Ahojte, zienky viete mi poradiť ako je to so svadbou počas PN?
Známa sa vydávala. A nahlasila poisťovní zmenu mena. A tetusky na socialke boli veľmi nepríjemné. Ze sa to nesmie. Aj keď sa svadba konala v čase vychadzok. Jedine riešenie by bolo ak by doktor vypísal vychádzky na cely deň. Mate niekto osobnú skúsenosť?
Ďakujem
@suzitok moja známa to oznámila po svadbe 3 dni. A uz je s tým problém.
@keisha1980 Mohla si si to zistiť dopredu.
@keisha1980
Je logické, že ak je niekto PN, má dodržiavať liečebný režim, ak nemá výnimku. Inak príde argumentácia, že ak má možnosť byť na svadbe, tak prečo by nemohla chodiť do práce, keďže liečebný režim zrejme nepotrebuje.
@janinah tak príde mi to troska na hlavu, ze v čase vychadzok sa nemôže žena vydať. Aj keď je PN. Véd teraz sú svadby, kvôli kovidu aj tak, obmedzené a hostiny žiadne! PS: pytala som sa v diskusii , či má niekto skúsenosť... Nie mudru radu :,, mala si si to zistiť! '' poprosím čítať s porozumením 🙏🙏 nabuduce
@keisha1980 Ako už spománal @draik , mala dodržiavať liečebný režim, ak bola PN a nie sa vydávať. Teraz z toho bude mať len ťahanice.
@keisha1980 nie mala,ale mohla..to je dosť rozdiel....a číta to tu dosť ľudí,takže moja odpoved smerovala aj k iným...vieš ako to je- neznalosť zákona neospravedlňuje
@keisha1980 nech jej dokáže, že to nebolo v čase vychádzok. Nech si stojí za svojím, že to bol iba sobáš, žiadna hostina
@keisha1980 nič vám nebránilo to oznámiť dajme tomu dva dni PRED svatbou a poprosiť o výnimku. Isto ste nerobili svadbu zo dňa na deň ale vedeli ste o nej dopredu dáky čas. Na to stačí logika.... Ja som tiež počas PN pýtala výnimku na 1 deň kvôli sťahovaniu s priateľom a nebol problém
@keisha1980 ahoj, akurat mam to iste buduci vikend sa vydavam a som na PN... Informovala som sa na socialke co spravit a povedali mi ze to mam riesit s doktorkou... Doktorka mi na ten den do PNky napise celodennu vychadzku, tzv vynimku ze zdravotny stav mi doboluje vydat sa 😊
@lucija93 a zanesies to pred, alebo po svadbe? Alebo na tom nezáleží??
@keisha1980 no na socialke mi povedala ze iba ak by mi prisla kontrola a ja nebudem doma sa tym preukazem alebo ak by to vyzadovali. Takze az potom 😊
@keisha1980 len to treba mat v tom PNkovom papieri a mozno v lek.sprave ze si to riesila este pred svadbou 😊 to doktorka by mala vediet.. Lebo vraj to treba riesit s doktorom ktory ti vystavil PN
Ahoj, uz sa to tu riešilo v prispevkoch, známa mala v SP nahlasit, ze potrebuje výnimku na svoj vlastný sobáš, bezne poisťovňa vydá povolenie na celý deň, resp. na popoludnie...
Ja som sa pocas PN sťahovala, manzel išiel v piatok do SP, povedal, ze potrebujem na presun cca 30minut, vsetko povolili, dokonca hned aj poprepisovali adresy..