Aká je minimálna suma peňazí ( dar) za ktorý sa netreba hanbiť? Nie sme na tom teraz najlepšie a svadbu majú naši príbuzní nie nejakí najbližší. 50eur a nejaký ten žreb je za dvojicu malo?
50 za dvojicu sa mi zdá naozaj málo. Ale zasa- všetci nech vyskakujú do takej výšky, do akej ich pustia finančné možnosti.
stravná jednotka na jednu osobu je v dnešnej dobe 50e
..podľa finančných možnosti..no mám dať 50e za dvoch, tak nejdem nikam.. poprosím nech sa nikto do mňa nepúšťa, že či hosť má zaplatiť svadbu
@maca1984 myslela som že 50€ a ešte nejaké zreby tak za 20€. Ak dáme stovku už žreb k tomu nepridam
@irusa 50€ a ešte nejaké drahšie zreby nie len čisto 50 eur
kašli na žreby a daj minimálne 100e
50 e za dvoch nie je dar, iba ak pre vás, že vás to vyjde lacnejšie ako v reštaurácii.
Radšej by som dala 100€, ak vám to neurobí príliš veľký škrt v rozpočte a bez žrebu, z ktorého môžu mať nič 🙂
@irusa oni ich majú radi aj dostanú od iných preto som to chcela skombinovať aby to nebolo fádne že len obslka a peniaz
tak radšej daj tu obálku a peniaze
Žreby určite nie, ak budú nevyherne, lepšie dať tie peniaze rovno...
Ak trvas na žreboch tak 100€ za oboch + žreby.
Verim, ze vas volali nie kvoli daru, ale kvoli vasej pritomnosti. Dajte tolko, kolko mate. Ak si myslela 50 plus 20 zreby. Tak ja by som tak dala, pokial maju radi mladomanzelia zreby. Plus by som vyrobila nejake pekne vtipne prianie a hotovo.
Mne bolo ako neveste ukradnuté kolko kto da. Mali sme aj 50€, aj 100€ a dokonca aj nič. Ani by mi nenapadlo čakať od niekoho niečo viac, ako na čo má. Nevolala som si hostí kvôli tomu, aby mi zaplatili svoje miesta. Takze ak si mozete dovolit dat len 50€, vobec sa necit zle.
Tak, ak veľmi chceš žreby a majú to radi, tak by som dala radšej viac lacných, nech sa aspoň zabavia pri škrtaní, z toho aj niečo originálne vymyslíš ako to pekne zabaliť, keď nechceš len obálku a 70€ napr. 🙂
My sme dostali od všetkých ako by sa dohodli 50 eur a darček,....návliečky na periny , od iných kvalitnejšie sklo na oriešky, tam boli 2ks,...a tak,...najvyššia suma bola 150 eur,...ale to moju s....vtedy triaslo od jedu, že toľko sme dostali od nich,...to boli krsný môjho muža,...
U nas sa vacsinou davaju peniaze, flaska a kvet alebo zreby. Iba peniaze nikto nedava. A 50 za dvoch je na dnesnu dobu malo, ale tak kazdy podla toho, kolko si moze dovolit. Ked sme mali svadbu, tak nam niektore pary dali po 20e. Ale my sme to neriesili, necakali sme, ze nam ludia zaplatia svadbu .
Tak zreby sme zvykli davat namiesto kytice, to nepocitam ako dar. Tiez by som dala aspon tu stovku.
dievčatá ja si myslím, že tu svadbu ste nerobili v tomto období, keď stravná jednotka je 50e...malý nákup v obchode a necháš 50... a žeby dvaja dospelý nemohli dať tu 100 neverím....
Tiež si myslím, že minimálne 100 eur za pár.
Ak ideš na svadbu, kde budeš od poobedia možno az do rána, vela jedla, zákuskov, pitia...tak to tých 100€ minimálne na dvoch. A namiesto kytice žreby. Si zober len koľko stoji nákup potravín, vecera v reštaurácii (nie menu) alebo keď by si išla na ples, koľko sa platí vstupné. A máš tam väčšinou len jedno jedlo, kávu a fľašu pre dvoch.
Autorka nedaj peniaze do obálky buď kreatívnejšia napr na inšpiráciu https://drevoded.sk/produkt/na-svadbu/tabulky-n... také vieš vyskladať zo 60-70 eur. Poteší viac ako len obálka a pár žrebov v tvare kytice k tomu...a máš pekný dar
Za pár 100e plus nejaký kvet- fľašu, alebo nejdem
Za mna su napriklad zreby este zbytocnejsie ako kvety, malokedy su tam nejake vyssie vyhry a skoda za to penazi. Co sa tyka toho, kolko dat, tak podla moznosti. Aj ked moj nazor je, ze aspon tych 50 EUR je minimum na osobu, minule som tu citala, ze 20 EUR za 4clennu rodinu. To mi pride uz skutocne ako trapnost.
Lebo ano, mladomanzelia mozno nepocitaju, ze sa im peniaze vratia, ale takych je v dnesnej dobe skutocne malo. Vydaval sa kolega a pocital s tym, ze kolko vyzbiera. Nevratila sa mu ani polovicka nakladov, ano bol nastvany.
Pokial mi financie nedovoluju dat dar v normalnej sume + dalsie vydavky ohladom svadby (oblecenie, cesta a pripadne aj ubytovanie) tak sa slusne ospravedlnim a na svadbu neidem.
Tu sa tieto diskusie opakuju pravidelne a tiez sa tu niektore zeny biju do prs, ako oni nepozyvali pre peniaze, ako im bolo jedno, kto im kolko da....ruku na srdce, fakt je to jedno? Ze niekto pride, naje sa cela rodina a da 20 EUR?!? Velka vacsina ludi, co ma svadbu a plati si ju zo svojho pocita s tym, ze cast nakladov sa im vrati a dufaju, ze to bude aspon polovicka.
A tiez je rozdiel, co sa tyka hodnoty penazi, nemozeme porovnavat to co bolo 10-15 rokov dozadu tie sumy s tymi dnesnymi.
@irusa schválne som prepočítala koľko nás vyšlo len jedlo s prípitkom na hlavu pred 5 rokmi - cca 40 eur. Nepočítala som zákusky, pagáče, ovocie, alkohol a spol. Ja som vyberala reštiku, ja som chcela takú, kde podávajú kvalitné jedlo. Počet hostí a ostatné veci ako naše oblečenie a obrúčky sme prispôsobili našim finančným možnostiam a vôbec sme nepočítali s tým, že sa nám peniaze za svadbu vrátia. Naozaj žijeme v dobe, kedy je hanba nedoniesť veľký dar? A keď si to naozaj nemôžu dovoliť? Nebudú ďalší týždeň jesť skrz svadbu? Naozaj by som bola smutná, ak by mi niekto neprišiel na svadbu preto, že si to nemôže dovoliť. Aj my sme mali hostí, čo nedali nič, alebo sme dostali puzzle. To puzzle potešilo manžela najviac 🙂.
Čiže za 25e chces ísť na svadbu. Hmmm.
Ja by som skôr dala 100e na osobu. Keď pôjdem na obyčajný obed do reštaurácie tak dám 25e - na hlavu.
@irusa to bolo ako inšpirácia... Ja som dávala tak ...rám na foto, vytlačila som čo som chcela priviazala peniaze...oko potešilo, nevesta bola nadšená a keď výberu peniaze tak do rámu si dajú foto napr.z dovolenky na poličku .
A druhá nevesta čo som také robila tak mi volali, že ani nevybalia z celofanu čo sa im tak páčilo ..a to bol v ráme obrázok auta vytlačený z tlačiarne zo zadu s nevestou a ženíchom..a na šnúrky som naviazala 10 a 5 eurovky v tvare plechovic .. čistý gýč na štýl amerických odchodov mladomanželov zo svadby... A potešilo oko i dušu, že som si dala vôbec námahu sa s tým pohrať a nie hodiť peniaze do obálky. Ale zase táto nevesta posielala pozvánku z oznámením svadby v tvare malého srdca s magnetkou. Doteraz mám túto pozvánku na chladničke.
Čiže za mňa je lepšie aj keď len na kachlikovy krik povesat bankovky a žreby na konariky ako dať peniaze v obálke.
@muchotrafka298 prepac, ale robit svadbu s tym, ze dufam, ze sa mi vratia naklady, je trosku nezmysel. Pokial mam potom plakat a jedovat sa, ze sa mi to nevratilo, tak naco som robil taku svadbu?:D ked na to nemam, tak si spravim svadbu pre par najblizsich 🙂 ale v dnesnej dobe si ludia beru dokonca pozicky na to, aby mali honosnu svadbu. Tomuto nechapem ;)
50 eur na osobu