Strieborná retiazka ako dar na prvé sväté prijímanie

13. apr 2024

Syn bude mat 1.sv.prijmanie..je vhodne mu darovat striebornu retiazku s krizikom?Na zlatu zial nemame..a ci sa to vlastne hodi pre chlapca..poradite?dakujem

pribinak
13. apr 2024

A on chce retiazku? Nepotešilo by ho niečo iné?
Veď nie je nutne dávať stoj čo stoj sperk - retiazku

autor
13. apr 2024

@pribinak neviem co ine..sam nevie

aeruginosa
13. apr 2024

Ja by som mu radsej prispela k nejakemu daru, po ktorom tuzi, alebo nech si odlozi a setri na nieco do buducnosti. Ja som dostala na prijimanie aj birmovku zlate retiazky a v zivote som ich nenosila🙈…

liv1
13. apr 2024

Mozete aj hodinky kupit napr. Nechcel by?

autor
13. apr 2024

@aeruginosa a strieborna je OK,ci mala by byt zlata?

pribinak
13. apr 2024

Nemusí byt zlata. To je len taký zvyk. Dnes decka chcú hodinky počítače tablety niekto bicykel alwbo korčule

aeruginosa
13. apr 2024

Tak pre mna za mna aj bronzova, to je uplne jedno, nemusi byt zlata, ale nevidim zmysel mu to kupovat, ak to nebude nosit. Radsej nieco, co vyuzije, vazne… uz tu padli dobre napady - ak sa venuje nejakemu sportu, tak mozno nieco s tym spojene…

pe_mi
13. apr 2024

Ahoj,úplne v poriadku,že bude strieborna.
Ja som v tomto taká stará škola,že áno ,mne s páčia biblia ,keď sa podaruje.zlaté alebo strieborné krížiky, retiazky, platničky, písmenká.nikto to nikdy nenosí, ale je to taká pamiatka.na margo,napr môj syn nosí retiazky, čo dostal na prijímanie.tak to aj vynosime.ale aj keby to v poličke stalo,je to pre mňa také symbolické a spája sa mi to s tým proste
Pre mňa korčule,tablety a podobne to je také narodeninové.

autor
13. apr 2024

@aeruginosa
@pribinak a hodinky?viete poradit😇?

gabrm
13. apr 2024

@autor
Ale nemusí byť zlatá a nemusí to byť ani retiazka. Alebo sa s ním dohodnúť a sľúbiť mu nejaký výlet kam by chcel ísť?alebo hocičo,po čom túži?
Ked mu dáte niečo z lásky,tak to bude pre neho možno viac,ako keď dajú druhý rodičia dieťaťu desaťnásobok a dieťa to berie ako samozrejmosť. Ja osobne som pred cca 43 rokmi dostal hodinky a svätý obrázok,len vtedy aj obyčajné hodinky mali dosť vysokú cenu na to koľko rodičia zarábali. Nezabudni,menej je niekedy viac. 😀

pribinak
13. apr 2024

Tak neviem aký máš rozpočet, ale napr

https://www.dynamicshop.sk/inteligentne-hodinky...

palculienka40
13. apr 2024

Hodi. Kludne. Striebro je tiez investicia.

autor
13. apr 2024

@liv1 viete prosim pomoct poradit?

martul
13. apr 2024

Presne také hodinky ako dala @pribinak
Moderné, parádne akurát preňho.....a super cena

autor
13. apr 2024

@martul hmm,mal kedysi moje..ale smart ho nejako neokuzlilo😱

zeldia
13. apr 2024

Striebro je ok ale treba mu retiazku? Nosí niekto sperky okrem rytmusa?🙂 Hodinky sa mi pacia pre chlapca viac môže si aj sam ísť tebou vybrať samozrejme že ho pri vybere treba aj usmerniť. Je to dieta nepotrebuje sperky a drahe veci.
Predpokladám že by asi chcel mobil viac ako retiazku 😉

lenka2710
13. apr 2024

Aj moja ide na prijímanie, s mužom jej ideme kupovať mobil, ostatní jej dajú peniaze! Ja som tiež dostala zlaté retiazky a sú niekde v skrini, ja zlato nenosím! Ona tiež nieje moc na také veci, kúpila som jej náušnice aj moja mama jej kúpila a ona stále nosí tie co dostala pri krste, že sa jej páčia také jednoduché 🤷‍♀️ mimo to dostane nový bicykel, lebo ten co ma, je už malý! Takze nemusí to byť nutne nejaký šperk, ale niečo čo dieťa využije alebo ho to poteší

autor
13. apr 2024

@zeldia pytala som sa a chce retiazku s krizikom

lalenka33
13. apr 2024

@zeldia áno, nosia šperky aj iní okrem Rytmusa. V mojom okolí strašne veľa chlapov. Retiazky, náramky. A nebavíme sa o olašákoch. Aj môj chlap má retiazku a náramok spolu za niekoľko tisíc . Okrem toho, že sa mu to páći je to aj investícia keďže cena zlata rastie.
Jasné, že dieťa to nepotrebuje, nosiť nebude, stratí ( ja som stratila zlatý náramok čo som dostala na 18). Ale určite nosia šperky aj iní ako Rytmus.

lalenka33
13. apr 2024

A k téme ja som od rodičov dostala hodinky. Od krstnej mamy a krstného otca po zlatej retiazke. Sú odložené. Nenosím zlato. Kúp kľudne aj striebro. Ide o pamiatku, nie hodnotu daru.

glorikarebeka
14. apr 2024

Ja by som syna zobrala do obchodu a nech si sám vyberie

autor
14. apr 2024

@glorikarebeka chceli sme ho prekvapit..dostane aj bibliu pre prvoprijmajucich a peniazky..ale on by chcel retiazku ako mam ja a muz..tiez mame len strieborne..lebo sa nam pacia

saxana000
14. apr 2024

My sme.krstniatku kipovali smart.hodinky.retiazku dostal.od babky otboril pozrel zavrel a nikdy na krkku nemal.hodinky sa.mu velmi pacili.od.rodicov dostal.telefon sparoval a vytesoval sa.

dominikamacakova
14. apr 2024

Podľa mňa ano 🙂🙂

dominikamacakova
14. apr 2024

@zeldia áno, ja nosím šperky

zeldia
14. apr 2024

@dominikamacakova ale ty si predpokladám dospela žena, nie maly chlapec čo chodí na ZŠ alebo cigan.
@lalenka33 cena zlata vo forme tenuckej retiazky určite nerastie, kúpiť niečo na pamiatku a dať to do skrine sa mi zdá pre autorku ktorá rieši cenu lepšie nekúpiť nic.

zeldia
14. apr 2024

Autorka tak ak dieta chce podľa teba retiazku takú akú máte ty a muz tak mu ju predsa kúpte naco sa pýtaš cudzích ľudí. Ako že či to to tu niekto odobrí? Mne sa strieborne retiazky s krížikom nepáčia a na deťoch už vôbec nie a teraz čo nekúpiš?😂

luccija
14. apr 2024

@zeldia bežne vidím deti na ZŠ aj chlapcov a majú strieborné retiazky.Autorka kúp striebornú s krížikom dnes je toľko na výber , alebo oceľovú, keď chce tak nech ma ..načo je niekomu zlato doma v škatuľke.

lenkakravcova
14. apr 2024

Zlato asi nebude môcť nosiť do školy. My sme mali v školskom poriadku že to nosiť nemáme (kvôli hodnote) a keď jeden chlapec nosil a zmizla mu, bol z toho prúser. Aj policajtov sme potom tam mali keď sa to vyšetrovali, lebo to nebola vec za 20€.

palculienka40
14. apr 2024

Este to nemusi byt krizik ja som kupila zlateho anjelika a zazracny medailon panny Marie. Jedna rada v katolickej predajni maju aj retiazky strieborne aj medailony ovela lacnejsie ako v zlatnictve.