Ahojte 🙂 chcela by som vedieť Váš názor. Plánujeme svadbu. Snúbenec sa na plánovaní vôbec nepodieľal, nemal záujem, že si mám urobiť ako chcem. Aj keď ma to veľmi mrzelo lebo môj názor bol, že takú udalosť by sme mali plánovať spolu. Vravím si,OK, má toho veľa v práci. Povedala som, že treba ísť kúpiť obrúčky. On na to, že on nikam nejde, mám ísť kúpiť sama. To ma už dorazilo a nemám už vôbec naladu na nejakú svadbu, tak som sa rozhodla že bude mala svadba - skôr len taka večera. Samozrejme sa do toho zamiešala jeho mamina, naložila mi, že kedy ma ísť keď je stále v práci (pondelok-piatok), že ho nechápem, že mam byť šťastná lebo si môžem urobiť svadbu podľa svojich predstav a že svadba bude normálne veľká lebo inak to ani nemusí byť svadba, môžme ísť len sami na úrad...zložila. Snúbenec ma obvinil, že kvôli mne je jeho mama a rodina nešťastná, že ich nemám rada. (To si ja ale nemyslím)
Ako prebiehalo plánovanie svadby u Vás ? Zapájal sa do toho Váš snúbenec ? Ja už som z celej situácie znechutená… vôbec sa netešim.
Ďakujem 😇
Vsak si ta nechce vziat, tak co tlacis na pilu? To uz teraz smrdi pruserom.
Odkaz jeho mamine ze ju si neberies Takze velka svadba nebude bude mala ak teda nejaka bude .😜
svadbu by som zrušila a vôbec - prehodnotila by som vzťah s týmto chlapíkom....
"Snúbenec ma obvinil, že kvôli mne je jeho mama a rodina nešťastná, že ich nemám rada." - a to mate este pred svadbou...ty naozaj mas chut pokracovat?
@gitka1808 no, my sme mali malú svadbu (obaja sme chceli malú), ale aj tú sme plánovali spolu. Čo sa týka takýchto "prkotin" ako obrúčky atď., vybrala som zopár, ukázala manželovi a on si vybral z toho užšieho výberu.... A doteraz ste ako fungovali? Svadba nie je len o výbere obrúčok alebo kvetov ale aj o návšteve fary, vybavovačkách, tam sa zúčastňoval?
To že sa mu nechce vyberať by som ešte pochopila..niektorí chlapi sa v takýchto veciach nechaju radi viesť.... Ale to, čo povedal, že kvôli tebe je jeho rodina nešťastná, na to by som si posvietila. Znie ako veľký mamičkár a neviem či ťa s ním nečaká ešte niečo horšie... Aby si tu o 2r nepísala diskusiu s názvom "Platí len to, čo povie svokra"....
@gitka1808 no mňa by na vašom mieste radšej zamestnavalo ako sa zbaviť takého chlapa a nie riešiť s ním svadbu aj napriek jeho očividnemu nezáujmu. To ostatní chlapi sú nezamestnaní pri plánovaní svadby či čo ?
Načo sa takého chlapa držíte zubami nechtami ? Kde mate hrdosť prosím pekne ? Sama máte vybrať prstene ? Neľúbi vás to je 100000%
Je ťažké sa rozísť, keď už máš pred svadbou. Ale keď sa teraz nerozídete, musíš byť pripravená na to, že veľmi veľa dôležitých vecí budeš aj v manželstve riešiť sama, bez jeho pomoci a vkladu. A keby si sa za to aspoň dočkala vďaky a uznania. Ešte sa priprav na to, že keď sa posťažuješ, budeš tá zlá ešte aj v očiach jeho rodiny.... Ak ti toto celé nebude vadiť, tak si ho zober.
A on chcel vôbec svadbu? Lebo ok, všetko by som zariadila sama, ale ak nemá záujem ísť kúpiť ani obrúčky, tak neviem no..
@gitka1808 ja by som ziadnu svadbu neorganizovala, organizovala by som si svoj zivot a bez takeho mantaka. Toto je len zaciatok-o par rokov by ta z neho trafil slak.
Mňa by skutočne zaujímalo ako prebiehalo zasnubenie. Aspoň vtedy bol aktívny?
Ako mas kupit obrucky bez neho? To ked si na to nenajde cas, ja by som sa asi bala, ze ci bude schopny aspon dostavit sa na tu svadbu. Ked aj robi cely tyzden, obrucky mozete vybrat v sobotu doobeda. Pripadne si moze zobrat jeden den volno a vybavit vsetko co treba, okolo svadby zas az tak vela behaciek nie je. A svokru by som si nenechala kecat do toho. My sme si tiez robili vsetko po svojom, keby sa mame drzat jej rad, neviem kde by sme boli 😄
Vsak obrucky si viete kupit aj online. Muz chodil na tyzdnovky a vacsinou som riesila sama vsetko ale jedlo a prstene sme vybrali spolu. Vsak to netrvalo vecnost. Realne by som sa ho opytala ci vobec svadbu chce...on...nie jeho mama a rodina.
Aj deti potom budes riesit sama, ako nejaka slobodna mamicka? Parada!
nie za mna osobne toto naozaj nie je v poriadku - ano chlap asi uplne nepotrebuje vyberat kvety do vazy atd. ale rozhodne by sa mal podielat na zasadnych veciach, ktorymi obrucky, svadobne menu, zakladna farba vyzdoby (aj ked mu das na vyber z dvoch farieb, moj muz by sa netesil cukrikovo ruzovej) su a nasledne si to stale robis podla seba, co je fajn ale totalna ignoracia a styl "daj vediet kedy a kam sa mam dostavit povedat ano" - nie to nie je v poriadku a velmi silne by som sa zamyslela ako bude vyzera nas vztah a vychova deti
@gitka1808 nemusí to byť tvoj prípad, ale pozor na to....môj ex manžel mal tiež "akčnú" matku naše manželstvo vydržalo 12rokov, ale keby som vedela o ňom to čo viem teraz NIKDY by som si ho nezobrala! Jeho matka sa neustále miešala do nášho vzťahu a on ako taký pako bol ticho alebo bol na strane maminky...fakt chceš takého poserutku za muža?
@gitka1808 tak opäť raz napíšem.
Nerozumiem,prečo sa žena rozhodne,že bude svadba,všetko sama naplánuje,tajtrlik iba príde.
Donúti ho,vezme si ju,jej sen sa splnil a samozrejmá šťastný život pred nami.
Buď sa muž zenit chce,alebo nechce.
Keď nechce,ok.
Keď sa ja chc vydávať,chcem svadbu a spoločnú budúcnosť plánovať s človekom,kto.to chce rovnako.
Mňa zarazilo najviac to, že žaloval svojej mame a ona ti dokázala že bude veľká svadba. To akože čo je? Veď ona už svoju svadbu mala, tak čo rieši, veľká mala???
A on je taký pasívny vo všetkom? Či len teraz?
Akože fakt je problém mama?
Nemyslím.
Ešte nie ste ani svoji a už si najhoršia. Na tvojom mieste by som si veľmi dobre rozmyslela tú svadbu. Čo bude keď prídu deti a iné dôležité rozhodnutia? On všetko nechá na teba a ešte ti prípadne aj jeho mama vynadá ak niečo urobíš inak ako si ona predstavuje? Rozíď sa s ním...Ešte ti aj povedal, že kvôli TEBE je jeho rodina nešťastná? no koniec..
Tvoj snubenec inak ako funguje? Ak byvate spolu, normalne participuje na domacnosti - vari, upratuje?
Ja by som sa bala s takym clovekom ist do manzelstva.
A chce on vôbec svadbu alebo len jeho mama chce svadbu?
My sme riesili svadbu vsetko online a cez telefon, kedze sme zili v Spanielsku, muz Spaniel a svadba na Slovensku. Takze logicky som vsetko zariadovala ja, ale doma sme vsetko preberali spolu. Vyzdobu neriesil, to nechal na mna, ale miestnost, menu, ubytovanie, hudbu, ... sme preberali. Obrucky sme boli kupovat spolu, do toho sa hrnul viac on ako ja, uz ked sme boli na Sk, sli sme na ochutnavku jedal spolocne, o vsetko sa zaujimal. Hlavne teda o jedlo a vyber vina. Sam si zhanal potrebna papiere na sobas, ja som zabezpecila preklad.
Pri pristupe tvojho snubenca by som ozaj prehodnotila celu svadbu. Ani nie kvoli tomu, ze sa do priprav nezapaja, vela chlapov na to nie je, ale to, co ti povedal o svojej mame.
Určite má ten tvoj chlap aj dobré vlastnosti. A máš možno pocit, že všetky sa tu nad ním pohoršujeme, že možno to nebude až také zlé... Ak do toho fakt pôjdeš, nečakaj, že sa on zmení. Keď prídu deti a pod. Jediné čo sa asi zmení, sú tvoje nároky na kvalitu vzťahu. Teda budeš musieť prijať "nekvalitu ".
Ja si myslím, že rady "rozíď sa s ním, vykašli sa na neho a pod" sú trochu cez.. Áno, mám v okolí kamošky, ktoré si plánovali svadbu samé a muži sa moc nezapájali, resp. prišli na hotové. Ale neznamená to, že svadbu nechceli. Proste nie každého baví chodiť po obchodoch, týždeň vyberať oznámenia a rozplývať sa nad každým ornamentom, ani nepotrebuje vyberať kvety alebo rozhodovať sa, či bude výzdoba v purpurovo ružovej alebo smotanovej. Žiaľ, mnohí chlapi nemajú cit pre takéto veci, otravuje ich to.. Skôr ty ako človek, ktorý ho pozná dlho, by si si mala vyhodnotiť, prečo sa tak správa. Či naozaj cíti nechuť, lebo organizovať svadbu a riešiť detaily nie je jeho šálka kávy, alebo prestal mať záujem o vzťah a ide do svadby z donútenia....
@gitka1808 ty si sem už tuším raz písala. Ale k veci,keď ta už teraz obviňuje, že jeho mama a rodina sú kvôli tebe nešťastní, tak by mi blikala kontrolka !
Aj keď sa jedná o malú svadbu, určite by sa zapojiť mal. My sme tiež mali iba najbližšiu rodinu a obrúčky, jedlo so mnou chlap riešil. Dokonca mi sám vybral obrúčku, čo by sa mu páčilo,aby som mala a menu vybral tiež on ( lepšie sa vyzná). Inak ostatné som už riešila sama ,ale to som bola aj rada,veď tam nebolo viac co s nim.
Je divne,ze keď máte pred svadbou nevie si nájsť deň dva voľna, aby s tebou niečo vybavil. A ešte keď sa do toho zapája jeho mama..... tak od tej nebudeš mať pokoj
Tu nejde ani tak o to, či kvety nemusí riešiť a prstene už áno. Keby vám to obom tak vyhovovalo, tak je to v poriadku. Tu ide o to, že jej to vadí, poprosila ho o to a on, aj keď by mohol, tak na jej želanie sa vykašĺal. Lebo on má svoje potreby Toto bude pravidlo aj pri iných veciach... Bohužiaľ.
MOJA zlatá trošku otvor oči ..on o Teba nemá záujem .Zrejme ho chceš dotlačiť do niečoho ,o čo on nemá záujem .Hľadaj chlapa čo bude mať skutočný záujem o Teba a bude s radosťou s Tebou plánovať svadbu .Mne by to bolo trápne ,takto sa ponižovať .
toto si tu už písala....