Dobrý deň mám 15 rokov a nemám darček na narodeniny pre mamu mám 7€ čo jej zato mám kúpiť? Prosím poraďte mi, ďakujem
Kvetinku do tej ceny kúpiš v pohode, aj s crepnikom, ak nechceš rezané kvety. Pekný milý hrnček s nápisom, alebo nejakú keramickú dozu. Stačí len prebehnúť obchodíky s takými vecami, určite ti aj predavačky poradia, čo do tej ceny majú.
upeč jej nejaký jednoduchý koláčik, alebo nepečenú tortu
Zbehni do pepca, tedi ci kik a kup drobnost.
Alebo kup ramik na fotku a daj vytlacit nejaku vasu spolocnu 🙂
Mňa, ako mamu, by skutočne NAJVIAC potešilo, keby ma dcéra prekvapila upratanym bytom 😍. Povysávané, umyté dlážky a kuchynská linka, prípadne poriadok v skriniach, vyčistené kachličky v kúpeľke.... Dokonca aj len uprataná detská izba by mi urobila radosť! Joj, to by bol najkrajší darček. Aj keď to dá námahu a trocha práce. Alebo... práve preto...🤗😁
od svojich detí rada dostávam darčeky typu: darčeková poukážka na domáce práce naviac - napr. povysávanie domu nad rámec svojich povinností, príprava sobotných/nedeľných raňajok pre celú rodinu, umytie a povysávanie auta, ... - poukážky si vyrobia sami, všeličo mi tam dokreslia - pre mňa je to milé, lebo mi tým darujú svoj čas a ty to máš úplne zadarmo
uprac byt, urob jej kavu a precitaj jej list, ktory napises a v ktorom sa podakujes za vsetko co pre teba robi..a ze ta uci, ze peniaze nie su vsetko
Nekupuj jej nič 🙂 Bude rada keď si peniažky odložíš a radšej jej doma s niečím pomôžeš, upraceš alebo jej niečo vyrob, nakresli
Upeč jej tortu, nemusí byť veľká, ani zložitá. Suroviny nájdeš aj doma a ak nie, to, čo budeš potrebovať navyše, určite nebude nad 7€. Uvidíš, že mama sa poteší, že si to pre ňu sama urobila.
V kauflande zvykne byt orchidea za 7 eur. Ale páči sa mi nápad s tortou. Za tú sumu nakúpiš suroviny...asi sa jej viac poteší a samozrejme potom upratať kuchyňu
Koláč, torta, nepečená torta, pekne ozdob, napíš jej krémom/šľahačkou na tortu vek alebo “všetko najlepšie” a hotovo... mňa by to teda mega potešilo a teším sa keď mi moje dieťa dopraje prvú takúto tortu. Za 7€ určite kúpiš suroviny, ktoré budeš potrebovať 😊 však to nemusí byť veľká prečačkaná torta 😉 hlavne od srdca ❤️
V 15 od nás mama neočakávala veľké dary, úplne stačilo keď bol uprataný byt + nejaká čokoláda 😀 pripadne môžeš skúsiť peknú šálku, sviečku alebo podobnú drobnosť 😀 pripadne obehnúť Pepco, Kik, Tedy....
pekný kvet... cca 3 e
Povedz jej, že ju máš rada, poďakuj jej za to čo pre teba robí a pekne uprac byt kým príde domov. To je na nezaplatenie ;)
Tak snáď mama vie ze nechodíš do roboty a nezarabas penaze😅, určite od teba nič materiálne nečaká. Maximálne čokoládu, alebo kvet a k tomu upratať byť... Do torty by som sa sama nepustala, pokiaľ si ju ešte nerobila a ani nič iné nepiekla. Urobíš mega bordel a je dosť moze že sa ti nepodarí. Keď tak kúp suroviny a upec ju s pomocou niekoho skusenejsieho(napr, teta, babka).
Ďakujem veľmi pekne❤️
Veľmi sa mi páči nápad s tortou ale ešte som žiadnu nerobila, neviem či to zvládnem...
Zvládneš, určite. Internet je plný videí a fotopostupov. A určite Ti aj tu, na MK veľmi ochotne poradia. (Hlásim sa, ako prvá! 😀 )
@h2 tak prosím skúste mi poradiť nejakú jednoduchú tortu do 7€
OK, začnime tým, čo má mama rada. Skôr krémovú? Alevo ovocnú? Čokoláda? Šľahačka?...
Ďalej: Máte doma tortovú formu? Akú? Máte nejaké zdobiace vrecko?
Tak vajicka, muku, cukor dima snad mate. Cize nemusis kupovat. Upiect piskotu, potriet dzemom, nato ovocie, puding, zelatinu a hotovo. Alebo smotanova. Piskoty cca 0,80e,2velke smotany 1,80,ovocie 1e a vyskladat. Vrch posypat kakaom
ani nemusíš piecť, urob nejakú nepečenú... piškótovú alebo bebe keksy a na to smotanu s ovocím, prípadne urobiť želé a poliať zvládneš 🙂 nejakú jednoduchú. a navyše - čo si do nej dáš, to tam budeš mať, napr. ak nájdeš na nete mandarinkovú a mamina má rada banány, tak proste len zameň ovocie - toto veľa pubertiakom ani nenapadne ako som nedávno zistila 😀
Kup v papiernictve taky ten lepiaci blocek a vyrob mamine kupony. Napr. Upratanie kuchyne, upratanie kupelne, vysavanie, varenie, prezlecebie perin...cokolvek co ma mamina rada a dokazes pre nu urobit aby si jej pomohla. To jej daruj, ked bude mami a potrebovat pomoct, da Ti kupon...
@h2 mama ma rada všetko jedlo🤣ja fakt neviem co ona nemá rada, viem ze špagety moc nemusí preto ICh doma veľmi často nerobíme aj keď ja ich milujem, ale okrem toho ľúbi všetko 🙂 tortovu formu mame okrúhlu strednú veľkú aj ozdobné vrecúško
@zuzanka.zuzu ani dospelym co vidim niekedy na fb v skupine. Niekto upecie bublaninu s malinami a pod tym xy otazok-a mozu byt cucoriedky? Mozem pouzit namiesto malin marhule? Vytraca sa uz zdravy rozum
Urob smotanovu tortu, je skvela, svieza co je v lete plus, rychla a lacna
Hm, a Ty by si mala nejakú predsatvu? Skús popozerať na internete fotky, ako by si chcela, aby torta vyzerala. Myslím, že v tomto prípade záleží aj na tom, aký urobí dojem.
Zbehni do pepca tam maminke určite nieco kupis do kuchyne/domácnosti ..aj ked my mamky si najviac ceníme také tié "domáca výroba" a myslim,že ziadna mamka neočakáva hmotné-kupované dary od detí .. moje deti sú teda menšie ale vždy ma najviac poteší ked mi napíšu list a zabalia mi tam napr.svoj cukrík,čokoládku 😊
Perníkové srdiečko