Svadba len so svedkami

23. jún 2023

Ahojte ženy,
mám taly menší,, problém " .
Nie, nechcem veľkú svadbu, nemusí byť ani hostina, ale veľmi by som chcela tam mať najbližšiu rodinu, + rodinu s priateľovej strany. Len čisto na obrad a potom už nemusíme nikde chodiť, nemusíme mať oslavu do rána. Avšak priateľ je zásadne proti on chce len mi 2 a svedkovia, ideálne keby prideme a dajú nam len podpísať nejaký papier o uzavretí manželstva. Obaja sme s kresťanských rodin, a on ešte viac než ja. Tak by som sa potešila aj svadbe v kostole, avšak, tam by podla neho farár nesúhlasil zo svadbou, kde su len buduci manzelia a svedkovia. Ja neviem už ako ho presvedčiť. Však nechcem nič hrozné, len on má z toho des a načo a prečo a načo svadobne šaty, si dáš hocijake.... Mrzí ma to, už máme spoločné deti, a chcem si aspoň trocha užiť tento deň a nie za 10 minút zbuchat na urade. Som z toho smutná. Svadba nie je všetko, ale ak ju už chceme, chcela by som to aspoň takto...

tramtada31
23. jún 2023

Nechaj tomu čas, musí na to dozrieť. Manzel bol tiež taký, potom s tým nemal problem.

deti95060810
23. jún 2023

škoda že si na svadbu netlačila ešte pred narodením detí alebo spoločným bývaním...
teraz už ťažko.

autor
23. jún 2023

@deti95060810 tu nejde o to, že sa nechce vziať. Chce sa, len sa mu nepáči tá predstava ľudí.

autor
23. jún 2023

@tramtada31 a koľko času asi treba? Má už 32 a už sme spolu pekných pár rokov.

jaskolka
23. jún 2023

Tak čo sa týka kostola, farárovi to tiež bude jedno, či budete len 4 alebo ci budeme mat 200 ľudí.
Ale ja úprimne poviem, že nechápem dospelých ľudí, čo tak saleju, že majú mať svadbu s viac ako dvoma svedkami. Z čoho má "taky des?" Že na neho budú pozerať? Alebo o čo ide? Veď je dospelý, tak hádam sa môže trochu premôcť a vydržať to, hlavne am píšeš ze to bude malička svsdba s par ľuďmi.
Ja by som mu to normálne takto povedala, ako si tu napísala. Ty si urobila kompromis (lebo podľa toho, čo píšeš, tak si ustúpila zo sobáša v kostole) tak hádam by trochu mal sa premôcť aj on. Je dospelý, nie malé decko.

marca12
23. jún 2023

Nech sa k tomu postavi ako chlap. Boze par ludi zvladne. Musi aj on ustupit. Vyberte si termin v kostole,vyber si pekne saty a nech cusi. Niekedy si musime my zeny dupnut a nie sa len chlapom podriadovat.

ropucha6
23. jún 2023

Vies co, ak robi taketo caviky, tak by svadba nebola vobec. Ste obaja krestania, preco nemoze byt svadba v kostole? Fararovi je srdecne jedno, kolko je tam ludi a ake mas saty.

syslik81
23. jún 2023

priatel je sebec..ty si ustupila zo sna mat svadbu ..suhlasis s uradom tak on by mohol ustupit a dovolit aspon tu rodinu ... ja by som neustupila.. vztah je o 2 a nie o nom samotnom .. nemoze len on rozhodovat a nebrat ohlad aj na teba

syslik81
23. jún 2023

nejde mu skor o peniaze? ak je zgrlos chce usetrit

lindous
23. jún 2023

Aké máte vzťahy v rodine? S jeho stranou aj tvojou stranou? Nejakých rodinných osláv, návštev a podobne sa zúčastňuje?

sense
23. jún 2023

Žijete spolu, mate spolu deti, tak mu zrejme nejde o ceremónie a ide len o ten papier. Sama píšeš ze potom ani nikam nechcete ísť.

fineta
23. jún 2023

Kňazovi je úplne jedno, či tam budú len snúbenci a dvaja svedkovia alebo ešte 140 ďalších ľudí. Pokojne Vám spraví obrad aj v pondelok dopoludnia, keď to bude vyhovovať. Svadba nie je o papieri a ani o hostine. 😊

autor
23. jún 2023

@lindous super, pravidelne sme na nejakých rodinných oslavách, teraz v priebehu mesiaca budeme min. na 3

autor
23. jún 2023

@jaskolka ja neviem z čoho má taký des, na rodinných oslavách je vždy veľa ľudí, a v pohode funguje, zapaja sa, komunikuje. Ja neviem kde je problém. Lenma to mrzí. Nechcem ho do ničoho tlačiť, ale takto sa svadba nikdy neuskutoční, a on bude najsmutnejší, keďže deti majú moje meno ( na začiatku sme sa tak dohodli, ze dostanu moje a po svadbe sa nam zmeni všetkým), a keďže je jedináčik a nebude mať svojho ,, nasledovníka " ktorý bude niesť jeho priezvisko.... Ale čím viac hovoríme o tej avadbe tým je vo väčšom strese.

lindous
23. jún 2023

Tak potom je to veľmi zvláštne... Povedal aj nejaký racionálny dôvod alebo len "načo?".... Napadá mi teda, či by ste sa nevedeli dohodnúť na kompromise opačným smerom, keď oslavy a rodina tam mu nevadí, tak naozaj mať ten samotný obrad pri 4 ľuďoch a potom mať už len to posedenie s rodinou a menšou oslavu vašej svadby? Chápem, že to stále pre teba nebude asi ono, ani neviem čo by na to povedal on, či naozaj ide o peniaze alebo neviem, ale myslím, že by si si aj takýmto spôsobom mohla užiť ten deň...

terezka1947
23. jún 2023

Svadba v kostole,či na úrade,všade stačia manželia a svedkovia. V Tom problém nie je.
Ale skúste si sadnúť a povedať,si,že chceme na Tom dní toto a tamto. Jednoducho musia byť kompromisy.
Dokonca spolu už žijete,deti máte,poznáte sa...človek by predpokladal,že toto ozaj nebudete riešiť.
Akože do svadby ho nútiť nechceš,deti už máte....tak neviem no.
Trošku nezrelé správanie.

autor
23. jún 2023

@lindous mne by bohate stačilo keby máme na oslave okrem nás a svedkov naozaj najbližšiu rodinu rodičia, surodenci, dedo s babkou. Nemusí byť ani spoločný obed nič. Len na tom obrade, nech sme rodina.

autor
23. jún 2023

@terezka1947 nechcem ho nútiť do toho ako má ta svadba vyzerať, chcem aby sme nasli nejakú zlatú strednú cestu. Kedysi v zaciatkoch ked sme hovorili o svadbe, nikdy nespomenul akú má fóbiu z toho, ze tam niekto bude. To až keď sme začali cca pred rokom hovoriť o tom, že je najvyšší čas sa pohnúť dopredu.

sonnenshein
23. jún 2023

Dovolim si pohlad z druhej strany.
Ja som tiez nechcela klasicku svadbu, mala som z toho doslova nocne mory, aj ked normalne tiez nemam problem s rodinnymi oslavami a podobne.
Rozdiel je, ze na svadbe su novomanzelia stred pozornosti, na oslave sa kludne mozes ich "nadychat", ked potrebujes.
Vysledok - svadba v kostole, v piatok, len naozaj najblizsi, a potom obed, bolo nas asi 15.
PS. Nebolo to financiami.

zmrzlinka2021
23. jún 2023

@sonnenshein Ale ved toto tu cele tvrdi aj autorka tejto temy, co ty tu pises. Par najblizsich ludi, velmi uzky kruh. Ziadna mega svadba, dokonca ani stredna svadba. Proste vazi si svojich rodicov, surdocencov, babku, dedka... - to fakt ma jej priatel problem to zvladnut?

zmrzlinka2021
23. jún 2023

Autorka,
u nas moj drahy chcel vacsiu svadbu, s vela ludmi. Ja v pohode, aj o dvoch svedkoch.. ale ustupila som. Mali sme tak strednu cca 50 ludi.

A poviem ti, bolo fajn 🙂 prezila som, nemam z toho traumu - bol to jeden den zivota.

ropucha6
23. jún 2023

@zmrzlinka2021 presne, to ako fakt nemozu jej rodicia byt aspon na obrade, lebo jej nastavajuci to neprezije? Skor mi pride, ze sa z toho celeho chce vykrutit.

tramtada31
23. jún 2023

My sme sa brali až pred muzovou 40 tkou. A najvtipnejšie bolo, že si to tam veľmi uzival, napriek tomu, že neznáša byt stredobodom pozornosti

zmrzlinka2021
23. jún 2023

@ropucha6
Ja mam niekedy z tychto tem divne pocity, ako keby ludia nevedeli robit kompromisy - ved nejde o extra podstatnu vec.

dilino
24. jún 2023

Ja len taka vec že ako že vás nezosobáši farár v kostole ked bude svadba VY dvaja a dvaja svedkovia.Farárovi to je jedno či tam príde 100 ľudi či 4 ľudia.Jemu to je absolutne jedno ON to nerieši.Urobí svoju prácu má zaplatene a vlk sýty ovca cela.Skôr vymyšľa aby svadba nebola a nie že koľko ľúdi tam príde.

luckynat
26. jún 2023

Kamoska mala nedavno takto svadbu, ze len oni dvaja, dieta, a dvaja svedkovia. Nikomu z rodiny to nepovedali, podpisali papiere a isli. Polka rodiny a kamosov sa na nich urazila, ze ich na svadbu nepozvali, svokra to prezivala najhorsie, doteraz sa s nimi nebavi. A veru musim povedat ze mna to zamrzelo tiez, kedze kamoska patrila medzi moje take top 2 kamosky. Teraz,bohuzial, na nu pozeram inak, neviem si pomoct. Aj sa uz menej kontaktujeme. A z toho som usudila, ze ja by som teda takuto svadbu nechcela ani omylom. Aspon par najblizsich by som tam urcite chcela.

autor
27. jún 2023

@luckynat aj ja si myslím, že ten najbližší kruh rodiny tam má byť. Čo sa týka kamošov, naši najbližší by boli svedkovia. A ostatný sú len známi, s ktorými si ideme raz za pol roka sadnúť. Čiže my by sme pokryli naozaj tých najbližších a mali by sme tam všetkých, ktorých tam aspoň ja chcem mať

autor
13. júl 2023

Tak baby, nakoniec onedlho bude svadba, len my svedkovia a rodičia, aj bez súrodencov. Ale tak nevadí..