Dnes v kostole nám farár povedal, že tento týždeň máme prísť na stretnutie. Mali sme si vybrať aj konkrétny termín.
Čo sa pýta kňaz na takom stretnutí? Čo sa tam robí? Strašný stres mám z toho...
Do kostola chodíme 2 krát do týždňa - deti tak musia, ked sme neriesili prijimanie chodili sme cca kazde dva tyzdne.
S partnerom (máme spolu vsetky 3 deti) len spolu žijeme, nie sme zosobášení, bojím sa, že aj to bude prúser.
A myslíte, že napr. bude stačiť ked pojde iba priatel s nou a ja budem cakat vonku s detmi? Alebo musime ist vsetci?
Ďakujem
@moni2522 Na stretnutie stačí, keď pôjde iba jeden z rodičov. Či bude problém, že nie ste zosobášený záleží od farára. Náš s tým problém nemal. Nám vysvetľoval, čo máme s deťmi preberať. Deti na stretnutiach nacvičovali pesničky, nástup. Čo treba zariadiť ako kvety, sviečky. S rodičmi sa dohodnúť, koľko sa budete skladať. Určite vám všetko vysvetlí.
@deti95060810 organizačne stretnutie sme uz mali. Uz su aj peniaze vyzbierane, vsetko.... Je to dost taky farar, v mojich ociach prehana vo vsetkom... To ma ist o stretko, ze kazde dieta s rodicom zvlast..
@moni2522 nechapem, na co dávate dieta na PSP, ked nevidi vzor v rodine, nezijete v sulade s vierou (nie ste zosobaseni, tym padom ani nemozete prijimat "prijimanie/oblatku")....
mimo témy, ale ak dávate dieťa na prijímanie a povedzme, že aj chodíte do kostola (aj keď pri bežných podmienkach je raz za 2 týždne málo), prečo sa nevezmete? aký príklad dávate tomu dieťaťu? Naozaj nechápem, prečo ľudia dávajú svoje deti krstiť, na prijímanie alebo dokonca aj birmovku, keď vôbec sa ani len nesnažia žiť ako aktívni kresťania.
@moni2522 neboj sa dopredu, knazi vedia aka je situacia v spolocnosti, nie ste jedini nesobaseni rodicia. hlavne nehovor, ze knaz prehana, dnes sa kazdemu zda,ze knaz prehana,lebo kazdy chce zit po svojom a nechce pocuvat "poucky".
uz tu bolo viacero diskusii, kde sa mama bala, co bude na stretnuti s knazom a nakoniec bolo vsetko ok.nestresuj a dopadne to dobre 🙂
@janetinka27 ďakujem. Toto ma veľmi potešilo 🙂
záleží od kňaza.... podľa všetkého to bude ohľadom slávnosti na prijímanie... ste už dohodnutí na presnom termíne, na tom ako to bude všetko prebiehať? Pred slávnosťou je potrebné vyriadiť kostol a spraviť výzdobu...
stačí ak pôjde jeden z rodičov..