Strach z organizácie svadby

dominikagier
18. jan 2023

Dobrý deň, prosím mala to niektorá z Vás tak, že sa bála svadby organizácie. Sme spolu 7 rokov staviame dom, máme hypotéku, svadbu chcem, ale keď príde na rad reč o svadbe (ktorú by sme chceli tento rok :D :D viem irónia) stiahne mi žalúdok a bojím sa toho, už len toho, že máme ísť zajednať sálu atď, Jeden deň mám takú náladu, že som odhodlaná na všetko a druhý, že nechcem nič riešiť.
Som mimo, súca na psychiatriu? :D :D vdaka ak sa ozve niekto kto to má podobne

hederamonstera
18. jan 2023

A preco sa toho bojis?

marianarem
18. jan 2023

@dominikagier No mne sa tiez nechcelo riesit taketo veci, ani muzovi, takze sme mali len ultra jednoduchu svadbu len s najblizsou rodinou.

melanta
18. jan 2023

Jednoduché riešenie. Najmi si na to agentúru alebo popros 2 najlepšie kamarátky, nech ti to zorganizujú podľa predstáv, ktoré im povieš. Možno sa budú nadšene angažovať. Alebo urobte iba sobáš a potom obed pre rodičov a súrodencov. Svadobná hostina pre širokú rodinu a známych nie je povinná.

janetinka27
18. jan 2023

@dominikagier nie, neboj, to su uplne normalne reakcie 🙂 mate toho vela a ja viem, pustat sa zasa do nejakeho velkeho projektu je narocne, ale neboj, svadba sa da uplne v pohode vybavit. najprv si premyslite, kolko chcete ludi a od toho sa odvija vsetko, miesto, prenocovanie, cena.
my sme sa brali narychlo, manzel sa prestahoval do nasho mesta, dostal tu pracu, takze sme museli prerobit byt a zorganizovat svadbu za 3 mesiace, bol to des, ale bolo to fajn a vsetko sme si vybavovali sami, aj catering, lebo sme to mali na mieste bez restauracie, drzim palce

rurutiax
18. jan 2023

Mám to tak podobne.😃 Nie som spoločenský typ, som introvert, neviem organizovať veci a navyše som nechcela nejakú veľkú svadbu. Všetci chceli veľkú svadbu a nakoniec ma na to aj nahovorili, aj keď som to nechcela, ale potom som ostala tehotná a celkom mi to padlo vhod tak sme sa s mužom dohodli pre menšiu svadbu vzhľadom na okolnosti. Svadbu máme o 3 mesiace a zatiaľ máme len základné veci vybavené a to len vďaka mojej mame, ktorá ma k tomu musela dokopať začať to riešiť a skoro všetko nám vybavila ona. Navyše ja svadbám vôbec nerozumiem, neviem čo sa tam všetko vybavuje atď, bola som len na jednej svadbe, no bola som v koncoch.🤣 Mám z toho úplne stresy. Niekedy ma popadnú myšlienky, že sa na tajnáša zosobášime a žiadna svadba nebude.🤣

diewcatqoo
18. jan 2023

Moja praca pri organizacii svadby bola takato: zavolala som na urad, kedy maju volne terminy, zavolala som na hotel, kde sme chceli robit oslavu, vybrali sme jeden datum, ktory bol volny u oboch, sla som do miesta trvaleho bydliska na matriku poziadat o nejake potvrdenie, lebo sme chceli mat svadbu mimo trvaleho pobytu, zavolala som pani, ktora robi torty a zakusky, nech nam napecie tolko a spravi taku a taku tortu, saty som vybrala v prvom obchode, chlap tiez vybral oblek v prvom obchode, bola som v kvetinarstve vybrat kyticu a dohodnut kvety na vyzdobu, asi tyzden pred svadbou sme boli este v hoteli doladit detaily (ako chceme, aby to vyzeralo + doladit menu a zajednat ubytko pre hosti) a den pred svadbou sme od pani vyzdvihli zakusky a tortu, taktiez aj kvety a odviezli do hotela. To je asi vsetko. Nic, co by sa nedalo prezit. Zbuchali sme to za dva mesiace od vybratia datumu, bez hadok, bez akychkolvek pripomienok od rodiny. Na svadbe nas bolo 15.

dominikagier
autor
18. jan 2023

Neviem z čoho je ten strach, proste je to také divné :D vždy ked sme na nejakej svadbe (a to chodíme každý rok aj na dve :D :D) si poviem, bože už to chcem aj ja zažiť, alebo keby som bola ja na jej mieste a predstavujem si to..rodina už na to čaká ako na spasenie aj jedna aj druhá, každý má okolo toho neskutočne veľa rečí, ja už ked počujem svadba od niekoho z rodiny vlasy mam dupkom...povedala som si nepotrebujem ceremónie rok niečo organizovať, chcem to zbúchať hneď najlepšie za mesiac :D :D :D :D od nás sa očakáva, že to bude veľká svadba, pod 120 ani nepôjdeme :D

stannkal
18. jan 2023

@dominikagier nemôže to byť kvôli tomu, ze o takú svadbu moc nestojis? Sama si napísala, že sa od vás očakáva veľká svadba, nie ze vy to tak chcete. Ja osobne neznášam také ceremónie, my sme mali len obrad a nič viac. Nikto z rodiny s tým nemal problém, boli radi ze sme konečne manželia 😀

zuzickazah
20. jan 2023

@dominikagier no u nas to bolo tak ze moj parner mal des z velkej svadby a je cudzinec stahujeme sa do zahranicia ale svadba bude tu, tak ja som sa desila organizacie a planovania dlho sme svadbu odkladali sme spolu viac ako 10 rokov a zvolili sme malu svadbu, budeme mat svadbu s max 15 ludmi, najblizsia rodina. Ak sa toho desis odporucam.