Svadba kamaráta - platenie výdavkov

10. jún 2022

Chcela by som poznať váš názor sme spolu už skoro rok a pol s partnerom a chystáme sa na svadbu jeho kamarátovi,chcem poznať váš názor na to že si idem kupovať šaty do cca 60€,plus kozmetička a kaderníčka má vyjde spolu okolo 100€ a to ešte nerátam topánky,kabelku a tak ...Pritom väčšinu našich utrat financuje partner keďže ja som študentka ale sem-tam mu pošlem pár e na účet ak niekde ideme ,on pracuje v zahraničí má dosť dobrý plat,sebe kúpil dosť dráhy oblek a pritom ani nič nehovorí žeby on mi niečo kúpil na svadbu pritom to je svadba jeho kamaráta..nie môjho ..akurát do povedal že mám si zaplatiť kaderníčku a kozmetičku a keď bude náhodou viac tak mi doplatí..mne to prídu veľmi veľké výdaje a ako študentka prídem skoro o 200€ tak neviem aký máte nárok názor ?

pribinak
10. jún 2022

Z textu som sa nedočítala že aký návrh si mu dala ty a ani jeho názor na fakt ze 200 eur je pre teba veľa

janetinka27
10. jún 2022

skus usetrit na kozmeticke a kadernicke, namaluj sa sama a neviem, v akom meste byvate, ale kadernicka ta ucese aj za normalnu cenu. je to sice jeho kamarat,ale je to spolocenska udalost, kde idete ako par. nabuduce to moze byt divadlo,ples.atd. takze vydavky by som nesmerovala na priatela.

janetinka27
10. jún 2022

neviem ake mas vlasy, kadernicka je fajn, ale ak mas pekne vlasy, uceses sa aj sama (alebo kamaratka), ak by si nemala inu moznost. na som bola u kadernicky iba na jednej svadbe (okrem svojej)

lusyc
10. jún 2022

Šaty sa dajú kúpiť bazarove. Nalíčiť a učesať sa môžeš aj sama. Netreba byť ako kraslica a ani účes ako nevesta nemusíš mať.

janinah
10. jún 2022

Aj ako študentka si už 200 eur mala mať dávno zarobených brigádnicky...normálne idem varovať syna pred takou frajerkou.ktorej bude treba kadernícky či šaty platiť..ešte nie ste manželia.tak sa živ sama resp. rodičia.

0silvia0
10. jún 2022

tiez by som neocakavala od priatela preplatenie nakladov, vychystala by som sa podla svojich financnych moznosti.

stannkal
10. jún 2022

Ja som si na žiadnu svadbu neplatila kozmeticku ani kadernicku, načo. Normálne sa slusnejsie uprav, ani extra šaty nepotrebuješ, nejaké krajšie letné šaty úplne postačia. A určite to nie je normálne aby ti to priateľ preplácal.

janai1
10. jún 2022

Keď na to nemám nekupujem si šaty za 60€ a neriešim kaderníčku a kozmetičku....
Si hosť, stačí ti jednoduchý účes aj líčenie ktoré si spravíš aj sama
Bolo by mi trápne pýtať si preplatenie od priateľa.
Svadobný dar dáva iba on? Ty nič neprispievaš?

a_adamcova
10. jún 2022

Nevydávaš sa ty ... ja si myslím že sa nalíčiť zvládneš aj sama nie? Aj vlasy sa dajú pekne upraviť doma. A šaty, tie kúpiš niekedy aj nové v sekáči, alebo od nejakej kočky na FB, alebo aj tu na koňovi a určite ťa vyjdú lacnejšie ako 60€. V pohode sa cakompak zmestíš do 30€ 🙂
Že vraj 200€ a ešte sa sťažuješ že ti to nezaplatí priateľ. Nemala by som chrbtovú kosť očakávať od priateľa ani teraz po 5 rokoch a to už hojnú dobu spolu bývame, nech mi platí oblečenie, kozmetičku alebo kaderníčku.

kitycat
10. jún 2022

ako host by ma ani nenapadlo minat na kozmeticku a kadernicku.

vychystaj sa podla svojich kozmetickych zrucnosti...vlasy si snad vies umyt a nakulmovat aj sama aj ocne tiene a spiralu mas ak je treba a pouzivas ich...mozno tvoj partner ocakaa, ze ked on bude nobl tak aj ty ale to mu treba vysvetlit ako sa veci maju...po roku a pol ani nehovorim...a nejde o to ci si studentka alebo zarabajuca...ako zarabajuca by si si snad taeto sluzby ako host na svadbu dobrej kamaratky platila a oznamovala priatelovi ze co od neho ocakavas?

mata0076
10. jún 2022

Ano v dnesnej dobe ist na svadbu ozaj stoji nieco, co som bola naposledy na svadbe platila som 30 eur uces a 35 make up, prislo mi to ozaj dost ale chcela som vyzerat pekne, plus saty, topanky. Tebe by som len poradila, ze ked som bola studentka sama som sa ucesala a nalicila na svadbu. Lebo dat 100 eur to ozaj sa ti neoplati a radsej by som si kupila nove saty.

biankaaaa
10. jún 2022

No neviem, bola som už na šiestich svadbách teraz už manželových kamarátov a ani raz som si neplatila ani kozmetičku, ani kaderníčku... Nebola som nevesta, svedok, ani žiadna iná dôležitá osoba. Slušne som sa upravila aj sama. A myslím si, že určite by si zo svojej skrine vytiahla aj nejaké šaty, ktoré by sa dali použiť a nemusela by si kupovať nové. Obzvlášť, ak si ešte študentka

kikushaa
10. jún 2022

Kozmeticku ani kadernicku ti netreba, saty sa daju pozicat alebo pozriet nejake bazarove, 200€ za svadbu vyhodit, no cosi, este duplom ked nato nemas a si student. Ocakavat ze ti to zacvaka priatej je ze uplne cez 🙄

pinkgirl
10. jún 2022

Nuž, treba sa obliekať a skrášľovať do výšky svojej peňaženky a nespoliehať sa na priateľa, že to všetko uhradí 😉 ...a čo rodičia ti neprispievajú na obečenie? ak študuješ, tak majú napíklad na teba vyživovaciu povinnosť - chceš nové šaty, tak popros mamu aby ti ich kúpila. Make-up zvládneš aj sama a učesať ťa predsa môže kamoška/spolužiačka/susedka 🙂.

syslik81
10. jún 2022

moj nzor je taky,ze by ta mal priatel vymenit .. vobec nevies hospodarit ,, na svadbu moze ist kludne aj bez teba hotovo .. a ak tam silou mocou chces hold si zaplat to na co mas .. niesi nevesta nemusis tam ziarit ako hviezda

sashabb
10. jún 2022

Ak nemáš kabelku, tak si požičaj od kamarátky. Načo na jednu svadbu kupovať kabelku? veď ju viac nevyužiješ. Topánky tiež nemáš žiadne, že musíš nové kupovať? 🙄 Ja by som sa vedela vystrojiť aj bez peňazí 🙈

banalu
10. jún 2022

Ak by ste sli na svadbu tvojho kamosa, tak by ti nic platit nemusel a ty by si mu platila oblek, ci ako? Nerozumiem trosku tvojej logike.
Osobne by ma ani nenapadlo pytat peniaze od priatela ak by sme spolu sli na svadbu jeho kamosa 🤦‍♀️ a priprav sa na svadbu za tolko na kolko mas. Ja som sa ako student sama namalovala aj vlasy som si natocila sama, ked som sla kamoske na svadbu a vtedy priatel odomna nechcel aby som mu platila oblek lebo je student a je to moja kamoska 🤣🤣🤣

diamond007
10. jún 2022

Vlasy aj makeup si sprav sama a nemáš výdavky takmer žiadne okrem nejakých šminiek. Na YouTube je inšpirácií veľa.
Divím sa že ti toľko veci platí...studentka-nestudentka 😀

staronova
10. jún 2022

Ze este aj kabelku!!!🤓

staronova
10. jún 2022

My v charite ponukame pozri stranku. Zadarmo fb

karhu
10. jún 2022

aj zlatokopka musi nejak zacat😂

niksiy
10. jún 2022

Ja som sa na svadbu namaľovala sama, pozri si nejaké tutorialy a namaľuj sa podľa toho :D a účes som si tiež sama urobila čo som si našla na pintereste a vyzera som ako skeby idem od kozmetičky a kaderníčky, všetko sa dá keď sa chce. Šaty nájdeš pekné aj do 30-40 eur.

jjanulienka
10. jún 2022

Môžeš ísť aj bosá... je to vraj zdravé a ešte aj ušetríš 😉

matovicova
10. jún 2022

Keď ti to je veľký výdaj, tak tam nechoď predsa 😳
Alebo si kúp také šaty, topánky a kabelku čo vynosis aj mimo svadby. Nie je ti to trápne očakávať od neho, že ti toto bude financovať..?

sona96
10. jún 2022

Ja som bola na svadbe pred dvomi týždňami. Šaty som si kúpila za 35€, vlasy a make Up som si spravila sama a topánky som si obula jedny z mojich a nekupoval zbytočne nové...a to som bola nevesta. Naozaj to prehanas.

terezka1947
10. jún 2022

Súhlasím,účes sa a nalic sama. Určite to zvládneš. A šaty pobehaj,možno nájdeš niečo primerane,prip.vyber si také,kto.vies využiť na viacero slávnostných prilezitosti.
Mňa by urazilo,keby mi mal frajer platiť niečo.

bessie12
10. jún 2022

Ked na to nemam, tak nekupujem. Tiez ideme na svadbu, ale nikdy by mi nenapadlo, aby mi priatel platil za saty, kadernika, make up a pod. Ine je keby to urobil sam od seba, teda by povedal, ze on to zaplati. Ale aj tak by som sa divne citila. Nemam rada ak niekto za mna plati. A navyse on bude mat teraz trochu vacsie vydavky na seba, lebo tiez si musi kupit nejaky oblek na svadbu. Make up a uces si budem robit sama, topanky a kabelku som si kupila uz davno ( cca 3 roky kabelka a topanky asi 4-5 rokov ), mozno si este nieco kupim, ale urcite to nebude kvoli svadbe. To sa uvidi podla situacie. Takze kupujem zatial len saty. Usetrene desiatky €.

sasha10
10. jún 2022

Tak ako študentka som chodila na svadby s manzelom už od nejakých 15 rokov a teda bud som si saty kupovala skôr vo vypredaji ak som vedela ze sa ma niekto brat, alebo v mojom meste v čínskom obchode boli šaty za 15€ ale fakt vkusne ako z obchodu so spoločenskými šatami a tam by stáli 70€...proste brala som podľa svojich možností.. A čo keď boli od číňana.. Nalicena doma, ucesana doma a poviem pravdu druhé dievčatá /ženy sa s tým nejak neparali tiež... Vlasy sú moderné rozpustené čo pozerám posledné roky na svadbách a makeup úplne jemný doma naliceny.. Topanky aj kabelku som si kupila raz neutralnu - čierna, hnedá, béžová a nosila som to na viac udalostí... Potom som si privyrabala tak som si dovolila zase viac podľa možností. Ok dar chápem nech zaobstara on ak pracuje a je to jeho kamoš, inak nevymyslaj a vždy rob tak ako ti možnosti dovoľujú 🙂

kubkovamama
10. jún 2022

Máš pravdu,veľmi veľké výdaje na študentku,ktoré ide ako host-resp.si oficiálne aj pozvaná alebo ta iba priateľ ako pozvaný berie zo sebou?Nie si nevesta..ako sorry.Ja som už pekne stará asi oproti tebe,svadobné som si sila sama,druhý sobáš šaty zo sekaca..Ako hosť určite nevyhodim 200€,veď toľko minie nevesta na seba ak vôbec pokiaľ má normálny sobáš a nič extra.A pýtať od chlapa by ma ani netrklo.To,že si on kúpi oblek,nech sa páči.Som zvedavá,keby on pýtal peniaze od teba až budeš pracovať,či by si mu dala na ten oblek.Ale keďže odpovede tu nemáš podľa gusta,asi je po diskusii

mogaa
10. jún 2022

prepáč ale prečo očakávaš že priateľ ti bude financovať veci na svadbu...veď to sú veci pre teba čo ostanú tebe....veď nemusíš mať nové šaty, rovnako za kozmetičku a kaderníčku nemusíš dať 100eur.....