Svadba a malé dieťatko

gabishek
8. okt 2023

Ahojte babenky, čakáme dievčatko, som v 7. mesiaci ❤️ No svadba bude až keď bude mať malá cca 7 mesiacov… Tak mám takú otázočku na vás, ktoré ste sa vydávali a mali už bábätko: ako ste to počas svojej svadby riešili? Myslím kojenie atď… Lebo všetci ma strašia, že to bude zlé, že mi bude tiecť mlieko, že každé 3 hod budem musieť odbiehať kojiť, že boľavé prsia… Že mám so svadbou počkať, až malinká vyrastie 🙁 Lenže ja svojho partnera bezvýhradne milujem a preto nechceme so svadbou čakať - všeličo sa môže stať, nech má bábo poriadnu, kompletnú rodinu, ako sa patrí ☺️
Ako ste zvládli svadbu s malým dieťaťom? Bolo to kvôli kojeniu až také stresujúce? Alebo ste poriešili niekoho, kto s drobcom bol doma a postaral sa vám oňho?
Ďakujem

andreakotesova
8. okt 2023

Prečo ste sa nezobrali uz pred splodenim dietata, ked sa bezvyhradne milujete a chces, aby dieta malo poriadnu rodinu? Preco si nenaplanovala svadbu hned, ako si otehotnela? Toť moja úvaha... nemusíš odpovedať 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
8. okt 2023

@gabishek v 7 mesiacoch od porodu ti ziadne mlieko nebude tiect...

Bude to ale cas kedy ti dieta moze zacat jest prikrm, tocit sa, plazit sa, byt kontaktne a chiet byt len s tebou, zuby ako sa vyssie pise a teda nejake svadovne aktivity mozu ist uplne bokom...

Ja som sa vydavala v 6m a som za to rada, ze mala bola v bruchu a ja som nemusela riesit grgy, prdy, hovna a grcky

Napisu ti tu hocico ale nevies ake bude to tvoje dieta...

Preco pri tej velkej laske nie ste davno zosobaseni?

mima1608
8. okt 2023

No, my sme mali svadbu naplánovanú na 22. Júla tohto roka. Otehotnela som. TP 1.6. čiže svadba tým pádom nereálna v danom termíne. Muž sa k tomu postavil ako chlap, išli sme na úrad a vzali sa (aj kvôli pobytu v nemocnici, aby dostal informácie, aj kvôli uznaniu otcovstva, atď) a potom sme mali obed s najbližšou rodinou. Svadbu v kostole plánujeme, keď malinká vyrastie a bude si to aj ona môcť užiť. Aktuálne má 4m, o dva mesiace nás čaká svadba mojej sestry a ja som teda totálne v strese z toho. Mali sme pred 3 týždňami krst a bol to masaker s ňou, bola ohučaná, prepodnetovaná, večer ju nie a nie ukľudniť. Práve preto aj sestrinu svadbu idem riešiť štýlom - obrad, oficiality, obed (alebo skôr 1. večera) a ideme domov. S takým malým bábom je ten režim/nerežim veľmi krehký sám o sebe a za seba poviem, že si to neviem predstaviť.
Možno iné ženy majú iný názor alebo inú skúsenosť, no ja by som do toho so 7m bábätkom nešla.

vulka
8. okt 2023

@gabishek Mali sme takú svadbu. Akurát sme sa rozhodli, že bude až vtedy, keď bude dieťa vedieť sedieť. Tak aj bolo. A papalo karfiolovú presnidávku, pretože z obľúbenej brokolicovaj by sa efektne zababralo🙂 Malo svoju vysokú stoličku. Keď bolo treba, tak som nakojila.

denkabemommy
8. okt 2023

@gabishek síce som už mala trošku staršie "bábätko" ale vyriešili sme to tak, že sme si vzali sálu, kde bola možnosť aj ubytovať sa (krásny garden house, dole sála, hore izby) a pri synovi sme sa striedali "na stráž", aj kojenie sa dalo zvládnuť bez problémov (pozor pri výber šiat, aby si sa nemusela celá vyzliekať). Kamarátka mala svadbu v podobnom duchu. Ona o 22. dala dcéru do kočíka a spala, oni však mali komornejšiu svadbu, kde nás nebolo príliš veľa.
Všetko môže aj nemusí byť prekážka, záleží od toho ako sa na to budeš pozerať ty 🙂

denisa0504
8. okt 2023

Mala som svadbu minulý mesiac. Synček 7 mesačný a dcérka takmer 2 roky (plus 6 ročná ale tá sa o seba starala viac menej sama 😅 ). Strážila babička. Keďže syn je od 5 mesiacov je aj na tuhej strave, nebolo treba mu vkuse dávať mlieko. Papal výživu, banán ,pomagane zemiaky a také tie klasické veci pre bábätká na príkrmoch. Jeden večer vydržal aj na fľaške, čo som mu zarábala asi 3x. Dá sa to v poriadku zvládnuť, ak budeš mať niekoho kto malé postráži. Nemala by som srdce nechať deti doma. Sú našou súčasťou a boli s nami v tento pre nás tak dôležitý deň, tancovala som s nimi a mám krásne spomienky a fotky s celou rodinou...

jaond19
8. okt 2023

@gabishek ak ostatnych trapia tvoje kojace prsia na svadbe, tak bud kludna, pretoze v 7.mesiacoch dietata sa ti uz tak bolestivo nalievat nebudú ako prvy 1-3mesiac. Ale budes potrebovat zohnat osobu ktora sa ti o dieta komplet postara pretoze take male este riadne ani nesedí, ale zase uz nechce ani bezvladne lezat, cize vela casu na rukach... Svadbu skor rieste zakial bude este ozaj malické ze vela prespi v kociku, alebo pockajte aspon na vek 2 roky.... nasa mala na svadbe 4 roky a ja v 6.mesiaci tehotna,lebo sme si povedali ze s dvomi detmi to asi tak lahko na svadbe uz nedáme, tak sme si svihli nech stihame zatial len s jednym 🙂

len_nig
8. okt 2023

Tak na úvod, možno ani kojit nebudeš a keby aj, tak 7m po pôrode ťa žiadne prsia bolieť nebudú ani tí mlieko tiect nebude 🤦🏻‍♀️ to kto ti povedal omg 😁 riešila by som nejakú kamošku alebo z rodiny kto sa bude prioritne starať o dieťa a vybavené

banalu
8. okt 2023

My sme sice mali svadbu o 12tich ludoch aj s nami, ale party sme mali o rok neskor, ked mala mala az 9 mesiacov (myslim). Povodny plan bola opatrovatelka k nej, ze s nou bude na izbe po nejakom case, no ta na poslednu chvilu nemohla. Samozrejme v ten den rezim uplne mimo ako naschval, od 5tej inak ako so mnou byt nechcela (nevyspata, cudzi ludia, cudzie prostredie). Bola som na to pripravena, novomamzelsky tanec este zvladla mimo mna, ale potom do nosica, kym nezaspala. Prve tanecne kolo roztancovala so mnou v nosici (plus sluchadla). Aj tortu s nami rozkrajala (v nosici). Ked sa konecne dala vyklopit do postele ostali s nou celu noc svokrovci, len mi pisali kedy jej mam prist dat flasu, ze uz sa mrvi, (vtedy mala este 2x v noci)... a rano som povedala muzovi, ze uz viem preco mas mat deti az po svadbe... nespat celu noc a rano babo ruka hore, funguj na 100% 😂😂😂
Kazdopadne, vsetko zalezi od dietata a nic sa neda na 100% povedat, hlavne musis byt v pohode, mat pestunov a nejako to dopadne 🤷‍♀️

eleanor2510
8. okt 2023

@gabishek nechcete so svadbou cakat, vselico sa môže stať, ale mate ju naplanovanu az o 9 mesiacov? To si trochu odporuje, nie? Hned nabehnite na urad, vybavte všetko potrebné a zoberte sa najskor, ako to bude možné. Party mozete mat uplne hocikedy

lenuska9999
8. okt 2023

@gabishek ahoj my sme mali svadbu tohto roku. Syn 3 r a dcérka mala 11 mesiacov vtedy. Riešila som to tak, že na svadbe ich mala do cca 20:00 na starosti ich krstná mama a potom ich odviezla k opatrovateľke, ktorá na nich čakala u nás doma. Krstná sa vrátila na svadbu zabávať a deti mohli kľudne ísť spať. Tam , kde sme mali svadbu bolo síce aj ubytovanie, ale riešila som to tak, aby išli domov . Predsa tam majú svoje postele aj všetko, sú vo svojom dobre známom prostredí a neruší ich nejaký hluk zo svadby. S opatrovateľkou sme sa predtým samozrejme pár krát stretli , aby sme sa vzájomne spoznali, bola aj u nás doma cca na hodinku pár dní pred svadbou , aby sa s ňou deti zoznámili... bolo to super aj pre nás aj pre deti.

danica2711
9. okt 2023

skúsenosti iných sú sem-tam použiteľné, ale skutočnosť môže byť úplne iná... nevyskúšaš - nevieš, môžeš si akurát tak držať palce... Len tak od veci, fakt nechápem toto poradie, keď je najprv svadba a až potom dieťa, je to bez starostí...

gabishek
autor
9. okt 2023

@andreakotesova v dobe otehotnenia sme sa poznali len 6 tyzdnov. Takze svadbu sme tak skoro neriesili vobec 😁

gabishek
autor
9. okt 2023

@kitycat naozaj sa lubime velmi, len ked som otehotnela, poznali sme sa 6 tyzdnov - dovtedy sme svadbu pochopitelne neriesili

gabishek
autor
9. okt 2023

@lenuska9999 dakujem za odpoved, ano, cez den bude drobec na svadbe, v kociku, pri babkach… Asi najlepsie bude ako pises - vecer mat niekoho doma, kto pomoze… Vsak je to len jeden vecer 🤷🏼‍♀️ takze da sa to aj takto - to som chcela vediet

gabishek
autor
9. okt 2023

@gabishek damy, nerieste PRECO sme sa nezobrali skor, ja sa pytam na to, ake skusenosti maju so svadbou a dietatom nevesty, ktore uz maju drobca. Zivot prinasa vselijake situacie, o ktorych by sa nam ani nesnivalo. A svadbu sme z vaznych rodinnych dovodov museli odlozit do buduceho roka.

kitycat
9. okt 2023

@gabishek jasne tak to chapem.

Kazdopadne by som svadbu poriesila kym je babo male a az tak nevnima svet

Vsetci sa pytame preco ste sa nevzali davno, kym bude svadba podla planu vela sa moze zmenit

daniska155
9. okt 2023

nenchaj sa zastrasit, isto to zvladnete. bude fajn ak si k babatku najdes niekoho, kto bude s nim , mliecko odsajes a bude. vsetko sa da, len to bude chchiet trocha logistiky

hsjdudhdbd
10. okt 2023

Ako ja ti poviem z mojho pohladu sko som to mala ja…. Maly ked mal 7mesiacov sa mi budil v noci aj 7krat rano som bols hotova znicena kojila som prikrmovala a len tak s hocikym nebol aj ked som ho ucila od zacistku vydrzal s babkou 4hod sle potom uz potreboval mamu s cicik (to nemusi byt tvoj pripad)nebol zly nemozem povedat sle mama je mama ked uz tak by som radsej svadbu dala ked bude mst dieta aspon rok a pol nebude taky zavisly na mame a moze ho tam krstna bavit od rana do vecera … ja som nemala cas na svadbe na nic neviem si predstavit vytiahnut dva krat cicik a kojit ho ide to strasne rychlo

juliet86
10. okt 2023

deti sa rodialevel narocnosti 1 az 5. nevies ake porodis. nevies ci sa ti podari kojit podari kojit do 7. mesiaca. ci dieta bude mat zuby separacku ci ty nebudes mat zapaly .. netusime.moze to byt lahke alebo aj tazke. ale kvoki formalitam typu uznanie otca matrika otcovska dovolenka atd odporucam zobrat sa na urade pred porodom. uz len veci typu vdovske ocrky netusis co zivot prinesie

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabishek
autor
11. okt 2023

@jj298 on chce velku svadbu, preto uradna nehrozi. Volaju si len z jeho strany okolo 130 ludi. Zase som si ista, ze to so mnou mysli vazne. Nebojim sa toho, ze by ma dovtedy nechal. Je to velmi zodpovedny clovek, ma 40, vie co robi - vzdy chcel rodinu… A hlavne ma ma rad.
Snad to naozaj bude na tej svadbe vsetko ok a ostatni ma strasia len preto, ze sami nemali sobas po porode ale pred, tak si to iba nedokazu predstavit.

h2
11. okt 2023

Keď si otehotnela, poznali ste sa 6 týždňov, teraz si v 7 mesiaci, ale si.si na sto percent istá, že to s tebou myslí vážne a svadba určite bude. Hm, a už si počula o (veľmi mnohých) prípadoch, kedy sa vzťah dvoch ľudí pokazí práve príchodom dieťaťa? Hlavne, ak sú tí dvaja (alebo jeden z nich) už starší a zvyknutí na svoje pohodlie z bezdetných čias.

uglybetty1234
11. okt 2023

@gabishek on chce velku svadbu, nehrozi uradna! To ta tak miluje, ze neustupi ani o krok?! Lebo o to mimco a o celu svadbu sa budes starat hlavne ty.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
letfenixa
11. okt 2023

Ako rozporuje svadba na úrade s veľkosťou oslavy ?

gabishek
autor
12. okt 2023

@h2 on velmi tuzi po rodine uz dlho, obaja tahame na 40. Ani jeden z mojich byvalych priatelov rodinu nechcel, ani ziadna jeho byvala priatelka. My sme sa jednoducho nasli. A co sa tyka dietata - preco by nam vztah malo pokazit? Vztah dieta nepokazi. Pokazia si ho ti dvaja sami.

gabishek
autor
12. okt 2023

@uglybetty1234 lenze ja sa na urade vydavat nechcem. Chladne, neosobne. Ja si radsej pockam, ale pekne v kostole, pred Bohom. Takto to citim.

gabishek
autor
12. okt 2023

@letfenixa bolo to myslene uradna svadba narychlo - kvoli papieru. Pre mna svadba jedine v kostole.