Svadba mesiac po pôrode

7. sep 2022

Ahojte, sme pozvaní na svadbu ale vtedy by som mala byt mesiac po pôrode. Babo by sme na svadbu určite nebrali ale neviem si to moc predstaviť keďže plánujem kojiť a celkovo sa mi to zdá celkom skoro predsa nebudem mat ani ukončené šestonedelie.
Vy by ste išli alebo nie?

sima1415
7. sep 2022

Nešla , nevládala by som :D a hlavne by sa mi nechcelo keďže bábo dá riadne zabrať aj keď len "spí, kaká a papá "

denden77
7. sep 2022

nesla, bola som par tyzdnov ako pozuta a vypluta 😁

babovka2321
7. sep 2022

Ja som mesiac po porode bola v takom stave, ze by ma nenapadlo o tom ani len trochu uvazovat. Ale je to individualne. Niekto je 3 dni po porode uplne fit 😁

autor
7. sep 2022

@sima1415 ved práve to si myslím aj ja ze to nebude,, med lizat,, 🤣 je to naše prvé babo a môj muž si myslí že by sa dalo, len ja s tým niesom moc stotoznena aj to ze ozaj babo bude ešte také malé a aj to kojenie no, chcela som len poznať viac názorov

terezka1947
7. sep 2022

Nie,nešla. Alebo keď,tak na obrad,zablahoželať po ňom.

12katka21
7. sep 2022

Ja by som nesla. Ked tak len na obrad a domov k babu.

elizabet173
7. sep 2022

išla by som len na obrad, na svadbu nie

gab
7. sep 2022

Ja osobne nie, mesiac po pôrode som bola rada pri kychnuti, ze uz mi brucho neurve. 😅
Znama po pôrode 6. dietata odisla po 24 hod. z pôrodnice a na treti den sla na nakup. Takze je to individualne.

banalu
7. sep 2022

Nesla by som

rajc1nka
7. sep 2022

Ja som pri prvom - synovi tak mala ist na svadbu, vobec som sa nezamyslala, ci ist alebo neist, proste som chcela ist, tak by som isla (ale ja som taka povaha, ze deti ma neobmedzuju, ja s nimi robim vsetko…), nastastie svadba sa zrusila,kedze nevesta otehotnela a mala termin 3 tyzdne predo mnou 😄 ked sa teraz na to spatne pozeram, tak by som to nedala. Bola som po akutnom cisarskom, po strate vela krvi, mesiac po porode som nevedela ani len poriadne stat dlho, nieto este ist na svadbu, navyse som bola mega unavena z nocneho vstavania, z kojenia, z nastavovania sa s dietatom. Pri druhej - dcere som sice bola pohyblivejsia, ale aj tak by som uz nic take neplanovala, tak male babatko este potrebuje byt s mamou a naj ked ste blizko pri sebe. Isla by som len na obrad.

gladys_07
7. sep 2022

Zalezi od toho, koho svadba. Surodencovi by som sa hecla. Na obrad minimalne, mozno nachvilu na hostinu. Babatko do kocika starej mame/kamoske a nech su pobliz (v hoteli napr) a odbiehala by som nakojit.

Ak je to sesternica a na svadbu sa ist „patri“, to by som nesla. Babatko je ultimativna vyhovorka 😂

marosusu
7. sep 2022

tak ja som zase bola 4 tyzden maleho potom 6 a 7 tyzden ..akurat nam tak vybehli 3 svadby..a to som brala aj dve starsie 4 a 2 rocne deti...kojila som ..stale som si vypytala izbu na kojenie alebo miestnost kde sa to da...a dali sme to...boli sme do radovej vzdy..a to som bola po sekciach ...xixi

tamvtme
7. sep 2022

no neviem, pises, ze babo by ste nebrali...ja som od 4 tyznoveho dietata nevedela odist...a hlavne som v tom obdobi este krvacala a celkovo som bola rada ze som rada :D

autor
7. sep 2022

@tamvtme no ved práve že ešte nemám žiadne babo, ale neviem si predstaviť odísť a ešte od tak maličkého bábätká .
Max hodinka, dve ale nie ze cely deň a celú noc

tamvtme
7. sep 2022

ak je to niekto velmi blizky a nemate to daleko, sla by som na obrad aj s babom v kociku, zagratulovat a domov.....

poslednepogo
7. sep 2022

Ja som bola presne mesiac po pôrode, švagrinej na svadbe. Boli sme len v kostole a potom len obed v reštaurácií lebo bol covid, dokopy 4 hodiny. Bábo bolo doma s mojou mamou a celý čas spalo, dobre mi to padlo.

monika_mt
7. sep 2022

No hlavne este mozes krvacat v sestonedeli, tak to tiez nie je bohvieco sa tam s velkou vlozkou natriasat na svadbe ...

kallanchoe
7. sep 2022

Bola som 2 mesiace po pôrode,ešte na konci šestonedelia....blízka rodina "musela som" ísť ...bola som tam tak do 2 rána.....bolo to 10 km od malého....po obrade som ho šla nadojcit,potom mala babka pripravené umelé mlieko....dala zaspal....ešte raz som šla pred večerným spánkom nadojcit ...a potom keď som prišla tak sa akurát zobudil...tak som nadojcila a spinkal dalej....jednu porciu umelého mlieka v pohode "prežil"😁....a ináč vieš ako mi to nakoniec dobre padlo že som prvý krát od pôrodu vypla,zabavila sa odychla si?pritom som tam šla s odporom že doma mám ,,revajuce" bábätko....babka všetko zvládla,malý tiež😉

jaskolka
7. sep 2022

Tak ťažko povedať. Je to individuálne. Zase neviem si predstaviť, ako ísť bez bábätka, ktore kojis,aj keď len na dve tri hodiny. Ok, možno vtedy ho človek, čo ho bude strážiť, môže nakŕmiť odstriekanym.
Všetko záleží od toho, ako sa ty budeš cítiť. Ja som napríklad ani nevedela, že mám dajaké šestonedelie, krvácala som asi týždeň vôbec to nebolo tak, že by, som potrebovala obrovské vložky, mala som bežnú klasickú menštruačnu. Nijake bolesti, problémy, nič. Krstiny sme mali tri a a dva týždne po narodení detí, bez problémov som to dala.Dokonca na dcerinom krste sa tancovalo, bavili sme s
A dosť dlho.
Ale ty môžeš to mat celkom inak, to dopredu sa nedá povedať. Záleží fakt, ako sa budeš mat
Pripadne choďte na obrad, posedte dáku hodinku, po gratulujete a pôjdete späť

petamich
7. sep 2022

vies co pockaj ako sa budes citit po porode 🙂 predikovat teraz, co potom zvladnes a nezvladnes je uplne zbytocne

kazdopadne ja osobne som v 600N bola na firemnej oslave ale presne 2.5 hodiny od kojenia do dalsieho kojenia 😁

metuzalem
7. sep 2022

Urcite nie. Nevies, ake bude dieta. Prve tyzdne este dost spia. Ale mesacne este potrebuje mamku pri sebe, aspon moj bol taky. Nestihala som sa ani najest. Aj ked zaspal, o 15 min sa budil, potreboval ma citit pri sebe. Prebalujes asi kazde 3h, stolica je riedka, pretecie, musis prezliekat...do toho sa pogrca z mlieka, prezliekas...place, krici, musis uhojdat...
Ako bonus moj maly nechcel lezat v kociku, len sa nosit satke...za mna prvych 6 mesiacov bolo dost narocnych.

vlasta1818
7. sep 2022

Tak mlieko si vieš odsať ak by už teda alebo si proste na kojenie odskočiť. Ak svadba nebude neviem ako ďaleko, tak sa to dá nejak vyšpekulovať si myslím

janage
7. sep 2022

@metuzalem moje bolo také urevané, že ani omylom by som nenašla nikoho, kto by ho bol ochotný postrážiť. To v akom stave som bola ja po mesiaci s non stop revajucim, ale že recht a zapálenými stehmi po sítí hrádze, nebudem popisovať.
Za mňa obrad, ak sa budeš cítiť. Ak je to mužovi strana, ja osobne by som nemala nič proti, ak by išiel na svadbu sám

petulda333
7. sep 2022

Ja by som sla,ak by som kojila,tak by som vzala mamu a bola by s babom na hoteli (ak je taka moznost) a chodila by som kojit. Ak taka moznost nie je,sla by som na obrad a domov. Ja som syna nekojila a ked mal 2m sli sme na vikend na wellnes. Bol u sestry a zvladli sme to v pohode

autor
7. sep 2022

Je to svadba mojej sesternice, ved ako uvidím ako sa budem cítiť ale tiež to skôr vidím ze bud iba na obrad na chvíľu za gratulovať a ísť domov

monika_mt
7. sep 2022

@jaskolka Hm, zaujimave, ja som krvacala takmer cele sestonedelie..

janage
7. sep 2022

@monika_mt plus ja som si napr. nevedela odsať mlieko. Pár ml a koniec. Dieťa si zjavne vytiahnuť vedelo, lebo priberalo o dušu.
Autorka fakt dopredu nevieš. Môžeš mať úplne bezproblémové obdobie alebo môžeš mať zápal prsníkov, krvavé bradavky, zapálené stehy, nepokojné náročné dieťa, mlieka toľko, že Ti plienku bude treba a nie tampony do podpsenky a jediný pohodlný outfit bude nočná košeľa a hore nič 😁
Myslím, že všetci normálni, nech sa rozhodneš akokoľvek to pochopia. Lebo sú fakt aj také deti, že napapá sa, zavrie pusu a 3 hodiny spí.

3petka
7. sep 2022

Záleží ako sa budeš cítiť. Ja som bola týždeň po pôrode ako srnka. Ja by som šla na obrad a možno ešte na večeru teda ak by som bola pozvaná k stolu. A potom by som šla domov.

rivini
7. sep 2022

Ja si neviem predstavit ist mesiac po porode na svadbu…a uz vobec nie bez dietata…v tom case som kojila aj kazde dve hodiny, voastne celkovo kojila asi 8 hodin denne😂, nevedela som, ci je den a ci noc, bola som rada, ked som zvladla mat umyte vlasy a neviem si predstavit, komu by som nechala na strazenie tak male babatko, aj ked slo len o dve-tri hodiny. Mala som planovanu sekciu, celkovo fit som bola uz na 5. den, no starostlivost o novorodenca, unava, to vsetko mi davalo neskutocne zabrat. A to podotykam, fyzicky som bola naozaj vo velmi dobrej kondicii. Ked malo dieta 6,5 tyzdna, sli sme na prvu navstevu k svokrovcom s prenocovanim. Napriek tomu, ze mame u nich kopu miesta a top vybavenie aj pre babatko, to bolo pre mna neskutocne narocne a stresujuce. Ja za seba, nie, na svadbu by som 4 tyzdne po porode nesla. Taku tu rutinu sme zacali mat naozaj az po takych 8 tyzdnoch…