj a plus kameramana.

caroline_
21. jan 2025

ja som mala len svedkov,a nelutujem,keby sa da,tak by som isla aj bez nich

lenuska9999
21. jan 2025

My sme mali 50 ľudí a ľutujem. Mali sme sa vziať dvaja s rodičmi a súrodencami a radšej tie peniaze využiť na luxusnejšiu svadobnú cestu, pripadne ich využiť úplne inak. Aj pri 50 ľuďoch tá svadba stala jednoducho dosť a vyhodiť toľko peňazí za jeden jediný deň bolo podľa mňa zbytočne. Ten deň zbehne tak rýchlo, že ty Si ho poriadne neužiješ. Tá svadba je pre tých hostí. Kdezto napr svadobnú cestu si užijete s budúcim manželom obaja a dlhzsie.

rorino
21. jan 2025

Nemám čo ľutovať,tak sme to chceli a boli sme spokojní😉

petraivet
21. jan 2025

Ja som mala malú svadbu 6 dospelých a 3deti a neľutujem to absolútne. Bola som mesiac pred pôrodom, žiadna párty len obed v reštaurácii a potom posedenie doma.

petronellla87
21. jan 2025

Tiež budeme mať takúto svadbu, bude nás 18 myslím. Z úradu pôjdeme vedľa do dediny na obed a potom sa uvidí 🤣 mám 2 malé deti, takže všetko sa bude prispôsobovať im a odmietam dať 5k alebo koľko to teraz stojí za svadbu. Priority máme inde

bety19
21. jan 2025

@calathea97 my takisto..neriesim momentalne este nuc a svadbu spojime s krstinami a po obede domov😃.. s partnerom sme uz spolu cez 10 rokov nepotrebujeme taketo vystrednosti aspon my to tak vnimame.a dalsia vec su financie kedze idem byt doma aspon 2 roky s babom

abcabcada
21. jan 2025

My budeme mať 25 ľudí a počítam, že dokopy to bude okolo 3000€ 😅 A to len klasika úrad, reštika, nejaké tie koláče a alkohol, nič fancy... Snívali sme o veľkej svadbe, ale takto to nakoniec skončí malou, len s najbližšími... Aj to sme už preriedili, lebo sme boli na cca 40 osobách za takmer 6000€ 🤭

vkatush
22. jan 2025

My sme mali veľkú svadbu (sme veľká rodina), bola skvelá zábava a stálo to dosť. Vtedy som bola za to vďačná (z manželovej strany to bola na desaťročia jediná svadba, takže sme chceli poriadne a z mojej sme rok predtým mali príliš veľa pohrebov, takže sme chceli radostnú príležitosť).
Neľutujem. Aj keď niektorí ľudia nie sú už v našich životoch, veľa sa po svadbe a hlavne dieťati zmení, takže ak by teraz som mala robiť veľkú, ten zoznam hostí bude iný.

Avšak ak by som naozaj robila teraz, bola by to mala svadba do max 30 ľudí (a to je naozaj len tí najbližší 🙈). Pri tom, čo všetko teraz koľko stojí, radšej dať peniaze do bývania, cestovania, rodiny ako do jednej párty.

sfet
24. jan 2025

A aky plánujete priebeh? Nás bolo asi 14, mini svadba. U nás sa šlo ráno na nedelnu omsu, kde bol aj sobas (bolo to v nedelu), potom fotenie v nedalekej zamockej zahrade, obed v restauracii s pripitkom, odchod k nám domov, tam volná zábava, krajanie torty, zákusky, kolaciky, večer guláš.
Bolo to v malom, ale nevadí. Ak by som mohla zmenit, nechcela by som inak. Tie peniaze radsej zainvestujem do cestovania, dietata, do byvania než platit z toho party na pár hodin..

nattyond
24. jan 2025

My sme mali 28 ľudí a večer nejakí kamaráti. Vôbec neľutujem, svadba bola drahšia keďže to bolo okolie BA, ale asi polovica sa nám vrátila a tú sme dali na luxusnú svadobnú cestu a boli sme 15 dní v Dominikánskej 😊 teraz keď som na materskej tak radi s partnerom spomíname ako nám tam bolo super (oveľa menej spomíname na svadbu, akože bola super, ale na dovolenke sme si fakt oddýchli, prvý krát sme si dopriali luxus a predsa len trvala 2 týždne) 😊 ale záleží od priorít, poznám baby, ktoré chceli veľkú svadbu a neľutujú