Svadba počas práceneschopnosti

annamaria_65
8. jún 2021

Som tehotná. Svadbu máme 10.7.. Naša svadba bude o 14:15 na úrade a po obrade pôjdeme rovno domov. Čisto formálna záležitosť. Žiadna hostina ani nič. Vychádzky mám od 10:00-12:00 a od 14:00-16:00. Lekár mi povedal, že keď takto tak že nič nepotrebujem. Ale to sa mi nezdá . Čo si vy o Tom myslíte? Potrebujem nejakú špeciálnu vychádzku? Alebo je to úplne v pohode?

nafka0483
8. jún 2021

@annamaria_65 Ved ty mas vychadzku 14-16 a obrad mate 14:15 - nikto nekontroluje co robis v case vychadzky. Ak sa do 16tej vratis domov, tak je to ok. Je tvoja vec ci sa ides prejst, nakupit, vydat sa, rozviest... jasne, ze je to v pohode.

Ak by to bolo mimo casu vychadzok, tak by si potrebovala mimoriadnu vychadzku na ten cas.

dzejsik
8. jún 2021

@annamaria_65 predpokladám, že ak kvôli presunu na obrad odídeš z domu už 13:40, tak v sobotu ťa aj tak nik kontrolovať nepríde alebo nech ti na danú sobotu preruší PN, ak chceš byť pokojnejšia a vezmeš dovolenku pokiaľ cez víkendy si robila

nafka0483
8. jún 2021

@dzejsik Na to by som sa vobec nespoliehala. Znamu kontrolovali aj v nedelu, dokonca za celu tehotensku PNku viackrat, aj cez vikendy, aj vecer, aj tesne pred alebo po vychadzke...

annamaria_65
autor
8. jún 2021

@dzejsik úrad je asi tak 200 metrov odomna čiže dom opustim presne o 14 .. len mám strach že mi zrušia PN

nafka0483
8. jún 2021

@annamaria_65 Nemaju ti preco zrusit PN, ak odides o 14tej a o 16tej budes naspat, tak nikto nic riesit nebude. Ved mas vychadzku, mozes byt mimo domu a nikde nie je urcene co pocas vychadzky smies. Je to uplne normalne a je to v poriadku.

dzejsik
8. jún 2021

@annamaria_65 tak pokiaľ budeš preč ozaj len medzi 14-16, nie je čo riešiť 🙂 ak by viac, a kontrolujú teda aj víkendy, tak by som si na deň prerušila PN

amelie2017
8. jún 2021

Problem by si mat nemala, ale tusim tento alebo minuly tyzden som tu citala, ze jedna kamaratka mala takto svadbu pocas pn a ked prisla nahlasit zmenu mena kvoli svadbe, tetusky na urade problem vyrobili. Da sa vypytat povolenie na svadbu, ja osobne pre svoj pokoj by som aspon dopredu oznamila, ze v ten a ten den o tej hodine mam v ramci vychadzky sobas. Alebo si aspon zavolala.

nafka0483
8. jún 2021

@amelie2017 Tetusky mohli riesit len to, ci mala svadbu v case vychadzok. V pripade, ze vychadzky nemala, tak potom to bol samozrejme problem.

Autorka v tomto svojom pripade nepotrebuje absolutne nic nikomu hlasit, nic neporusuje.

mamamasama
8. jún 2021

bola som PN v tehotenstve.... mala som vychdzky ako ty, aj svadbu, riskla som to... zabavali sme sa od rana do rana...

annamaria_65
autor
8. jún 2021

@nafka0483 @amelie2017 @dzejsik @mamamasama nakoniec takto .. Pýtala som sa aj mami, že čo si ona o Tom myslí .. Mama zobrala telefón .. obvolala kamarátky,čo pracujú na sociálnych a povedali jej že aj keď mám sobáš tak ako mám tak potrebujem výmenný lístok že sobáš neohrozí môj zdravotný stav .. skrátka potrebujem na to papier ak nechcem riskovať pokutu...

nafka0483
8. jún 2021

@annamaria_65 Neviem o ziadnom takom nariadeni. Mohli by kamaratky dat odkaz na konkretne nariadeni, vyhlasku, alebo zakon? Lebo nic take neexistuje, NIKTO ti nemoze dat pokutu za to, ze pocas vychadzky sa vydas. NEEXISTUJE.

nafka0483
8. jún 2021

@annamaria_65 Ja si myslim, ze bolo len zle pochopene, ze si mysleli, ze ides na sobas a mozno hostinu mimo vychadzok a kvoli tomu by si potrebovala papier od lekara, ze ti to dovoli a povoli mimoriadnu vychadzku.
Ale tak ako to opisujes ty, to neexistuje ze by si dostala pokutu, alebo ze by si mala problem, to je hlupost.

ivka21
8. jún 2021

Ja som tak mala a veru som mala problém. Iba obrad bez hostiny v čase vychádzok. Treba u gynekológa prerušiť pn alebo pýtať povolenie. Inak nedostaneš pn za ten mesiac.

kvecinka321
8. jún 2021

Mala som svadbu počas PN potrebovala som papier tuším od dr že svadba bola v čase vychádzky..

maciatkolulu
8. jún 2021

@mamamasama jeej, to je pekne, to musela byt opodstatnená PN 😂😂😂od rána do rána😂😂😂

nafka0483
8. jún 2021

@ivka21 Prosim ta a na zaklade coho? Ake nariadenie, vyhlaska, alebo zakon hovori o tom ake pravne ukony smies a ake nesmies robit pocas vychadzky?

annamaria_65
autor
8. jún 2021

@nafka0483 Počas PN sa musíš riadiť nariadenou liečbou... A môžeš robiť iba bežné denné aktivity... Svadba není denná aktivita ..a lekár ti vlastne musí dať povolenie že tvoj zdravotný stav zvládne túto "aktivitu". Nejde ani tak o to že kedy počas PN sa vydávas a aká bude tvoja svadba či od rána do rána alebo len podpísanie papierov na úrade ale ide o to či to tvoj zdravotný stav zvládne . No úplná hlúposť.. ale je to tak

alexandra2468
8. jún 2021

@annamaria_65 ma pravdu. Nikto to roesit nebude, ak mas vychadzky.
Ja som vychadzky nemala. Lekarka mi dala potvrdenie na ten jeden dany den, nejaku vynimku z pn, alebo ze som sposobila, ci take nieco. Uz si nepamatam. Iba podpisany zdrap papiera. A to som potom posielala spolu so sobasnym listom do SP.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
annamaria_65
autor
9. jún 2021

@taskataska presne to .. to že domov potrebujem ísť na veľký nákup je Okey.. ale to že sa v podstate idem prejsť na obecný úrad a podpísať tam pár papierov to už problém je ... Choré to je ...

nafka0483
9. jún 2021

@annamaria_65 Svadba nie je bezna aktivita ale prist na urad na sobas je. Nijak sa nelisi od toho ci postojis 20 minut na poste a podpises prevzatie listu alebo postojis 20 minut na matrike a das si overit dokument alebo to bude 20 minut na urade a podpises sobasny list.
Ak by sa jednalo o hostinu tak ano? Nie je to bezna aktivita. Ale samotny formalny uradny sobas ti nikto zakazat nemoze.
A ked uz tak ako som sa uz pytala - na zaklade coho? Chcem vidiet tu vyhlasku alebo zakon.

ivka21
9. jún 2021

@nafka0483 to neviem ale proste to je moja skúsenosť. Ale v inom okrese to tak byt nemusí.

tncka
9. jún 2021

@annamaria_65 ja som mala svadbu pocas PN a dokonca mimo vychadzok😅nikto sa nad tym nepozastavil,nikto nic nekontroloval. Keby som potrebovala povolenie od lekara ze som schopna takej aktivity tak mi ho neda. Naco upozornovat na seba vopred🙈

nafka0483
9. jún 2021

@ivka21 Nemoze. Vyhlasky, ani zakony ani nariadenia neplatia na nejakej regionalnej urovni. Bud to bol len nejaky vymysel, alebo ak je to naozaj opravnena poziadavky, tak musi mat oporu v nejakom nariadeni, vyhlaske, zakone.

Mozno islo o nedorozumenie, ze si mysleli, ze sa jedna o "riadnu" svadbu, cize ten je narocnejsi a treba potvrdenie od lekara, ze je to v poriadku zo zdravotneho hladiska a zaroven ze povoluje mimoriadnu dlhsiu vychadzku.
Ale naozaj ti nikto nemoze zakazat ist na urad podpisat papiere k sobasu, tak isto nikto neurcuje aky velky nakup mozes urobit, ci pocas vychadzok sa ides poprechadzat do parku ci si odbehnes do posilnovne... ano,lekar ta pouci o liecebnom rezime, ale socialna poistovna nekontroluje co na vychadzke robis.

opica_skorica
9. jún 2021

@annamaria_65 nezrusia, ked budes mimo domu v case vychadzky.