Ahojte..
Dievčatá, spomenú si vaši muži na výročie svadby? Neide ani tak o to, či si spomenú, ale prekvapia vás niečím?
My máme s mužom dnes 3. výročie.. a nič.
Prvý rok som ho ja pozvala na večeru. Bolo to prekvapenie. Len som mu povedala, nech sa pekne oblečie a v reštaurácii nas už čakali..
Druhý rok som to nechala tak.. Čakala som, čo vymyslí on.. Ale nič.. Ani slovko.. No viem, že nezabudol. On si pamätá všetko, všetky dátumy.. Povedala som mu, že ma to trápi.. a bla bla.. Povedal, že už sa to nebude opakovať, že mu na mne záleží a somariny..
Tak som čakala, že tento rok ma už niečím prekvapí, že si spomenie.. Ale nič 😔 boli sme spolu celý deň doma ale ani slovko 😪 teraz odisiel na nočnú..
Ja od neho nechcem žiadne darčeky.. Ale takto na to kašľať? A ešte sa ma poobede opytal, že čo mi je?! Ano, nemame dokonaly vzťah, iskri to medzi nami dost.. Ale stale tvrdi, ze ma miluje, ze sa rozvadzat nechce a tak.. Vobec nevie prejavit lasku, urobit mi prekvapenie,.. To, ze nie je romanticky som si uz zvykla.. Ale nespomenut si ani na vyrocie? Sakra.. Moji rodicia su spolu 30 rokov a otec jej kazdy rok kupi aspon cokoladu, kvet,.. My sme spolu 3 roky.. A on si odide na nocnu len tak... Som smutna.. Strasne smutna 😪😔
My mame 20. a tiež nič. Ale lubi má ako blázon. Dary nepotrebujem, čakala som kvietok, no nevydalo... a chceli sme ist na pobyt, nedá sa. Aspoň obed mi navaril.
Ano, je to pekne, ked si spomenie. Ale zas netreba z toho robit modlu. Moj tiez na to zabuda. Ale co ja viem, ja to nejak neriesim. Viem, ze ma miluje, aj ked taketo veci mu unikaju. Vzdy mi je oporou, vo vsetkom sa mozem nanho spolahnut, pomaha mi so vsetkym, podporuje ma...😊 co tam po nejakom vyroci...😊
A tiez moj otec mame aj po 35 rokoch vzdy kyticu priniesol...ale moj muz ma zas ine vyhody, co zas moj otec nemal😄..a tak...netreba porovnavat..
Moj muz tiez nie je na take. A som aj rada, neviem kupovat darceky. Ze ma miluje som nepocula ani nepamatam, ale vidim, ze ma miluje v tom co robi. Ked nieco chcem do domacnosti napriklad, tak vidim, ze sa snazi aby sme to mali, ide na nadcasy, planuje ako to zariadit aby ma potesil. Proste ho beriem aky je, nevie nejak prejavovat city, ale to neznamena, ze nic neciti. Chosi do prace, zaraba a stara sa o nas najlepsie ako vie. Odoprie sebe aby som mala ja a maly. To je u mna prejav lasky.
moj si to pamata lepsie, nez ja.. ale vzdy akurat zhodnoti "uz X rokov sa s tebou jedujem".. ja mu vzdy kupim flasu rumu a dam mu oznamom, ze ma pozyva na veceru 🤣🤣🤣
Moj muž si nespomenie, datumy zabuda...vie len moje a synove narodky...neriesim to uz po 13rokoch , ja si nieco kupim a som spokojna...a vecer si dame si vino ....
Ty vidíš, ako Tvoj otec dáva mamke čokoládu, lenže Tvoj muž to doma možno nevidel, preto ho to nenapadne. Možno si doma nikdy nedávali záležať na sviatkoch a prekvapeniach... moj muž takisto taký nie je, ak chcem niečo oslavovať, musím mu to povedať narovinu aspoň deň dva dopredu, inak som sklamaná....a nakoniec sa prekvapenia tak či tak nedočkam...
My sme manželia 2 roky, spolu takmer 14r, cize muz ma pozna dobre, ze ma nesmierne potesi ak si vobec spomenie na nejaky datum, uplne staci ked spomenie, vyobjimame sa atd, netreba nic kupovat, ale na vyrocie si este nespomenul 😂 dokaze popritom este den predtym o tom hovorit 🤦♀️😁 neberiem to tragicky, ale iba vtedy ked nemam PMS 😁😁😁
U nas zabudam datumy ja😔,takze....chapem muzov,kt.zabudaju.
Ale ine je dolezite. Ma ta "kazdodenne"rad?
Tak....potom je to banalita,neries,ze,zabudol. Spomente si spolocne😊
My sme mali 14.vyrocie...a v podstate vždy mu tak jemne naznacim, že vieš aký dátum je zajtra? Samozrejme že vie, každý rok dostanem kvet a raffaelo 🙂 nerobím z toho nejakú veľkú vec...na Vianoce mu týždeň pred vianocami pošlem do práce mailom "list Ježiškovi' aj s linkami presne kde to vie objednať 🙂 síce viem čo dostanem ale ja som spokojná, on je spokojný že nemusí vymýšľať
U nas som to zase ja,co to velmi neriesim..vacsinou sa zhodou okolnosti akurat na vyrocie vyberiem s kamoskami na dofcu alebo k segre na par dni..muz je z toho smutny...musim sa polepsit!on si nato dost potrpi...😂
U nas je to podobne, ako u @hettinka. Uz sa nad tym ani nepozastavim, neocakavam nic. Ale pre spravnost musim povedat, ze som aj ja raz zabudla na jeho sviatok 😇. Ale ako chlap to vobec neriesil... na moju obranu musim povedat, ze sme v ten den cestovali... vecer mi to pripomenul, na druhy den sme sli do velmi stareho pubu, dal si tradicny pie a pivo a nic mu viac nechybalo 😅 Uz asi aj zabudol, ze som dakedy na jeho sviatok zabudla 😂
Na obranu môjho muža, je dlhodobo Pn teraz a fakt nemohol ist nakupovať. Čo mohol riešiť aj tým, že by niečo kúpil online, lenže na to on nie je...
Občas mi kúpi niečo aj mimo akýchkoľvek sviatkov, keď nič necakam.
Kedze aj ja viem byt popleto a zabudnut ked mam toho viacej mne pomaha ked sa o tom bavi aj tyzden dva dopredu.. odporucam spolu tvorit program - chceme si vziat dovcu a ist na vylet, kam pojdeme na večeru alebo si daco fajne uvaríme, upečieme? Ak ti zalezi aj na darceku tak pokojne co si spolu kupime, mozno nejaky doplnok dp bytu, obraz. .?
U nas pred par tyzdnami. Muz: zena vies co je dnes? Ja prebehnem v hlave vsetky planovane vysetrenia deti , stari rodicia, my, kruzky, kalendar ci meniny a NIC. Aaaa neviem. On: mame 15vyrocie svadby. No nic prejdeme to taktnym mlcanim😂a uplne najlepsie bolo, ze ked som to este ten vecer hovorila mame ,ako som zabudla Ona hovorí: tak vy ste jeden jak druhy, vsak tretieho bolo VCERA!!! 😀
Toto akoby som ja pisala. Tu sa vyrocia svadby velmi oslavuju a muzovi rodicia to oslavuju vzdy so vsetkymi detmi a okruhle sa ide na veceru a tak som sa tesila ze moj muz bude tiez nieco robit a figu. Ked sa blizilo prve vyrocie tak som sa tesila, darcek mu vyrabala a som mu naznacovala ze by som rada nieco zaujmave robila, ze netreba vela len prechadzka parkom a ked ten den prisiel, tak nic. Cakam pol dna ked som isla cistit dlazku a ked on zahlasil po obede ze ide kosit travu tak som sa nastvala ze co to mame udrzbarsky den alebo vyrocie. A on nechapal ze kde je problem ze vsak mi zablahozelal rano. Tak mi doslo ze veru ziadneho specialneho prekvapenia sa od neho nedockam ☹ Ale spomenie si kazdy rok ale iba s prianim.
@mondolina vôbec neporovnavam môjho otca a mojho muža.. To bol len priklad.. Ze jeden si vie spomenúť, aspon maličkosťou.. A ani ta maličkosť by u nas vlastne ani nemusela byt.. A spomenie si aj po rokoch.. A neide o to, ze je to moj otec.. Nech to bude ktokolvek.. Je to pekne, ked si muz spomenie.. Ved predsa to nie je hocijaký datum.. Je to vyrocie.. Keby vedel, ze mi na tom nezalezi, ze si z toho nic nerobim tak ok.. Ale on vie, ze by mi urobil velku radost ak by si spomenul, nemusí mi nic kupovať, len nech mi povie par "teplych slov", obijme ma.. Proste nech je ten den trosku iny ako ostatne dni.. A zas az tolko starosti nema aby si nedokazal zapamätať jeden datum (aj ked ako som pisala, on si tie datumy pamata velmi dobre),.. Len jemu je to proste fuk.. Ak by sme boli spolu 10-20 rokov.. Ok.. Ale ani tie prve roky ma nevie objat, podakovat, povedat ze je rad, ze je so mnou a podobne? Myslim, ze by z neho neodpadlo.. A ano, slávnostný den som urobila v to prve výročie.. On sa vtedy na to vykaslal.. Myslela som, ze pochopí, že takto by sa mi to pacilo.. Na druhy rok som cakala, ze aspon "bu" povie a nic.. Tak su zeny, ktore si na tom nepotrpia, je im to jedno.. Zrejme im muz dokazuje lasku kazdy den.. My sme teraz malo co spolu, on je bud v praci alebo sa vsetko točí len okolo maleho.. A vecer ked maly zaspi, on lahne na gauc a spi tiez.. Tesila som sa, ze aspon to vyrocie bude trosku ine..
@denden77 mne by uplne stacilo, keby mi ten moj povedal aspon toto co tebe 😁 vedela by som, ze si spomenul, a je to mile, taky chlapsky humor.. Ale on mi nepovie vobec nic, uplne bezny den ako iny, ani len slovo o výročí nepadne..
@nely1704 práveže vela krat som videla, ako jeho otec mamu stiska, alebo si spolu daju vino, na vyrocie jej nieco male kupi,.. uplny gentleman je k nej.. len na nho sa to asi nejak nenalepilo 😒
@20erika07 no keby to bolo take iba na vyrocie a na ine sviatky by si vedel spomenut, pripadne nieco kupit.. Ale u nas to je rovnake aj ked mam narodeniny alebo meniny.. Bud si ani nespomenie, alebo mi len pocas dna povie, ze vsetko najlepsie, alebo stalo sa aj take, ze sedel v kuchyni (poobede okolo 16:00) a jedol, pozeral do kalendára a zrazu zistil, ze mam meniny.. Tak len povedal.. "Pojdeme do obchodu a kupis si nejaku cokoladu".. No diki moc 🙏
5 jazykov.lasky. si precitaj
U nas ani jeden si nespomenieme na vyrocie, na narodeniny, na vianoce len ponozky, knizky. pretoze moj jazyk lasky su ciny a jeho ocenenie.
@pragmaticka noo uplne ho chapem 😂 tak my by sme sa k sebe teda hodili 😂😂
@hettinka noo vidis.. kupi ti aj mimo sviatkov, ked to necakas... co by som ja za to dala 🙏 ono, ja ani nechcel aby mi kupoval ale mne by uplne stacilo ak by vecer otvoril vino.. alebo napustil vanu.. On nie je na take.. Ale uz tolko krat som mu nieco naznacila, co by sa mi pacilo, co by ma potesilo, uplne jednoduche veci, ako napr. ta vana.. vecera.. vino.. alebo len objatie.. Tolko krat som mu vravela, alebo poslala obrázok nejaky, vyzdobena kupelna, vana s penou a lupienkami 🙈😂 alebo nejaka jednoducha smiesna vecera.. Hocicooo... Tolko krat som mu povedala, ukazala, naznacila.. A tolko krat povedal ze dobre.. On sa polepsi.. Nabuduce mi urobi radost.. A zrazu nic.. Ani k takejto maličkosti sa nevie premôcť, aby mi urobil radost..
@andreatytler no u nas je to uplne rovnake.. Az na to, ze teda on si ani nespomenie, ani slovko o vyroci nepovie, takze ani to prianie nie je..
My sme s mojim mužom 12 rokov. To, kedy má ísť so psom k veterinárovi si pamätá, ale to, kedy mám ja narodeniny a meniny NIKDY. Tento rok som mu svoje narodky pripomínala pravidelne dva mesiace dopredu a tri dni pred nimi mi podáva 50,-€, so slovami, že všetko najlepšie k narodeninám bla bla bla. A ja mu hovorím: " Fíha, to takto dopredu?" A on začudovane: " Dopredu? Ja som myslel, že si ich mala včera! 😂😂😂 A pár dní nato mi volá, že mu donesú nejaké náradie, nech to zaplatím. A jediné peniaze čo boli doma bolo tých narodeninovych 50,-€ tak som 40,-€ dala kurierovi...
Vytočilo ma ale, keď zabudol na moju 30-tku, to tehotenské hormóny zapracovali. Bola som vtedy hrozne nešťastná. A aj som mu to v ten deň pripomenula a on vôbec nič. Keby išiel aspoň kúpiť na pumpu čokoládu, ale nič! Kamoška dostala 30 ruží... a po čase vyšlo najavo, že ten jej už vtedy spával s inou (ktovie koľko ruží kúpil tej).
Môj muž je v tomto ignorant, ale odkedy som videla ten strach v jeho očiach, keď som odpadla, tak to už neriešim a kvety si kupujem sama 🙂
My máme v spálni zavesený kalendár, do ktorého píšem dôležité termíny. Muž si už zvykol do neho pozerať. Inak by tiež na sviatky a výročia zabúdal. Ak nechcem byť sklamaná, tak mu to radšej pár dní dopredu pripomínam. V zmysle hesla "nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie". Po 16 rokoch manželstva už zázraky neočakávam. 🙂
u nas zabudame spolu 🙈 prve 2-3 roky sme to estr "oslavovali". Teraz si spominame tak na striedacku, ze kurna, nemali sme minuly tyzden, atd "vyrocnik"? 😁 berieme to s humorom, manzelstvo mame velmi dobre, narodeniny/meniny si pamatame, tam sa aj "prekvapujeme", ale vyrocie sobasa nejako vyznamne pre nas nieje. Mna tesi ten cas vseobecne, ze vzdy ked ide muz do obchodu mi prinesie to, co lubim sam od seba, ze ked ma nejake zahradnictvo po ruke mi donesie nejaku rastlinku, alebo naradie, lebo minule som doma hladala a nenasla, pre syna rovnako (aj ked drobnost, sladkost, farbicky...). To je pre mba dokaz, ze nezijeme vedla seba, ale spolu, ze sa vnimame cely cas, nielen v urcity datum... ❤️
môj muž si spomenie vždy, ja na to veľmi nemyslím, pretože som s ním taká šťastná že si nemusím pripomínať raz doroka 🙂
Moj muz je sice prisny sef, medzi kamosmi casanova a macho, ale doma taky romantik...to skor ja som ta pragmaticka, takze on ma prekvapuje stale, stale vymysla nieco, dava darceky. Ale v podstate sme vyrocie (zatial 3) nejak wau neoslavili. Na prve zajednal restiku v mega luxusnej restike a povedal mi to 2 hod pred tym. Ja 2 tyzdne pred porodom s neumytymi vlasmi som spustila hystericku scenu, ze ci mam ist takto, a ze jedine, do coho sa zmestim su leginy z lidla a vycaptene stare tenisky, ze tak nikde nejdem. Tak chudak zrusil rezevacku a boli sme doma. Dalsie dve uz bola dcera na svete a vzdy na vyrocie s horuckou. Ale veceru vzdy pripravil. A na vyrocie mame tradiciu- na svadbe som dala kazdemu stolu mnou vyrobenu pohladnicu, kde nam pisali priania a rady do manzelstva podla cisla stola- k prvemu vyrociu, k druhemu, k 7.,...tak to si vzdy citame, potom spolu odpovedame svadobcanom na ich prianie, ze ci to sedi a pod.
A na vyrocie zasnub mi vzdy da kvety.
Mali ste si vybrať taky dátum svadby aby di spomenul aj keď nechce 😄
Neporovnavaj tvojho otca s tvojim mužom, môj tiež nerieši tieto veci, keď si chcem ten deň spraviť slávnostný tak ho spravím. Netreba čakať že si uvedomí.