Ahojte, mame svadbu v kostole, bez omše, ale zahrá nám organista. Za tých 20 min netuším koľko dat, ja v prsci za ten čas zarobím tak 2€😂 rozmyslam či teda napr 30€ je tak akurát, predsa, urobi si čas, pripraví sa 🙂
Treba sa ho opýtať, ze kolko si predstavuje za tych 20min hrania...podla mna 30€ je veľa...
tusim aj my sme davali 30€,nam farar povedal kolko mu ludia davaju
Toľko koľko chceš a uznáš za vhodné. Poprípade sa spýtaj kostolíčky, ale maminy, tety, niekoho od vás.
tiez sme davali 30. Na tieto prispevky su rozne nazory, urob ako uznas za vhodne. Len teda argument ze za pol hodinu je to potom velky zarobok je trosku mimo - ten clovek tam kvoli vam pride, vo svojom volnom case, musi sa na to pripravit, musel to natrenovat, svoj program bude podmienovat tomu, ze ty ho chces na svadbe....Keby teba takto zavolaju za '2eura' do roboty pocas volneho vikendu, tak by ta ani nehlo :D teda mna urcite nie :D
Nám zahral organista len svadobný pochod a dali sme mu 100€...asi sme prestrelili, keď tak čítam ostatné sumy 🤣🤣🤣
My sme tiež mali len obrad bez omše, dávali sme 20€ plus výslužku.
Mamka organistka, sestra zvykne chodiť spievať na svadby,... Večer si stále pripravia, skúšajú.
20-30€ zvyknú ľudia dať, často aj výslužku (koláče).
Aj my sme na našej svadbe dali 30 a koláče. Rátaj do toho čas, tankovanie, ochotu, ...
30 by som brala ako minimum a plus kolace a flasu vina
Ahoj, som huslistka a chodievala som hrávať svadobné obrady. Pred 4mi rokmi bola minimálna taxa 50€ pre každého hudobníka (veľké mesto, profesionálni hudobníci). Ak chceli skladby na želanie, veľa hodín sme zabili prípravou, notáciou, nácvikom - tak tam to bolo potom viac. Ak je to na dedine, organista je miestny samouk, a hrá na každej svadbe to isté, potom je 30€ v poriadku - ale ja by som sa ho určite išla opýtať.
Uz nech odlucia cirkev od statu a daju si cenik nech je pokoj. Aspon kazda ovecka bude vediet presnu cenu ako v kine kolko stoji kazdy ukon. 10€ je malo 100€..
Tak on ma cely ten den "zabitý".
Nemoze ist nikam, lebo sobas byva uprostred dna vacsinou v sobotu, kedy by mohol robit čokoľvek kdekolvek.
Okrem toho cesta na sobáš a späť, jeho talent, drina atd. , 30 € je akurat
Este by ma zaujímalo, kde zarobíš 2 € /hod. 🤔🙂
@catherinah píše 2€ za 20minut
My sme dali koláče, ani ma nenapadlo dávať peniaze. Celkovo mi príde, že ak robím niečo v kostole, robím to ako dobrovoľník a nie za peniaze. Iné je, ak by som si tam zavolala huslistov alebo spevákov. Predpokladám, že organista nedostáva peniaze za svätú omšu, v čom je sobáš iný?
Ja som roky spievavala v zbore, aj na sobášoch sme spievali a peniaze sme nikdy nepýtali. My sme dostali vždy zákusky, občas dal niekto fľašu vína. Tuším raz sa stalo, že niekto dal nejaké peniaze a to sme teda nechali, napr. ak by trebalo na opravu gitary atd..
Ani by mi nenapadlo, že by nám niekto platil. Neviem, ako organista. Ale teda tiež sme to tak brali, že je to kostol, dobrovoľníctvo v podstate. Ale my sme dedina, tak neviem, ako sa to berie v meste.
@nikha2809 aha, pardon. Ale aj tak nic moc 😃
@unicornlady no nám farár povedal rovno, že nech rátame s tým, že kantor príde a treba mu zaplatiť 😂 hostinu nemame, čiže mu nemám akú “vysluzku” dat
@mamina7070 hostinu nemame, tak preto iba peniažky ;)
Nám povedal, aby sme na organistku nezabudli s výslužkou a to mi prišlo ako vhodná odmena za pochod na začiatku sobáša a na záver. Obrad trval 20 minút.
30 eur je normálna suma. Ak sa to niekomu zdá veľa, nech si zapne radio
Uz z ucty k cloveku, ktory ma den volna prisposobeny mojej svadbe by som dala primeranu sumu, urcite aspon 30 euro.
Mozno kolace nelubi a lezu mu hore krkom.
@domiklik Nemusia slapat vsetky oblasti statu na 100% ale staci zacat :
- odlucit komplet cirkev od statu budu s.r.o alebo a.s
Budu mat cenik na vsetko a budu platit dph. Nebudeme sa vsetci skladat ciernoknaznikom na ich mzdy ( nech su hocijake aj len 300€) Radsej nech daju usetrene ucitelom,sestrickam,opatrovatelkam. Ludom ktorych treba k zivotu. A organista to robi len pre peniaze???
Najviac sa mi paci ako pisete ze bude mat pokazeny den chudacik. A robi to pre peniaze alebo pre ludi. Skuste sa veriaci nad tym zamysliet ze o com to je.
Ja ked nieco robim pocas volna robim to pre radost.
A ked tu citam ze farar vam povie nech nezabudnete dat hen tom a tomu tak...
@vlado818 tak, tak… koľko ľudí je v Nemecku zrazu neveriacich 🙂 u nás by však babky myslim mali zas chuderky o starost viac, že ako si zaplatia kostol :/ z tých ich dôchodkov no bieda by to bola
@vlado818 organista je bezny clovek, nie je oficialny clen cirkvi dostavajuci plat. Len vie hrat na hudobny nastroj, tak pomaha v kostole. U nas je organista stary skromny pan.
Je uzasne, ze ty pomahas vo svojom volne pre radost, si ten spravny clen na spravnom mieste👍
Ale v tomto pripade mam pocit, ze cez tohoto organistu si si nasiel prilezitost, ako vyliat svoj hnev na cirkev. Tvoja vec. Ja osobne by som si cenila ze niekto kvoli mojej svadbe v sobotu obetuje nejaky cas a ponukla by som peniaze. Ak by mu liezli hore krkom, odmietol by ich😉Jednoduche. Ved ja od neho nieco chcem, nie on odo mna.
Podľa mna ok