Svadba a malé dieťa - aké sú vaše skúsenosti?

klaudia_kaja
4. apr 2019

Ahojte maminy. Mám otázku hlavne na tie, ktoré sa vydávali a mali malé dieťa, že ako ste to počas celej svadby riešili, aj napriek tomu teda, že mi nebudeme do rana, ale do 10-12hodiny.
Ďakujem.

saskia_98
4. apr 2019

@klaudia_kaja moja kmotra to mala poriesene tak, ze dieťatko v čase svadby bolo cely čas na svadbe (mala rok a spala v kočiari keď bola unavena) no keď trebalo s nou isť domov dať spinkať tak ja ako krstna mama som zbalila malu, seba, muža som tam nechala na starost mojej mamke (vyssi dozor😂) nech sa bavi a šli sme. O 10tej sme uz boli doma v posteli. Svadba skoncila rano o 6tej a teda cely cas aj na dalsi den v nedelu som mala malu pri sebe aby si manzelia odychli trosku, vyspali sa atd. A kedze mala copaňa je na mna zvyknuta keďze s nou travim skoro kazdy den, tak nebol problem ze bola cely čas u nas.

cawes
4. apr 2019

Ahoj mali sme svadbu v septembri maly mal vtedy 6 rokov. Nebol ziadny problem. Vedel zhriba co sa bude diat. Vecer som ho nechala odviest domov a zabespecila opatrovanie. My sme boli do 02:00 a spali sme na hotely.

sweetlife001
4. apr 2019

Ahoj, ja keď som sa vydávala tak dcera bola od rána so sestrami, s mamou, s tetou, v podstate som ju ani nevidela. Trochu s nami tancovala, mali sme detský kútik tak tam sa zabavila, my sme síce boli do rána ale ona šla pred polnocou domov a vôbec ani nechcela ísť ešte preč ani nespala. Bratova priateľka bola tehotná nevládala tak išla spať s ňou k nám domov aj moja staršia teta šla, tak bola s nimi. Mala 3 roky a zvládla to super, vydržala by aj dlhšie keby že ju nezoberu.

monika420
4. apr 2019

Naša malá mala 2 roky keď sme mali svadbu. Cez obrad si ju zobrala kamoška v kostole do miestnosti pre deti. Na svadbe tancovala do 22 hodiny potom sme ešte púštali lampiony a prisla ju zobrat kamaratka. Tak zaspinkala ale o 2 hod. Zacala plakat tak teta povedela ze ona uz chcela ist domov tak ju zobrali k nam. A mala vo svojej postielke spala do 9 rana. A my sme sa do 4 este bavili. Realita bola lepšia ako som cakala. Aj tancovala cely cas v strede. Roztlieskavala zlata bola

katuli3nocka
4. apr 2019

My budeme mať teraz v auguste svadbu a malý bude mať 4 roky a 9 mesiacov a bude s nami. Na obrade bude sedieť so svojou tetou a na hostine už sa bude s nami zabávať. Boli sme v lete na svadbe švagrinky a tiež počas obradu bol s nami a pekne tíško sedel a pozeral sa a na hostine sa napapal, vytancoval celú rodinu ešte aj jej kamarátky a večer okolo 21.00 sme ho dali spať a strážila ho prababka.

adelkaa159
4. apr 2019

Ahoj 🙂 my sme mapi svadbu ked moja mala 10mesiacov mali sme az do rana 160ludi takze veľkú 🙂 a celkom to zvladla vescinou ju aj tak kazdy si hadzal po rukach pomaly cez 100 ludi presla inak ukladala ju moja babka kedze bola na nu zvyknuta a mamka a ked bola hore ta tak ako hovorim kazdy sa z nou hral tancoval tesila sa strasne takze aj tak bola najmladsia na svadbe a este aj nasa takze bola stredobodom pozornosti poväčšine ona no a o spala v tam ode sme mali kolace a asi do 1 a potom isla z babkou domov

emmi101
4. apr 2019

Väčšinou to riešia tak, že buď je dieťa na svadbe tak do 8 a potom si ho niekto normálne zoberie domov ak sa dá alebo podľa toho kde máte hostinu, ak sa tam dá nejaká izba zaplatiť napríklad tak tam sa uloží spať a potom sa už iba kontroluje 🙂

deti95060810
4. apr 2019

dieťa zver niekomu koho dieťa dobre pozná...suseda tak mala.... aj bolo die´ta na svadbe, ale zabávala ju známa...

nika3136
4. apr 2019

Švagriná sa vydávala, keď mala malinká 5mes. Mlieko poodsavala a mala opatrovanie - kamarátku. Tak to bolo najlepšie, rodina sa mohla baviť

erikamamo
4. apr 2019

tak najlepsie bude ak si zabezpecite nejaku aupairku, ktora sa o dietatko postara, kedze nebudete mat cas sa mu pocas svaby venovat. ak mas nejaku dobru kamosku, podla mna by to bola spravna volba