Svadba po našom

22. jan 2023

Mali sme naplánovanú veľkú svadbu, pre 100 ľudí, ale v rodine nemáme najlepšie vzťahy, ani sa nevídame. Ešte sa aj každý hada , že nepôjde keď tak pôjde ten a ten zasa nepríde keď tam pôjde ten atď.. preto s mužom rozmýšľame, že zrušíme celú svadbu. Lebo takáto šaráda pre rodinu, ktorá nás bude aj tak len ohovarat stojí dosť peňazí. Rozmýšľali sme , že by sme šli do kostola sa zosobasit, potom by sme išli napríklad na nejaký slávnostný obed len s najbližšou rodinou (25 ľudí) a potom by sme išli na nejakú veľkú chatu ,ktorú by sme si prenajali napríklad na jendu-dve noci a tam by sme to už poriadne oslávili s najbližšími kamarátmi a pripadne aj členmi rodiny, ktorí boli pozvaní na obed ..čo si o tom myslite ? Nechcem, aby to vyzeralo, že sme chudobní.. ale proste príde mi ľúto dat toľko peňazí za svadbu, keď je rodina taka. Platíme si to úplne sami, naši rodicia nám neprispeju nič. Príde mi zmysluplnejsie vrátiť tie peniaze do lepšie svadobnej cesty, ktorú si užijeme, pripadne ešte jednu dovolenku ako rodina (my +deti) ..co si o tom myslite ??

lucinka1988
22. jan 2023

najlepšie, čo môžete urobiť!!!!

lucyluska
22. jan 2023

Ahoj, my sme mali +- 10 ľudí, kostol, posedenie do 10h. Dobrý nápad máte. Je to váš deň, oslavte ho s tými ľuďmi ktorých máte radi. Peniaze vyuzijte na svadobnú cestu 😺 alebo hocičo iné.
Prajem veľa šťastia v plánovaní.

tiezjedna
22. jan 2023

My sme mali svadbu na pláži, len vo dvojici a bola tá najlepšia svadba ever!😉

zmrzlinka2021
22. jan 2023

Prosim ta, velkost svadby predsa neurcuje tvoj socialny status.

Cele tieto cirkusy su vyslovne vyhadzovanie penazi do vzduchu.

Uplne staci sobas a obed s najlblizsimi. Jedine na co sa neboj dat peniaze je kvalitny fotograf a kvalitna restika.

birika
22. jan 2023

tiez by som to tak riesila

pribinak
22. jan 2023

Dobrý nápad

thereisabear
22. jan 2023

Ja by som aj chatu kľudne vynechala a stačil by mi obed s najbližšími 🙂

zorkahorka
22. jan 2023

Ked som sa vydavala ja a uribila zoznam muzovej rodiny, bolo nas cez 75. Obarilo ma. S niektirymi sa ani nestykame, tak naco??? Skresali sme to na 30, uplne to stacilo.
Nwvuem,ci by som riesila chatu - pre 25 ludi sa tazsue hlada a zbyticne sa budete zasa niekam presuvat. Ostala by som v restike alebo si objednajte nueco pod holym nebom alebochatu s ubytkom i salou. My sme dj neplatili, pustali sme si z usb a reproduktory vlastny zoznam piesni.platili sme len fotografa

simona1998
22. jan 2023

PRESNE TAKTO TO RIEŠIME AJ MY. 😊

malacibulka
22. jan 2023

Z mojich kamosiek uz maloktora robila "tradicnu svadbu". Ani ja som o taku nestala. Niektori pribuzni sa hadzali o zem, ale tym mi len dokazali, ze si nezasluzia aby som robila veci podla nich.

drianaa
22. jan 2023

My sme mali svadbu podobnú tvojmu plánu. Kvôli covidu sme mali po sobáši len "hostinu" s najbližšou rodinou, tak 20 ľudí. V lete sme potom išli s kamarátmi na chatu na dva dni a tam dooslávili spolu s nimi. V apríli to budú dva roky, a nikdy sme to neľutovali, aj keď sme mohli preložiť. Pôvodne sme rátali tak 70-80 ľudí, nikto nám nič nezazlieval, a aj ak áno, nevieme o tom a netrápi nás to :D

cyberk
22. jan 2023

my sme to tiez riesili posvojom, akurat mne by bolo trapne nepozvat na obed aj kamaratov, ked uz sa dotrepali tak daleko na svadbu 🙂 ale my sme mali malu svadbu - do 30 ludi, a len najblizsia rodina a kamosi, stara generacia odisli o 9tej vecer domov a mladsia/kamarati ostali na prespanie na chate na 2 noci, kde sa to vse odohravalo 🙂 nastastie ani ja ani manzel nie sme na tie tradicne veci "cepcenie, starejsi, prvy tanec".. 🙂

marca12
22. jan 2023

Schvalujem tento napad. Pre taku rodinu ako pises by som nerobila ziadnu svadbu. Svadba je oslava a na oslave chcem mat ludi,ktori ma maju radi a su radi,ze sa stretneme cela rodina. Spravte tak ako si pisala,to bude najlepsie pre vsetkych. Usetris sa od stresu,lebo chystat hostinu,ked nevies ani kolko ludi pride,je otrava a doprosovat sa ludom,aby ti uz konecne nahlasili pocet,to je na nervy.

kamatopo
22. jan 2023

V dnešnej dobe úplne normálna svadba. Aj my sme mali o dvoch svedkoch a potom po čase oslavu pre tých ktorí chceli prísť. Tí čo odmietli skrz to aby niečo si vracali a oplacali som neriešila. Moja svokra je dosť komplikovaná osoba a pol rodiny sa s ňou nebaví a druhá sa jej vyhýba tak ťa úplne chápem aké máš pocity. Švagor ten chcel klasickú svadbu a dopadlo to jednou veľkou katastrofou. A ešte viac sa rodina rozhadala. No načo je to dobré? Chata je super vec. 👍

autor
22. jan 2023

Ďakujem za vaše komentáre a názor. Utvrdili ste ma v mojom presvedčení 🙂

autor
22. jan 2023

@cyberk no to áno, asi by nebolo od veci pozvať na obed aj kamarátov

reaan
22. jan 2023

👌👌👌 idealne. Obed pre blizkych a chata pre kamosov 👍 Naco si robit starosti hasterivou castou rodiny

mamickalisticka
22. jan 2023

My sme mali svadbu na úrade -15 ľudí (rodina), slávnostný obed s nimi v penzióne a potom prišli naši priatelia k nam domov na noc oslavovať a bolo to super .. možno si časom spravíme obnovu sľubov , uvidime

lavinis
22. jan 2023

Svadba pre 100.ludi? A načo?
Urobte si to podla seba

jana_eyre_2
22. jan 2023

Človek sa snáď neberie preto aby bolo vidno, že nie je chudobný 🙈

autor
22. jan 2023

@jana_eyre_2 to je jasne. Ja len, že čo za reči budú kolovať keď povieme zvyšným 70 ľuďom, že sa svadba ruší a robíme si len maličkú medzi najbližšími.. ale tak asi mi to môže byť jedno

jana_eyre_2
22. jan 2023

Môže ti to byť jedno.. keď sú u vás zlé vzťahy, tak ak by neriešili toto, budú riešiť niečo iné a ty prídeš o nervy.. radšej si užiť pekný deň..

janetinka27
22. jan 2023

mali sme svadbu 30 ludi, brali sme sa po tridsiatke a vsetky sesternice uz mali rodiny, bolo by to prilis vela ludi. navyse obe strany rodiny boli cezpolni a museli by sme riesit vela ubytovania.
prenajali sme si objekt, vacsiu chatu so spolocenskymi miestnostami a vybavenou kuchynou (bez obsluhy) a k tomu catering a obsluhu. na chate sme boli od piatku do nedele, svadba bola v sobotu o 11.00 a svadobny obed priamo na tej chate hned po obrade.

mikadooo
22. jan 2023

Myslím si, že rozmýšľate dobre. Ja by som do toho šla.

drzaopica
22. jan 2023

Najlepšie rozhodnutie

zuzka102
22. jan 2023

Dobre ste sa rozhodli. 👍 Najbližšia rodina (tých 20+ ľudí, príp. aj najlepší priatelia) uplne stačí. A ja by som tu chatu úplne vynechala, načo. Radšej choďte na exotickejsiu svadobnú cestu.

danka808
23. jan 2023

Toto je podla mna uplne idealne riesenie, svadbu robite pre seba, pre nikoho ineho a ide o to aby ste sa vy citili dobre a nie rodina. Uplne takto si myslim to bude fajn, budete sa moct venovat kazdemu, viac si to aj uzijete 🙂

evkamotka
23. jan 2023

Zbytocne prekombinovane. Pozvite najblizsiu rodinu plus kamaratov a oslavte v jeden den normalnym sobasom+svadbou. Ostatnym dajte cau

martul
23. jan 2023

Ja by som aj tu chatu zrusila, obrad fajnový obed a pekne domkov 😁

mia_von_prag
10. aug 2023

Podľa mňa dobrý nápad, odpadne veľa starostí a výdavkov.
Len chatu by som už nerobila. Pozvi rovno na tu svadbu tých, ktorých ozaj chceš v ten deň, tam to oslávite a tým oslava končí. Ostatní až tak nepotrebujú oslavovať vašu svadbu. To je váš deň.