Ahojte potrebovala by som poradiť spoločný darček pre súrodencov aby sa vyhrali spolu (nie moje deti, preto neviem) dievčatko 1 rok a chlapec 6 rokov. Verím že sa tu nájde aspoň zopár z vás ktoré máte niečo odskúšané
Neviem či 1 ročné dieťa si vie zahrať s inými deťmi.Takže za mňa ,každému zvlášť.
Privelky vekovy rozdiel 🙂 Radšej osve.
Pri takom rozdiele ťažko niečo vymyslíš.
keby islo o 3 a 5 rocne deti tak kocky alebo lego duplo ale to rocne je uplne iny level ako 6 rocne
Ťažko niečo spoločné, tiež by som zvažovala osobitne skôr. Ale teoreticky by mohol byť drevený vláčik s tými drevenými kolajnickami, lego duplo, maľuj vodou zas a znova.
Kúp im šteniatko, poteší sa aj mladšie aj staršie dieťa a zaručene aj rodičia 🙂
Irónia keby niekto nepochopil
mladsiemu bubon a starsiemu palicky
Mame v rodine dvojičky a spoločne darčeky nepripadajú do úvahy … každý musí mať svoj
Neviem no, ja by som im kupila zvlast hlavne ak to je dievca a chlapec a dost velky vekovy rozdiel na nejake spolocne zaujmy. Napada ma jedine magneticka stavebnica, napriklad ta sada kde si mozu postavit aj drahu na gulicky. To by ich mohlo bavil oboch aj starsieho stavat aj mladsiu pustat gulicky 🤷🏼♀️
Lopta, ak chlapček má cit a trpezlivosť sa hrať s tak malým dieťaťom. A možno vláčik Duplo, ak by to ešte chlapca bavilo púšťať to sestričke. Všetko tak s odretými ušami. Veľa záleží aký je chlapec.
Velky rozdiel vekovy a este aj pohlavie iné, hlavne starsie dieta uz ma to svoje... Plus mladsie sa este nevie hrat, nie to este spolu s niekym. Len nicit skor a hadzat. Ma uplne inu "hru". To tazko spojit, radsej nieco mensie a rozdielne pre oboch. Starsie z toho nebude mat nic, mladsie mu to bude "kazit"
Ale ak veľmi chces, tak mozno nieco kreativne, plastelina, piesok, sliz, farby,...
Je to dosť veľký rozdiel, za mňa niečo na štýl preliezky/ rebriny/ kruhy na hojdanie/ cvičenie…
A čo taký stan (domček) na hranie? Je to síce drahšia záležitosť, ale deti milujú bunkre.. Môžu sa tam hrať, váľať, spinkať, časom čítať knižky..🙂
magnetickú stavebnicu, starší postaví, mladší zbúra:D
Uff... Mozno stavebnica, vlaková dráha, magnetická stavebnica? Koľko mesiacov ma to ročne dieťa? Lebo môj ma rok a pol a v pohode sa hrá s plastelinu, legom dupľom atď... Ale keď mal čerstvý rok, tak ho to absolútne nezaujímalo.
Mam 1r,2r a temer 6r dceru a teda spolocne hracky s takym vekovym rozdielom nehrozia.pre 2r a 6r kupujem magneticku stavebnicu,krpcovi male kocky mega blocks a hudobne knizky.
Vhodný spoločný darček v podobe hračky pre dve tak odlišné deti nenájdeš. Ak je toto nevyhnutná podmienka, potom by som šla do nejakej aktivity - vstupenky do aquaparku, zoo, zábavného parku...
Nám sa osvedčila magnetická stavebnica - máš rôzne - coblo, connetix. Ale u nás je mladšie dieťa chlapec a po roku sa už bežne hrával s duplom alebo klasickým legom- staval vežičky a podobne. Takže sme vedeli že aj magnetická stavebnica ho už bude baviť
Tiež sa pripájam k názoru, že absolútne nemožné nájsť niečo čo záujme deti opačného pohlavia a takého veľkého vekového rozdielu.
Radšej kúp dva menšie darčeky.
Máme dievča a chlapca v rovnakom veku a neviem si predstaviť,čo spoločné by som im kúpila 🫣
No ja by som každému zvlášť 🙂