Svadba mojej svokry

13. júl 2023

Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷‍♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️

huxy
13. júl 2023

Je to svadba tvojej svokry-matky tvojho muža. Zatla by som zuby a šla. Predstav si to opačne, že by sa tvoja mama išla vydávať a tvoj muž by tam nechcel ísť.
Plno tých dôvodov sú fakt len výhovorky. Úplne cítiť, že len silou mocou nechceš ísť.

sasa1310
13. júl 2023

ja by som ani nerozmýšľala neísť. je to mama tvojho muža predsa. Nie nejakej sesternici z tretieho kolena. A že jeho rodina k vám nechodí? No tiež by sa mi nechcelo ešte po robote chodiť po návštevách.

simik22
13. júl 2023

Mi to príde ako keby len hľadáš hlúpe výhovorky.

autor
13. júl 2023

No neviem ženy, cestovať pol hodinu možno viac s dieťaťom co si ide hrdlo vykričať, bude nervny, urevany cely čas, a ešte aj ten vírus co mal.. Toto sú dve veci co ma najviac odrádzajú.. To ze ja neviem po maďarsky, rodinkovanie, ako píše kocka hore, zatnem zuby to bude ôk, no toto mi vadí najviac, viem aké to je keď ideme niekam autom, keď ešte 2 hodiny potom reve a je červený

vanilkovazmrzka
13. júl 2023

Nesla by som. Dieta neukryvate, maju moznost prist ho pozriet, cize nevidim problem. Co ho mas ty prevazat a ukazovat kazdemu rovno pod nos? Je to dieta nie reklamy baner.

autor
13. júl 2023

@simik22 ja ich tu nepotrebujem, je mi to ľúto kvôli muzovi. Ja taktiež nebudem cestovať hore dole len aby ho videli, každý má auto a keď tak veľmi chcú, myslím ze sú voľná cez týždeň, či?

pribinak
13. júl 2023

Jednoducho hľadáš dôvody prečo neísť

30 min? Vážne?

Ste rodina

autor
13. júl 2023

A ešte dodám, svokra hovorí ze nech ho (syna) vidia, aky je pekný akého mam vnuka (akože rodina jej parnnera).. Co ma je po nich, nikdy v živote som ich nevidela, a nemyslim ze ich niekedy v život eeste. Mužova rodina ok, ale nie totálne cudzí ľudia pre mna ci pre muža

sasa1310
13. júl 2023

čiže s ním nechodíš nikde v aute hej, keď polhodinu neobsedí v aute. Tak verím, že ani na výlety nechodíte ani nikde inde ani k tvojim rodičom, lebo nevydrží ani 30 minút v aute.

muchotrafka298
13. júl 2023

Ja by som isla bez debaty, je to mama tvojho muza. A nie je to podla mna tak daleko, ked bude zle, proste sa zoberies a pojdes malym bud von alebo domov. To nie je ziadna velka vzdialenost. A ze nevies po madarsky? Vsak Ta mozno aj naucia na tej svadbe 😉 Ja by som to tak tragicky nevidela.

autor
13. júl 2023

@sasa1310 v aute len kam je treba, kam sa nedá ísť v kočíku. Ci kocik neexistuje?

huxy
13. júl 2023

Akože dokedy budeš s dieťaťom sedieť doma na riti a nikam nechodiť? Práveže treba chodiť, nech si zvyká. Na začiatok niečim zamestnať, čo ho doma zaujme.
A ten virus-sama dr.ti povedala že pol rok, a ten už bude, nie? Výhovorky, výhovorky.

lukbe
13. júl 2023

To sú také dôvody-nedôvody. Polročné dieťa,ktoré bude hocikde spolu s rodičmi,toto v pohode zvládne. Netreba si dopredu hovoriť dôvody v bodoch,prečo nie. Ste pozvaní,prídete, posedíte, dieťaťu s mamou nič nechýba, trochu vzruchu prežije. Jasné,tiež nemusím divadielko pred rodinou ci ukazovanie,ale tu nejde o to,ale o svadbu a pozvanie. Výhovorky,že to bude ťažké kvôli dieťaťu nie sú namieste,sama mám v rodine malé deti a ide to.

sasa1310
13. júl 2023

kočík existuje. 30 minút je normálna cesta autom v BA z jedného bodu do druhého.

tinkavvv
13. júl 2023

Preboha 30 minut, nie 300-400km. O mesiac sa mozno aj cestovanie zlepsi. Jednoducho to je argument, len aby nejaky bol. Ak by sa jednalo o tvoju mamu, isto by si tych 30 minut sla.
A svadba bude aj vonku. Ked maly nebude zvladat davy, tak pojdes von. Ale myslim, ze su to len take naoko argumenty a v skutocnosti tam nechces ist vobec.

betulinka1
13. júl 2023

Vies co ja by som sa na to pozrela inak. Pol hodku dieta v aute zabavím ak nie, tak bude nervozny, vydržíme. Tiez som mala takeho maleho ale do hodky cesty, som to neriesila. Potom som chodila radsej vlakom alebo lietadlom. On neznášal byt pripútaný. Ale ine som chcela. Osobne by som to brala ako super príležitosť sa ist ukazat aj s malym a nikto by aspon nechodil ku mne domov. Mala by som pokoj s hosťami. Kedze je to na konci augusta este lepsie, ze nie v zime, cize dieta v kočíku, ak mu bude vadiť hluk, tak sa s nim prejdem. Takze ak by som tam nechcela sediet, výhovorka idem sa prejst 🤣🤣 ale vsetci by boli spokojny, aj muz, ze bol na svadbe mojej matky, aj rodina, ze videli maleho, aj ja, ze sa mi nikto netrepal domov a nemusela som chystat pre navstevy. Ale toto by bol moj pohlad na situaciu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ibrunova
13. júl 2023

Prekonaj sa a nevyhováraj sa na blbosti. S mužom si si vzala aj jeho rodinu, či sa ti to páči alebo nie.

sasa1310
13. júl 2023

@sheila121 😀 asi tak nejako. Si to vystihla

autor
13. júl 2023

@lukbe no ved to si hovorím, že každým týždňom je iný, možno o mesiac bude úplne iný ako je teraz. Je to moje prvé dieťa, možno pri 3 by mi to bolo jedno, len chcem nech je ok co najviac, že nevytvárat mu podmienky aby sa citil zle

sissy27
13. júl 2023

Ty mas jediny problem - tvoje jesitne ego, ale nemas gule povedat, ze ty tam ist nechces, tak si najdes milion vyhovoriek na dieta. Cim mensie dieta, tym jednoduchsie je s nim niekam ist, lebo staci sucha plienka, prso / flasa a kocik. Pol hodina autom je nic, bezny presun v ramci mesta. Ale tak vyhovaraj sa aspon do jeho 27 rokov.

autor
13. júl 2023

@betulinka1 super názor, ďakujem 😁☺️ tak to aj spravím podľa všetkého

autor
13. júl 2023

@sheila121 za mnou chodiť nemusí nikto, tu nejde o mňa, asi si nepochopila

autor
13. júl 2023

@sissy27 jesitne? Ok🤣🤦‍♀️

lukbe
13. júl 2023

Ty nevytváraš podmienky,aby sa mal zle, jednoducho v živote treba aj dieťa zvykať na podmienky,ktoré život prináša. Ak by ste s ním chodili autom,prišli by ste na to,čo má v aute rád, kedy treba ísť,či vtedy,keď tam bude spať alebo keď je hore, ale keď to neskúšate,tak s vami je to ťažké, nie s ním. On by si už bol zvykol a prispôsobil sa.

spadnutaslivka
13. júl 2023

práveže jasne ide o teba. Keby ti šlo o muža alebo jeho rodinu, nevyhovárala by si sa na totálne hlúposti. Akože ok, zdravie nie je hlúposť, ale zjavne tu ide o "premlčaný čas", čiže už to spadá pod trápnu výhovorku. 3x som pozerala, či dobre čítam, ako dlho má trvať cesta... Prepáč, ale pol hodiny? To sa ti poriadne ani motor nenahreje, keby ste mali nafťák. Veď pol hodiny autom, to môže byť tak koľko... 30km od vás? Tváriš sa ako keby to bolo na opačnom konci slovenska.

sweetdreams1
13. júl 2023

Pol hodina v aute je veľmi chabá výhovorka, to len spravis v rodine ďalšie rozbroje

autor
13. júl 2023

@lukbe možno je to pravda, nemali sme dôvody a nim jazdiť autom keďže nie sme s veľkého mesta, všade sa dá dostať úplne ôk kočíkom. Autom sme išli možno 10x za jeho život.. A vždy to dopadlo rovamko, či mal spať, či nemal, či som ho zabávala, dudel, hocičo stále rev až sa zajakaval a minule tak strašne plakal, že zmodrieval a povedala som si ze nikam už nepôjde. Jasne ze to tak nechcem, len sa bojím nech sa mu nič nestane keď tak strašne bude plakať.. Možno tu niektorým ženám sú u prdele ich deti typu - nejak vydržia-no mne nie

autor
13. júl 2023

@spadnutaslivka keď tak dobre čítas, precitaj si co som teraz napísala dole, cesta vtedy trvala 15 minút 🙂

cookie29
13. júl 2023

Prosím Ta kľud. Je to len 1/2h cesty. Aj keď ide o Revúce dieťa. Áno mala som take. Ide o svadbu jeho mamy nie nejakého kamaráta. A ber to tak že keď nebude dobre vždy sa môžeš ukázať a vrátiť domov aj s malým. Muž buď niekde prespí alebo ho niekto hodí neskôr ak sa nebude chcieť vrátiť s nami. Ja ti verím že jeho rodinu moc nemusíš ale sú chvíle keď treba zaťať zuby a tu chvíľu vydržať