Svadba na úrade

martina054
13. jún 2015

maly ste niejaka svadbu na urade ak ano tak preco?

lilimoni
13. jún 2015

Sme neveriaci a nechcelo sa mi spievat dve hodiny v kostole 😀

kamilka1986
13. jún 2015

My budeme mat svadbu na urade ale Len preto aby sme boli rodina aj na papieri ked sa deti narodia.inac potom planujeme v kostole a poriadnu svadbu.

martina054
autor
13. jún 2015

@lilimoni a ake viery ste

zabudnuta
13. jún 2015

@martina054 mi sme mali svadbu na urade. V kostole to trva dlho a ja sa povazujem za veriacu tipu,,,verim v Boha ale nechodim do kostola.

lilimoni
13. jún 2015

@martina054 manzel ziadnej, ja som neveriaca aj ked som musela absolvovat vsetky sviatosti.

vedorka
13. jún 2015

lebo to bola iba formalita 🙂 a nikto tam okrem nas nebol, nechcelo sa nam saskovat pred ludmi a cokolvek vybavovat a zatazovat sa svatbou. ani saty, ani kytica. nic. po rokoch ked na to spominam, zase by som to urobila rovnako 🙂

esterba
13. jún 2015

@martina054 Lebo nie sme veriaci.

martina054
autor
13. jún 2015

a su tu aj taky ktory maly preto lebo ich muz je Jehovy svedok

mirka964
13. jún 2015

Lebo sme neveriaci.Manzel je sice pokrsteny,ale je neveriaci.Ja nie som pokrstena,v kostole som nechcela v ziadnom pripade svadbu.Ani deti sme nedali pokrstit,chodia na etiku.

titkovamiriam
13. jún 2015

@martina054 kamarati mali svadbu ale jehovisticku,nie na urade

martina054
autor
13. jún 2015

@titkovamiriam my sme maly na urade tiez

titkovamiriam
13. jún 2015

@martina054 oni mali tak ze mali niake poučenai či možu byť sobašený v tom ich kraľovstve-obaja su silny jehovisti

martina054
autor
13. jún 2015
lubkavargova1
13. jún 2015

tak pokial je svadba u jehovovych svedkov, tak to mladych zosobasuje starsi, ktory ma opravnenie na sobas. Vsetky papiere, ktore sa podpisuju v sale kralostva (tak sa vola oficialne ich kostol) su legalne papiere, ktore nasledne tento starsi odovzdava na matrike ako zapisnicu. Je to tak isto ako nasi knazi to robia. Nie je tam nic ine. V pripade, ze jeden je inej viery ako Jehovov svedok, tak druhy moze a nemusi mat svadbu v sale, ale to je trosku komlikovanejsie. Vtedy aby par nekomplikoval situaciu (rodina, zbor atd.) voli sa sobas na urade. Da sa aj v kostole, ale tam sa treba porozpravat s knazom, ze co treba splnit.

martina054
autor
13. jún 2015

@lubkavargova1 a ty to ako viete?

titkovamiriam
13. jún 2015

@lubkavargova1 oni kostol nemaju prenajimaju si rozne saly-to len tak pre uplnost 🙂 ale inak tak ako pises a samozrejme akakkolvek ina viera okrem ich je menejcenna,preto aj tlacia na to aby jehovisti mali iba svojich :(

lubkavargova1
13. jún 2015

@martina054 velmi jednoduche mam kamaratku/susedku Jehovou svedkynu. Od mala sme vyrastali spolu, dobre vychadzame spolu a tak poznam do podrobna co maju vo viere. A bola som na ich svadbe tiez. jej otec je starsi tiez v zbore ktory je v nasom meste. Za to, ze ma niekto inu vieru este neznamena ze budem s nimi zametat jak s inou hadrou alebo pozerat na nich skaredo

lubkavargova1
13. jún 2015

@titkovamiriam hej to viem, si prenajimaju. Ale tu si postavili svoju. Kupili pozemok a postavili. Ako mne je to jedno, nech to vziva aj "Alahu daj vlahu" a je obleceny od hlavy po paty v obrusoch, pokial to neublizuje mojej osobe/rodine 😎

titkovamiriam
13. jún 2015

@lubkavargova1 😀 😀 😀 😀 😀

tomiholjubavi
13. jún 2015

@martina054 brali sme sa na urade kvoli tomu, ze sme museli vybavovat vsetky papiere co sa tykali svadby v zahranici (sme medzinarodne manzelstvo). bolo toho vela a v kostole vyzadovali pripravy, co sme nemohli sklbit s prehnanou byrokraciou chorvatskych uradov. na druhe vyrocie svadby sme sa vzali aj v kostole.

poviem ti, ze svadba na urade (teda hlavne tu) je uuuplne slaby odvar oproti svadbe v kostole. este sme len prisli, zenska povedala bla-bla (10 viet najviac dokopy), potom druha zenska zarecitovala basnicku, potom sa spytali, ci sa berieme, podpisali sme papiere a isli prec...neprehanam, ale najviac to trvalo 7-8 minut...taka som bola na to nazhavena a ledva sme vosli, uz sme odchadzali 🙄 (ked sme prisli doniest papiere, zdrzali sme sa dlhsie ako v den samotnej svadby)

V kostole to bolo fakt krasne, hrali nam na organy, na husle, spieval zbor, ceremonia bola krasna, vsetko pekne nazdobene, davali sme si sluby (nielen, ze beries si? -ano)...ak by sme aj odhliadli od samotneho aspektu viery, v kostole to bolo ovela slavnostnejsie, honosnejsie a krajsie. 🙂

libka1
13. jún 2015

mali sme, s 2 svedkami, mali sme celozavodnu dovolenku obaja tak sme sa zobrali ked bol cas 😀

ukulela
13. jún 2015

aj civilny sobas moze byt pekny. vo zvolene sa sobasia na zamku, v banskej bystrici je krasna sien na starej radnici. myslim, ze sa da sobasit aj na lupcianskom hrade napr. ... a okrem toho, dnes uz nie je problem vybrat si miesto na sobas a zaplatit si to - a sobasiaci pride trebars aj do lesa. ja (ak budem mat) budem mat len civilny sobas, sme obaja "neznabohovia". a okrem toho - aj co je okolo mna - bela ludi sa sobasi v kostole takych,co nie su aktivni restania,a vlastne ani veriaci. robia to len pre efekt. ale ako pisem, pekna a efektna svadba moze byt aj civilna.

martina054
autor
13. jún 2015

Moj manžel je tiež jeden so svedkov

ukulela
13. jún 2015

@martina054 a preco sa pytas? tvoja svadba sa ti nepacila? aku si si predstavovala?

martina054
autor
13. jún 2015

@ukulela bola pekna až nádherná ale snívala som vždy v kostole ju mať

m_ij_ka
13. jún 2015

sme neveriaci 🙂

taya4
13. jún 2015

@kamilka1986 Svadba v kostole je rovnocenna svadbe na urade, takze je to len na mladomanzeloch, kde sa chcu sobasit.

My sme sa brali na urade. Manzel je neveriaci, ja mam vsetky svatosti, ale za tie roky som postupne prestala chodit do kostola. A svadbu sme mali malu, len rodina, par kamaratov prislo na urad. A ja aj tak nie som na ten velky humbuk okolo toho.. 🙂

lubkavargova1
13. jún 2015

@martina054 no ked mas manzela aktivneho svedka na svadbu v kostole zabudni. Ked nie je aktivny, nedajboze pre nich aj vyluceny zo zboru, tak potom nieje problem. Treba zajst do kostola za knazom normalne mu vysvetlit ao sa ma situacia. Svadbu mozete mat aj po rokoch v kostole, nemusi byt len na prvykrat origos. Vela parov ma po uradnom sobaci aj v kostole 😉

martina054
autor
13. jún 2015

@lubkavargova1 a vy to akoze odkial toto vsetko viete

tomiholjubavi
13. jún 2015

@martina054 ale to je pravda, co pise @lubkavargova1 Lebo, ked sa idete brat, farar sa pyta, ci ste rovnakej viery. Ak nie ste, tak sa pyta toho, co nie je katolik, ci je pripraveny akceptovat partnerovu vieru, ci mu nebude branit praktizovat ju a ci suhlasi s tym, ze vsetky deti budu katolicke. ak ano, tak problem neni. ale silno veriaci ineho vyznania by s tymito podmienkami asi nesuhlasil.