Svadba na úrade bez ceremónie

amelianka
18. máj 2023

Ahojte prosim vas dá sa svadba na úrade urobit spôsobom zeby sme tam boli jednoducho iba ja a priatel? Bez nejakej ceremónie, popripade iba podpísať papier? 😀 (chceme byt svoji ale na svadbe nám absolútne nezáleží)

saska.j
18. máj 2023

@amelianka minimálne svedkovia musia byt

taktotedanie
18. máj 2023

Svedkovia musia byt

aliziana
18. máj 2023

@amelianka potrebujete aj 2 svedkov

bessie12
18. máj 2023

@amelianka bez svedkov je to nemozne, ale tak to mozu byt aj ludia, ktori pracuju na urade.

deti95060810
18. máj 2023

svedkov ti vie dohodiť aj obec. úrad.... takže stačí len vy dvaja

jaskolka
18. máj 2023

Áno, je to možné. Nutných 2 svedkov vám dajú aj na úrade (pracovníci úradu),len treba im vopred povedať, že prídete len vy dvaja, bez svojich svedkov. A obrad cca do 10-15 minút.

amelianka
autor
18. máj 2023

@jaskolka vedeli by ste mi povedat aj ako to cca prebieha? Naozaj by sme chceli aby to trvalo chvíľu a bez tých vsetkych obstrukcii..😅

saska.j
18. máj 2023

@amelianka ono to trvá cca 10 Max 15min.

jaskolka
18. máj 2023

@amelianka idete na úrad, dohodnete si voľný termín, píšete žiadosť, v ten deň prídete , oni vám pridelia svedkov, idete do miestnosti, ceremóniar(osoba, ktorá vás tam uvedie) vás predstaví sobášiscemu, nasleduje samotný akt sobáša, ta klasika beriete si toho a toho, obrúčky, vyhlásenie za manželov, podpisy zápisnice, gratulácia, ak chcete, potom fotografovanie.
Hotovo, odchádzate. Len treba vopred si dohodnúť, že nechcete trebárs recitacie, hudbu a podobne.

jjanulienka
18. máj 2023

My sme tak teraz boli kamosom. Trvalo to presne 9 minút 😅 potom mali normálne svadbu inde ale tieto formality boli len s nami. Pani hovorili, že veľakrát sú svedkami aj oni takze sa skús opýtať 🤷🏽‍♀️

viestta
18. máj 2023

@amelianka povies matrikarke, ze si neprajes nic ine ako obrad a bude len ta cas, ktora je predpisana zakonom, nemusia byt basnicky ani prihovor sobasiaceho, ale nalezitosti dane zakonom dodrzane musia byt

nejdemaprihlasit
18. máj 2023

@amelianka my sme mali takto svadbu a bola to mega rýchla svadba na úrade , mali sme síce dvoch svedkov ale matrikarke sme povedali že to chceme mať rýchle bez ceremónii takže sme prišli na úrad matrikarka už mala pripravenú zápisnicu ktorú prečítala následne sme si vymenili prstene podpísali a caw paaaa, všetko do 5 minút 🙂

jezimatka
13. aug 2023

Mňa by to tiež zaujímalo. Ja nechcem ani žiadne obrúčky ani žiadne čítanie. Len podpis a dovidenia.

stefania100
23. júl 2024

@nejdemaprihlasit Mozem sa opytat, je potrebne sa aj obliect.....ze biele saty.....aj kytica a tak? 😏

stefania100
23. júl 2024

@jezimatka Podaril sa Vam taky obrad ako spominate? 😊

cacianka
23. júl 2024

@stefania100 absolútne nemusíš, oblečenie a celkový výzor musí byť slušný a dôstojný, predsa štátny znak a symboly určujú aj protokol úpravy.
Čisté bežné oblečenie je ok.

jezimatka
23. júl 2024

@stefania100 nie stále som slobodná 😁

nejdemaprihlasit
24. júl 2024

@stefania100 nie , ,muž mal rifle , ja som žiaden kvet nemala .. kľudne aj v teplákoch rieši to len matrikarka

hanka_se
24. júl 2024

@stefania100 my sme mali tiez rychlu svadbu, oblecenie nik neriesi, my sme nemali ani prstienky. Sme spolu 20r, tak sme nechceli oracie. Mali sme akurat dvoch svedkov (jasne, aj rodicia prisli kuknut). Pani na urade precitala co musela, nasledne starosta tie nutne veci, povedali sme ano a hotovo. Podpisali sme sa do kroniky my aj svedkovia, dal nam pripitok, poprial vsetko dobre a isli sme prec

stefania100
24. júl 2024

@nejdemaprihlasit
@hanka_se Super, dakujem 🙂