Ahoj je tu niekto kto sa v najbližšej dobe sťahuje do svojho domčeka? My momentálne čakáme vytúžené bábätko a ideme sa sťahovať...mám z toho trocha nervy teraz bývame v byte a dom je pre nás veľká zmena hlavne viac práce okolo neho ale tešíme sa ) zvykli ste si rýchlo z bytu na dom? povzbuďte ma ďakujem )
Zvykla som si okamžite. Opačným smerom by to bolo horšie. Veľa šťastia prajem
Ja som sa stahovala pred mesiacom...tiez som isla z bytu do domu s to som tehotna, teraz momentalne v 7 mesiaci...za mna to je topka, v byte by som uz nechcela byvat, uzivam si to tu...... a to som sa stahovala v ramci Bratislavy, aj dom je priamo v BA, takze nemusim nikam daleko chodit, aj na zastavku mhd mam 1 minutu napeso
@jankakovy123 stahovali sme sa z 1i do domu pred dvoma mesiacmi s malym babatkom. Urcite by som uz naspat nesla i ked je pravda ze niekedy mi chyba mesto. Nikoho tu na dedine zatial nepoznam a kedze som na MD obcas mi tu kvapka na karbit
ja sa držím hesla: práca nie je zajac, neutečie
mám zdravotné problémy, už dva roky bývame v dome a je to super.... prerába muž svojpomocne, takže veeeeľmi pomaly, občas neporiadok na dvore, rozbitá dlažba tam je, vyzerá to tam kadejak.... no tá radosť napr. z nového 1 okna a prerábky budúcej spálne je neskutočná...... skús sa netrápiť, dôležitá si ty a teraz na nejaké tri roky bábo, keď pôjde do škôlky budeš môcť dohnať zameškané
Nooo. Mne to trochu trvalo si zvyknúť a ešte nie som na konci. Bývame od vianoc. Ale..veľmi dobre je mať fajn ľudí v susedstve, to človeka prirodzene zakoreni. Držím palce!
Ja napíšem jediná asi opačný pohľad - dom je super pre tých, ktori majú vzťah k záhrade, práci okolo domu a sú pripravení na riešenie nejakých "náhlych situácii" keď nastane problém s niečím. Na dome je stále treba niečo robiť. Ja osobne ľutujem, že sme šli z bytu do domu, a vrátila by som sa okamžite. Nie som typ na nejaké susedské vykecavanie, preto ani nepoznám ľudí okolo. Jediná výhoda je asi v tom, že deti majú na dvore ihrisko. Inak nevidím nijake extra výhody a nechápem, prečo sa tak všetci hrnú do domu. Premýšľam stále, že keď deti trochu vyrastú, skúsim presvedčit muža, nech ideme do bytu.
Veľmi rýchlo sme si zvykli a ten kľud ktorý nastal je za všetko. V byte rovno nad nami sme mali suseda, ktorý vyvádzal keď sa opil, bil svoju žena a tá vkuse utekala preč s deťmi a vkuse sa vracala späť. Susedia jej chceli aj pomôcť no odmietala každú pomoc...
My. A teda neskutočne sa tešíme. Začneme si užívať dom na ktorom sme makali.
@karinka223 neplati vzdy, mozes byvat v dome, kde jednotu zatvoria na obed, nie je tam ziadna obcianska vymozenost a susedov pes steka pod oknom cele noci, a mozes mat velky byt v krasnej oblasti mesta, kde to maju deti na kruzky kusok, ty na kavu, ci do divadla.
@jankakovy123 pre mňa je dom super. Záhradka, terasa, ihrisko pre deti. Aj keď bývame na dedine kde není ani obchod, Nemenila by som.
@jankakovy123 nič lepšie ste nemohli spravit
Prestahovanie z bytu do domu bolo pre mna vykupenia...ja osobne nenavidim zivot v bytovke... vsetko bolo pocut,mladi susedia vykecavali vkuse do rana,no jeden velky masaker...v dome mam klud,velky priestor,zahrada a to sukromie je na nezaplatenie...ano ,mam viac prace ale to treba len cas ...
mna len "fascinuje" ta posadnutost domom - akoby to bola nejaka slovenska modla, a casto je to bremeno, ktore ludi tazi.
@mirage boze to je teda pripomienka...nie kazdy je "metsky bytovkovy typ"
ludia zili a ziju na dedinach ,tak ocividne je to velka zmena ist byvat do bytu a opacne...
je to individualne...
@alenamihal urcite nie, ja sama zijem v dome, ale rozumiem aj ludom, ktorym vyhovuje byt.
@mirage asi to bude tym, ze velkej vacsine ludi ten dom viac vyhovuje ako byt. Tu je zas popularne nadavat kolko prace je okolo domu, ze sa clovek nonstop nezastavi a vkuse sa nieco kazi.
My v dome okrem kosenia nemame o nic viac prace ako sme mali v byte. A ten komfort byvania je neporovnatelny, no obaja pochadzame z domov, cize vrndzanie kosaciek, pil, stekajuce psi a ranne kikirikanie je pre nas samozrejme, co mozno cinziakovemu odchovancovi sposobuje sediny a agresivne stavy.
dom je dom, do paneláku by som už nešla
@hankab alebo ked ti stara suseda klepe rezne kazdu nedele rano o 6 ...brrrrrr
@jaskolka ani ja nie som na susedske vykecavacky. Cely zivot som v dome a nikdy som to neriesila. Prave som si myslela ze to je skro v bytovke. Kedze tam je tych “susedov” viac.
Ale dvor. Ticho teda myslim ze mi nikto nado mnou nedupoce. Nepusta hudbu. V noci pusta vodu. Ani mna toto rusi.
A ako v dome tak aj v byte sa mozu vyskytnut necakane problemy.
Zase dvor. Vybehnut aj bosa po trave…..
Jasne tu su zase kosacky. Sliepky. Mozno kravy ak je druzstvo u nas v susedstve v kazdom dvore aspon jeden pes takze toto je najcastejsi zvuk.
Zvyknes si.....
Okolo domu je viac prace, ale ak mas vztah k manualnej praci a zahrade tak velky rozdiel nepocitis. Ja osobne by som sa uz spat do bytu nevratil, zahrada je velmi velky relax hlavne pocas leta.