Sťahovanie sa do vlastného domu

jankakovy123
19. júl 2023

Ahoj je tu niekto kto sa v najbližšej dobe sťahuje do svojho domčeka? My momentálne čakáme vytúžené bábätko a ideme sa sťahovať...mám z toho trocha nervy teraz bývame v byte a dom je pre nás veľká zmena hlavne viac práce okolo neho ale tešíme sa 🙂) zvykli ste si rýchlo z bytu na dom? povzbuďte ma ďakujem 🙂)

hopsadobrandejsa
20. júl 2023

Zvyknes si.....

Okolo domu je viac prace, ale ak mas vztah k manualnej praci a zahrade tak velky rozdiel nepocitis. Ja osobne by som sa uz spat do bytu nevratil, zahrada je velmi velky relax hlavne pocas leta.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka13
20. júl 2023

Zvykla som si okamžite. Opačným smerom by to bolo horšie. Veľa šťastia prajem

patta89
20. júl 2023

Ja som sa stahovala pred mesiacom...tiez som isla z bytu do domu s to som tehotna, teraz momentalne v 7 mesiaci...za mna to je topka, v byte by som uz nechcela byvat, uzivam si to tu...🙂... a to som sa stahovala v ramci Bratislavy, aj dom je priamo v BA, takze nemusim nikam daleko chodit, aj na zastavku mhd mam 1 minutu napeso 🙂

petronellla87
20. júl 2023

@jankakovy123 stahovali sme sa z 1i do domu pred dvoma mesiacmi s malym babatkom. Urcite by som uz naspat nesla i ked je pravda ze niekedy mi chyba mesto. Nikoho tu na dedine zatial nepoznam a kedze som na MD obcas mi tu kvapka na karbit😂

ghelena
20. júl 2023

ja sa držím hesla: práca nie je zajac, neutečie
mám zdravotné problémy, už dva roky bývame v dome a je to super.... prerába muž svojpomocne, takže veeeeľmi pomaly, občas neporiadok na dvore, rozbitá dlažba tam je, vyzerá to tam kadejak.... no tá radosť napr. z nového 1 okna a prerábky budúcej spálne je neskutočná...... skús sa netrápiť, dôležitá si ty a teraz na nejaké tri roky bábo, keď pôjde do škôlky budeš môcť dohnať zameškané

slniecko5
20. júl 2023

Nooo. Mne to trochu trvalo si zvyknúť a ešte nie som na konci. Bývame od vianoc. Ale..veľmi dobre je mať fajn ľudí v susedstve, to človeka prirodzene zakoreni. Držím palce!

jaskolka
20. júl 2023

Ja napíšem jediná asi opačný pohľad - dom je super pre tých, ktori majú vzťah k záhrade, práci okolo domu a sú pripravení na riešenie nejakých "náhlych situácii" keď nastane problém s niečím. Na dome je stále treba niečo robiť. Ja osobne ľutujem, že sme šli z bytu do domu, a vrátila by som sa okamžite. Nie som typ na nejaké susedské vykecavanie, preto ani nepoznám ľudí okolo. Jediná výhoda je asi v tom, že deti majú na dvore ihrisko. Inak nevidím nijake extra výhody a nechápem, prečo sa tak všetci hrnú do domu. Premýšľam stále, že keď deti trochu vyrastú, skúsim presvedčit muža, nech ideme do bytu.

michaela412
20. júl 2023

Veľmi rýchlo sme si zvykli a ten kľud ktorý nastal je za všetko. V byte rovno nad nami sme mali suseda, ktorý vyvádzal keď sa opil, bil svoju žena a tá vkuse utekala preč s deťmi a vkuse sa vracala späť. Susedia jej chceli aj pomôcť no odmietala každú pomoc...

mamelka
20. júl 2023

My. A teda neskutočne sa tešíme. Začneme si užívať dom na ktorom sme makali.😊

mirage
20. júl 2023

@karinka223 neplati vzdy, mozes byvat v dome, kde jednotu zatvoria na obed, nie je tam ziadna obcianska vymozenost a susedov pes steka pod oknom cele noci, a mozes mat velky byt v krasnej oblasti mesta, kde to maju deti na kruzky kusok, ty na kavu, ci do divadla.

eskop
20. júl 2023

@jankakovy123 pre mňa je dom super. Záhradka, terasa, ihrisko pre deti. Aj keď bývame na dedine kde není ani obchod, Nemenila by som.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliska13
20. júl 2023

@jankakovy123 nič lepšie ste nemohli spravit

alenamihal
20. júl 2023

Prestahovanie z bytu do domu bolo pre mna vykupenia...ja osobne nenavidim zivot v bytovke... vsetko bolo pocut,mladi susedia vykecavali vkuse do rana,no jeden velky masaker...v dome mam klud,velky priestor,zahrada a to sukromie je na nezaplatenie...ano ,mam viac prace ale to treba len cas ...

mirage
20. júl 2023

mna len "fascinuje" ta posadnutost domom - akoby to bola nejaka slovenska modla, a casto je to bremeno, ktore ludi tazi.

alenamihal
20. júl 2023

@mirage boze to je teda pripomienka...nie kazdy je "metsky bytovkovy typ"
ludia zili a ziju na dedinach ,tak ocividne je to velka zmena ist byvat do bytu a opacne...
je to individualne...

mirage
20. júl 2023

@alenamihal urcite nie, ja sama zijem v dome, ale rozumiem aj ludom, ktorym vyhovuje byt.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hankab
20. júl 2023

@mirage asi to bude tym, ze velkej vacsine ludi ten dom viac vyhovuje ako byt. Tu je zas popularne nadavat kolko prace je okolo domu, ze sa clovek nonstop nezastavi a vkuse sa nieco kazi.
My v dome okrem kosenia nemame o nic viac prace ako sme mali v byte. A ten komfort byvania je neporovnatelny, no obaja pochadzame z domov, cize vrndzanie kosaciek, pil, stekajuce psi a ranne kikirikanie je pre nas samozrejme, co mozno cinziakovemu odchovancovi sposobuje sediny a agresivne stavy.

ghelena
20. júl 2023

dom je dom, do paneláku by som už nešla

alenamihal
20. júl 2023

@hankab alebo ked ti stara suseda klepe rezne kazdu nedele rano o 6 ...brrrrrr

maryetta
20. júl 2023

@jaskolka ani ja nie som na susedske vykecavacky. Cely zivot som v dome a nikdy som to neriesila. Prave som si myslela ze to je skro v bytovke. Kedze tam je tych “susedov” viac.
Ale dvor. Ticho teda myslim ze mi nikto nado mnou nedupoce. Nepusta hudbu. V noci pusta vodu. Ani mna toto rusi.
A ako v dome tak aj v byte sa mozu vyskytnut necakane problemy.
Zase dvor. Vybehnut aj bosa po trave…..
Jasne tu su zase kosacky. Sliepky. Mozno kravy ak je druzstvo 😂 u nas v susedstve v kazdom dvore aspon jeden pes takze toto je najcastejsi zvuk.