Pekný večer prajem prosím vás ak ste sa niektorá vydávali na úrade tak by chcela vedieť že či ste niečo nosili aj na úrad myslím nejaké zákusky napr.dakujem
Nie
@patricia0000 my ano. Bolo to mile, po obrade sme sli este poriesit papierovacky, mali pripitok s uradnikmi a teda aj kolaciky. Neniesli sme vela, vlastne 1 krabicu vysluzky
@patricia0000 ano som zobrala celu tortu a 1flašu, + kolače a alkohol čo ponúkali pred úradom pre ludí
Nie
@mucuinka to napadlo aj mňa že by úplne stačila 1 krabicu výslužky a nejakú fľašu a nevedel by si mi poradiť ktorá by bola taká najlepšia na úrad rozmýšľala som nad metaxou ale neviem či by mohla byť aj taka
My sme dali - koláče a vino pre kazdeho , velmi sa tesili bolo to milé
My sme dali jednu krabicu výslužky a šampanské.
my 1krabicu 1vino
@patricia0000 ja si veru presne nepamatam, co sme im brali. Ale mam pocit, ze to bol nejaky konak.
@mima1608 a koľko ich tam pri svadbe je myslím uradnikou
@patricia0000 2 kusy musia byť:
sobašiaci (1 z : primátor, starosta, poslanec ) a matrikarka.
Ak chcete aj program, tak asi recitátor, speváčka, klavirista/huslista. To si dohodnete pri objednaní termínu, potom môžeš si pozvať a zaplatiť trio, kvarteto či celú dychovku, ako sa vojdete do množstva sobášov
@cacianka a to hádam nie každému fľašu stačí jedna prepáčte že sa takto vypočujem ale idem sa prvý krát a keďže mám aj nejaký zdravotný stav tak to budeme mať len ja s priateľom a dvaja svedkovia bez oslavy len v mi styria
@patricia0000 vypitujem
@cacianka vypitujem
ok, nevadí mi to, ak ste iba 4 ludia, sobáš musí robiť vždy sobášiaci a musí byť pri tom matrikárka. sobášiaci je zástupca štátu, urobí sobáš podľa zákona a matrikárka pripravije dokumentáciu a potom aj vydá sobášny list, eviduje sobáš do celoštátneho systému. ked si pojdete objednať/dohodnúť termín, kedy majú sobášne dni, tak sa spýtaš ako to u nich prebieha zvyčajne, možno majú 1 recitátorku a hudbu ako podmaz z PC, ak robia viac programu, kľudne môžeš odmietnuť a zostane iba základný obrad.
v postate nikomu výslužku ani nemusíš dať, ale ak chceš, prineste cca 6-8 zákuskov a 1 fľašu vína , bude ťa to stáť max 30e alebo ani nedáte nič.
ak vieš že príde niekto blahoželať, stačí do košíka nejaké fornety, pagáčiky, fľaška alko a zopár pohárikov na malý prípitok a hotovo. povinní nie ste ani to.
@patricia0000 nie