Začnem asi takto… už od mala som snívala o svadbe, rodine. Tak asi ako každé dievčatko…
Mám mesiac do svadby a vôbec sa neteším,
chcem to mať celé za sebou… A začínajú ma zožierať pocity či to čo robím nie je chyba,… Všetci v okolí sa rozvádzajú, plus naši rodičia sú rozvedení…
Možno je to tým, že sme už svadbu presúvali kvôli covidu, do toho sa nám narodilo dieťa..
Sme s mužom 5 rokov, a príde mi, že táto dlhoplánovaná svadba je len preto lebo sa to patrí. Medzi nami to ochladlo… Nemáme si čo povedať, obaja sme na seba nervózny.
Muž začal mať voči mne postoj istoty a nepočujem nič len Ja musím, ja zarábam, ja si potrebujem oddýchnuť… Prestal mi s dieťaťom absolútne pomáhať…
A tou svadbou sa v podstate už nič okrem mena na našom živote nezmení…
Neviem či som len sklamaná, že to nie je podľa mojich predstáv, alebo by sme naozaj mali ísť radšej od seba. A radšej zahodiť svadbu za hlavu… Sú to len peniaze.. Neviem čo by na to povedala rodina :/
Ďakujem za názor
Svadba môže byť kedykoľvek. Aj o 5 rokov,ak budete chcieť. Ale v tejto chvíli ti radím, nechoď do toho.
Nemusíte sa hneď rozchádzať,ale svadbu by som odložila na "neurčito".
Rodina to zoberie normálne. Aj keby si bola deň pred svadbou a cítila by si,že to nie je dobrý nápad, tak do toho netreba ísť . Možno aj on dúfa, že ty rozhodneš tak,že to zrušíš.
Je to rozhodnutie na celý život.
Podľa toho čo píšeš, by som tu svadbu zrušila.....
Jednoznačne to zruš.
Tie pocity sa vo mne stupňujú stále bližšie ku svadbe… Muž si ma chce zobrať, a proste on to tak nevidí.
Svadba nás bude stáť cca 25 tis… A keďže je už o mesiac. Bude to dosť veľký zásah do rozpočtu, kvôli môjmu výstrelku, že sa necítim šťastná… Nie je možné aby nám vrátili zálohy, atď…
Ja som sa na tú svadbu tešila, ale pred 2 rokmi. Medzi tým sme sa niekoľkokrát s mužom dosekali, stretla som svojho ex, ktorý sa tiež už aj rozviedol, a vždy nás to ku sebe ťahalo. Zrazu mi na mužovi všetko vadí, a sám tomu neprispieva keďže má všetko na háku… Len on a nikto iný…
Váš vzťah ide evidentne do kytek. Svadbu by som zrušila. Čo na to rodina, to by ma až tak netrápilo. Ale čo na to manžel? Ako to pochopí ten?
Škoda, že každý sa,väčšinou učí na vlastných chybách.
Takže aj keď ti tu napíšeme, že nechoď do toho, asi do toho pôjdeš.
Je výstrelok,že sa možno celé manželstvo budeš cítiť viac nešťastná ako štastná?
@mikadooo Zacal ma brat ako samozrejmost, ta co navari, uprace a postara sa… Inak na mna nema cas. Akurat spolu obedujeme/veceriame… Inak je duchom nepritomny…
O dieta sa prestal zaujimat. Chodi na vikendy mimo SR s partiou kamaratov, predtym toto nerobil
@joesvk Neviem ako ďalej, ak zruším svadbu budem musieť odísť z domu… Nemám kam. Som na materskej, príjem nula bodov… Bývam od rodiny cez cele Slovensko, nedovoli mi zobrat dieta tak daleko, no zaroven momentalne nemam nato aby som to utiahla sama
Neviem ako by to bolo možné, ale jemu to tak zjavne vyhovuje. Našiel si ženu, čo pre neho znamená niekoho kto sa teda postará, porodí mu deti,vytvorí rodinu.Ale neviem,či nastane zázrak a z neho sa stane rovnocenný partner do života, s ktorým budeš chcieť zostarnúť.
Neverím, že ťa vyhodí z domu. Bude chcieť byť s dieťaťom, tak musí rešpektovať ,čo chceš ty.
Nie je to tvoj výstrelok.Tvoje túžby a pocity sú reálne. Nevzdávaj sa samej seba. Veľa žien to kvôli mužom robíme /aj vlastná skúsenosť/ a väčšinou, keď to robíme,nikto to neocení,ani ten muž.
A pred 2 rokmi si mu tiez obskakovala zadocek, ze ta berie ako samozrejmost?
Strasne cela penazi za scadbu, zalohy su urcite len zlomok z tych 25tis
Keď zrušiš svadbu ostane ti tých 25 ooo, alebo aspoň niečo z toho a môžeš sa osamostatniť a začať od znova 🤷
preboha, zbožňujem "čo na to rodina", "čo na to povedia druhí"? Na tých sa vykašli, ty si možno pokaziš život, nie oni...
Ok a vieš si ty vôbec predstaviť spoločný život s ním ďalších 5-10-x rokov? Alebo je dôležitejšie, aby zálohy neprepadli? Ak nie som spokojná vo vzťahu, určite by som sobáš neriešila a zálohy by mi boli ukradnuté. Najskôr si vyriešte problémy, ktoré máte a keď budete obaja spokojní vo vzťahu, potom sa berte... Toto mi príde úplne divné. Na druhú stranu, nie si jediná, ktorej bolo ľúto záloh a "čo na to rodina". Po roku sa rozvádzali 🤷.
Tak ja neviem, peniaze a zalohy by ma trapili najmenej.
Vztah ide dole vodou, zijete ako spolubyvajuci, s dietatom nepomaha, chodi s kamaratmi na vikendove party ako za slobodna, Ty tu este hovoris o svojom ex ako Ta to k nemu taha,... Prosim uplne uprimne ked si toto precitas, to je dobra poda pre svadbu dvoch ludi? Neprides mi hlupa. Ved to speje k zaniku ak nieco nezmentie.
Svadbu nateraz odloz a vazne sa porozpravajte ci chcete byt spolu a nieco robit pre zlepsenie vztahu. Ale i tak je to na Tebe to je jedno co Ti tu keby aj 20 ludi napise. Drzim palce pre spravne rozhodnutie. Lebo takymto stylom fakt bude aj rozvod do roka a do dna (a to nesrandujem, poznam aj take pripady...).
Povedz toto jemu. Podla toho, aky postoj on zaujme, mas odpoved na svoju neistotu, ci rusit , alebo ci to vobec chcete. Podla reakcie hned budes vediet, co mas urobit, ci to za to stoji, alebo vycuvas. Rodina to prezije. Pride ina senzacia.
A keby si sa o svojich pocitoch a trápení porozprávala s partnerom? Možno by ste našli spoločne riešenie, mozno to cíti rovnako ako ty a nechce sa ženiť, mozno to robí len z povinnosti a nie z lásky...
Vies si život s nim po svadbe predstaviť aj o rok, dva, o desať? Miluješ ho? Alebo ti ide len o to co povedia ostatní? Či ti pomotal hlavu bývalý? Skús si zodpovedať všetky otázky a hlavne pokus sa o úprimný rozhovor. Mozno z toho budeš sama prekvapená...
@kitycat Bohuzial nie, vsetko je zazmluvnene tak aj ked zrusime priestor/hotel, dj z nasej strany … musime uz zaplatit plnu sumu…
Ale píšeš ze ty máš príjem nula, tak kto platí? Sú to vaše spoločné úspory?
A to obskakovanie?
Nerieš, čo povie rodina, lebo ty s ním budeš žiť, nie oni... Máš s ním dieťa a to už je oveľa väčší záväzok, ako svadba... Na tvojom mieste by som sa ešte nevydávala a nechala si to uležať v hlave, ale ani dieťa by som nemala s mužom, o ktorom nie som úplne presvedčená... 🥺
@janage Odkedy som na materskej mám iba tento príjem… Aj ja som dávala peniaze do domácnosti, výlety, výbavička pre dieťa, a svadba - zálohy…
Dom je jeho, autá sú jeho… Je medzi nami veľký vekový rozdiel. Aj keď som pracovala popri VŠ nemala som šancu si zaobstarať to čo on…
Ja len ze, toto vsetko ti vadi odkedy si stretla toho bývalého, ktory sa rozviedol a teba to vzdy k nemu tahalo? Alebo si tieto vase problémy vo vzťahu videla aj predtym?
Lebo mozno si podvedome niečo zbytocne idealizujes a namiesto toho, aby si popracovala na súčasnom probleme alebo minimalne sa zacala so svojim partnerom o tom normalne bavit, riesit, tak si idealizujes/snivas co by bolo keby bolo ...
Zivot je tazky, najma ak mas dieta, vztahy prechadzaju roznymi etapami. Plus svadba o sebe je zaberak celkom riadny na psychiku, stres, organizácia a vsetko dokopy. S malym dieťaťom doma sa to určite lahlo nerobí
@mell27 Ja som s ním bola šťastná… riešili sme svadbu, potom som otehotnela. Preložili sme ju na teraz. Už v tehotenstve sa začal meniť, ale myslela som si že som len precitlivená…. No ono je to stále horšie.
Od začiatku sa ku nemu pekne správam, starám sa o neho. Ale aj ja som len človek a nie slúžka… A keď príde po víkende domov zhodí mi veci do prania a povie mi že je unavení, a chce oddychovať. (Ani pomoc s dieťaťom, ani domácnosť…)
Svadbou sa pre teba nic. Absolutne nic nezmeni. Akurat bude mat v tebe azda este vacsiu istotu.
Skus mu povedat ze svadbu nechces a uz tam uvidis jeho reakciu…
Ako uplne posledne by som brala do uvahy to co povie rodina. Ak nebudu “hovorit” teraz tak budu o par rokov ak to padne na rozvod…
Takže platí svadbu on? Tak čím skôr povedať, čo ťa trápi a prečo a dohodnúť sa na riešení.
To, že nechceš svadbu mu možno prekážať nebude.
@enoula Mali sme to nastrbene uz predtym… A asi ano … ten byvaly je posledny klinec. Proste hladam unik
A ako sa správal on k tebe?
Ja by som tie peniaze radšej použila na spoločnú dovolenku a utuženie vzťahu