Ahojte, nútili vás rodičia do svadby kvôli dieťaťu? Som tehotná, v 8 týždni a z kresťanskej rodiny. S priateľom už spolu žijeme a svadbu plánujeme v roku 2024 keďže v júli zomrel starý otec a babka by to asi nezvládla je to ťažšia povaha. Normálne mám stres, že rozhádam svojim tehotenstvom polovicu rodinu. Bol niekto v podobnej situácii?ďakujem
Ked ste z tak krestanskej rodiny, nemali by ste spolu zit az po svadbe ? O sexe ani nehovorim. Tak ked neriesilu toto, preco riesis tehotenstvo. Svadbu urobte aj v roku 2023, babka to prezije. Ona drzi rok smutok. Ved nech sa zucastni, tancovat nemusi.
Aj ja som z kresťanskej rodiny. Ale tolerujú ma. Tolerujú to, že moje deti niesu pokrstene, pretože si to JA neželám. Tolerujú aj to, že sme sa nebrali hneď ale až po dvoch deťoch. Rodina jednoducho musí rešpektovať tvoj názor, aj napriek ich presvedčeniam. Vôbec nemaj výčitky.
@zuzap33 babka to neprežije, boli sme na dvoch svadbách a povedala “už žiadna dúfam nebude, dúfam že ste netancovali” ako vravím, ťažšia povah . Ťažko to znáša ale o svadbe v roku 2023 niesme ani my presvedčení. Nechcem sa vydávať tehotná
U mna prehltli aj to ze nie je svadba aj ze dieta nie je pokrstene. Neboj sa. A to teda je ultra katolicka rodina. Paradoxne do svadby nas pocas tehotenstva tlacila partnerova ateisticka rodina 😂😂😂 ani sme nic nevysvetlovali, ani sa nehadali, len si stali za svojim a vsetci pochopili ze urobime len tak, ako sami chceme a sa dohodneme.
@elizabet173 presne toto sa im snažím aj ja vysvestlit už dlho, môj priateľ si to taktiež všíma že má berú ako male dieťa. Kvôli tomu som celkom v strese, dúfam že to pochopia a nebudú zbytočné hádky. Nedávno som sa rozprávala so sestrenicou ktorá tiež otehotnela a vravela že ten tlak od rodiny bol vtedy neskutočný.
Si dospelá, sprav ako to cítiš ty s priateľom. Ja mám 2 deti, s priateľom spolu žijeme, moji svokrovci, hlavne svokra sú veľmi pobožný, ale akceptujú, že zatiaľ svadba nie je. Deti som si pokrstiť dala, ale svadbu zatiaľ neriešime.
@qwer2019 presne toto ma zaujimalo taktiež, či dieťa pokrstí farár bez problémov keď niesme svoji. Nemali ste s tým žiadny problém ?
Aj ja som z kresťanskej rodiny, mám dieťa s rozvedeným chlapom a vydatá nie som. A moja staršia sestra má s rozvedeným chlapom dve deti a tiež vydatá nie je. 😁 Všetky naše deti sú pokrstené, farára zaujíma skôr, ako sú na tom krstní rodičia. Jasné, že moja mama by chcela, aby sme obe so sestrou boli "na poriadku", ale keďže svadbu v kostole aj tak mať nemôžeme, tak na to netlačí. A keby aj tlačila, tak by to nikam neviedlo. V tejto veci je rozhodnutie na nás, vo vašom prípade na vás.
si dospelá a svojprávna, začni si stáť za svojím, babka vie, že s priateľom spolu žijete, určite si nemyslí, že po večeroch štopkáte ponožky. Tehotenstvo je starosť jedine teba a priateľa, nie celej kvetnatej rodiny.
Tak vam dieta bude robit druzicku alebo druzbu. Dufam, ze to krestanska rodina prezije. Ja som sa vydavala 9 mesiacov po smrti mojej mamky. A tehotna som nebola. Svadba bola mensia, bola aj hudba. O necely rok po svadbe mi zomrel otec. Nerieste babku a jej nazory, starych ludi nezmenite. To si sa jej tiez pytala ci mozes zit s priatelom ? Tak si urobte podla seba, mate svoj rozum
Toto ma vzdy pobavi 😂 ondime spolu ako neveriaci, zijeme spolu na hromade,ale ame z veriacej rodiny a MUSIME nieco urobit aj ako krestania. Najlepsie sa zobrat v kostole a krstit dieta 💪
Tak ako ktorý asi. My sme mali fajn farára. Moja švagriná sa vydala za ateistu, na úrade, boli nám za krstnych, k nemu mal pár výhrad aj v priebehu krstu, ale zásadný problém z tým nemal. Viem o známej, ktorej farár nepokrstil
Si dospela, uz nie si dieta. Budes matkou, za svoje rozhodnutia si zodpovedas sama.
Uplne pri najhorsom teda svadba na urade a druha svadba v kostole s celou rodinou 2024.