Ahojte. Chcem len poznat vas nazor. Je podla vas cudne, ak netuzim po velkej svadbe alebo teda aj mensej, skor mi ide o to, ze ma nelaka obrad v kostole, riesenie priestorov, cateringu, vyzdoby, hostiny, zabavy atd okolo? Ja svadbu vobec nevnimam takto pompezne (teraz tym nemyslim nic v zlom) a nemam potrebu to prezivat s x dalsimi ludmi. Moja idealna svadba vyzera tak, ze je na urade za pritomnosti svedkov a koniec. Ziadne party, zabava, oslava, nic. Je to asi aj tym, ze som introvertna povaha, bol by to pre mna stres byt cely den „na ociach” a navyse nie som ochotna investovat niekolko tisic €, ktore by som radsej zurocila do byvania. Vsade vsak vidim, ako sa mi kamosky vydavaju - maju krasne videa, fotky a aj ony su krasne nevesty, ziaria, vidno, ze su stastna. Vtedy sa mi trocha zacnie, ze ja nic take nikdy nezazijem. Som cudna?
Kazdy by sa mal riadit podla toho ako to on citi, nie podla toho "co sa ma". Takze aku svadbu chces(te), taku si sprav(te) bez ohladu na okolie. Je to vasa svadba
aj my sme tak mali na úrade a iba svedkovia 🙂. Ale fotiť sme sa boli v parku, aby sme mali pamiatku
Veď kľudne sa na ten deň daj ucesat, namaľovať ako nevesta...a objednajte si fotenie 🙂
preto som sa este 20 rokov nevydala za mojho partnera 🙂 nie si cudna ... alebo sme cudne viacere ;)
Prečo si myslíš, že si čudná? Povedal ti to niekto? Možno tie kamošky budú závidieť ušetrené peniaze a pokoj z tvojho ne/plánovania. Ja sa zatiaľ vydávať nechystám ale ak náhodou k tomu príde predstavujem si to ako ty. Pár blízkych ľudí, pekné ale lacné oblečenie a nejaké jedlo doma ideálne grilovačka.
Mne sa ani len nezacnelo za takym nieco. Svadba my a dvaja svedkovia. Najlepsie rozhodnutie. Ja to vnimam len ako zmluvu medzi mnou a manzelom- majetky, dedenie atd. A teda mi prislo az trapne nieco organizovat kvoli podpisu zmluvy. Toboz v bielych satach, ked sme uz mali syna a boli sme spolu uz strasne dlho. Ale obaja s manzelom sme extremne pragmaticki ludia.
Uplne chapem.nemozete si urobit svadbu taku aku chcete? Nejaky obed s rodicmi a svedkami?ved to je uplne normalne v dnesnej dobe, nie vsetci maju klasicku veselicu v kulturaku so 150ludmi.co ti brani?nerypem, pytam sa, lebo viem ze su este regiony, kde sa patri robit velku svadbu pre rodinu.
Zozen si saty, ake chces, daj sa ucesat, namalovat, objednajte si fotografa, nech mas teda peknu spomienku a nie je ti to luto, ze nemas z toho dna nic, nez zamlzene spomienky po rokoch a kludne majte svadbu na urade so svedkami a fotenie na nejakom peknom mieste, ktore ma pre vas specialny vyznam.
Daju sa tie zelania pekne sklbit.
Ibaze by si rada mala fotky aj z oslavy s ludmi a priatelmi, ale oslavu zaroven nechces mat. To by bol problem.
Nie si čudná... ja som sa z predstavy klasickej svadby osypávala dávno predtým, než som prišla k záveru, že takú nikdy nechcem. Nás síce stála x tisíc €, resp. cesta s ňou spojená, ale neľutujeme ani cent. Bola presne podľa našich predstáv, len my dvaja, more, piesok, žiaden stres👍
No vyslovene mi nikto nepovedal, ze by som bola cudna, ale vzdy, ked som pred tymi kamoskami, ktore mali velke svadby s krasnou vyzdobou, druzickami, rozlucky so slobodou v zahranici na nejakej dovolenke a proste vsetko takto okolo svadby vysperkovane, riesili to aj viac ako rok vopred.. atd, tak na mna zvyknu tak zacudovane pozriet, ako keby som povedala nejaku hlupost, ktora sa neda pochopit. Preto som sa nad tym zamyslela…
Nie si čudná. My sme mali záhradnú party pri bazene s najbližšími. Objednali sme pecene prasiatko, zemiaky, kysle. Varil sa gulas. Kolaciky, pagace, torta, zmrzlina. Hudbu sme si púšťali cez reprák, aj sme sa vybláznili, aj zatancovali aj poskákal do bazena. Požičali sme si par stolov a stoličiek naviac. Vsetko spolu cca. 2000€. Aby sa nemuseli umyvat riady, tak jednorazove tanieriky. Do mycky chodili len pribor a poháre. Vyzdobené solárnymi svetielkami. O 24:00 hod. vsetci uz odisli, rano sme spinkali dokedy sme chceli. Potom sme doupratovali, v pondelok vratili stoly, stolicky a príbory a poháre, taky podnos co bolo pod pečenými prasiatkom.
Tak kamošky to berú zo svojho pohľadu a asi nevedia predstaviť, že to môže niekto nechcieť, pritom môže a ako vidíš, je nás dosť 😉
Ja som to mala presne ako @tiezjedna - len my dvaja, romantika na ostrove, žiadne stresy, spojené rovno so svadobnou cestou a je to jeden z najkrajšách zážitkov môjho života 😍
Mala som aj biele šaty, aj fotky máme, ale necítila som sa pod tlakom a všetky oči na mne- niekto to má rád, ja vôbec. Už ako malé dievčatko si pamätám ako som síce obdivovala nevesty, že sú krásne oblečené, ale hrozne som ich ľutovala, že to musia absolvovať 😂 Aj tie ceremonie, aj tie všelijaké tradície...vždy som sa chcela vydať, ale svadbu nie. Ja som možno ešte "horšia", lebo ja neznášam už aj ked mám iným ísť a je mi jedno ako veľmi je to krásne spravené, je to skôr za trest 🙈
A prečo by si mala byť čudná?niekto chce mať veľkú svadbu, niekto malú, niekto o dvoch svedkoch a niekto žiadnu...
Ty si urob podľa seba. Bude to TVOJ deň. Ako píšeš, svedkovia, rodičia. Môžete ísť na slávnostný obed, alebo večeru (podľa toho, o ktorej bude sobáš na matrike) . Ako písali vyššie, objednaj si fotenie.
Nerieš, aký majú názor kamošky. Je to ich problém, nie tvoj.
ako keby som o sebe čítala😀
Urob si podľa seba.
Nie si čudná,ani jediná,určite je vas viac,čo netúžia po svadbe,ale chcú len sobáš.
V starobe budeš na čo spominať? Budeš mať možno jednu fotku ako v kostymceku pred ujkom poslancom stojíš a vybavené...
Dcéra mi nedávno dala preniesť našu svadbu VHS video kazety na usb a mali sme neskutočný zážitok.Ta svadba bola v 1993. Kopa ľudí už nežije vrátane mojich rodičov....a tam pomerne mladí.vysmiati...
Teda ak ti toto chýbať nebude.tak kľudne rob ako chces...úprimne? Nám je to ukradnuté...😜
@janinah To, ze nebudem mat velku svadbu s oslavou neznamena, ze budem mat nudny zivot a nebudem mat na co spominat.
to si len Ty myslíš že si čudná, o 2 svedkov má kopu ľudí svadbu ani o tom nevyprávajú, jednoducho sú praktickí
Si čudná, že to riešiš. Sprav si svadbu akú chceš. Niekto túži po veľkej svadbe od dievčatka. Niekto sa vezme pri mori a ma krásne spomienky. Niekto si rad pozrie svadobné video každý rok. Niekto spraví svadbu pre 10 ľudí (ako my) so skoro žiadnymi výdavkami a za obalkovné sme prerobili kúpeľňu. Ja som spoko a vôbec ma netrápi kto ti čo o tom myslí 🤪
Ja som mala rovnake pocity. Preto sme mali svadbu o 15 ludoch (vratane nas), ziadne zvyky ako cepcenie a podobe somariny, ziaden trapny program, ziaden DJ, ani kapela, ani fotograf. Proste len sme sa vzali a posedeli s tymi, ktorych mame najradsej, najedli sa, pobavili, skvelo pokecali (povodne sme planovali skoncit po veceri, ale natiahli sme to az do druhej rana, tak dobre bolo)... a sme spolu uz takmer 20 rokov.
Tiez nerozumiem tomu, ako sa svadby precenuju a ze ludia su ochotni za to dat tolko prachov a niektori sa aj zadlzit. A tie novodobe vymysly ako rovnake saty druziciek, program a neviem co.. no obcas mam pocit, ked citam niektore temy tu, ze tym nevestam zo svadby normalne prepina.
Inak, mam skusenosti z okolia, ze cim vacsia, nacancanejsia a najdokonalejsia svadba, tym rychlejsi rozvod 🙂
ja chcem takisto, len ja a moj stary a svedkovia..a najlepsie ujst do Las Vegas :D
Je to bežné, ja by som bola spokojná so svedkami. Aj si myslím, že je to najromantickejšie - len o tých dvoch a ich túžbe niečo si prisľúbiť, dať sa právne zábezpeky, atď., nie o hop veselici. Muž chcel väčšiu, tak som súhlasila, bolo to fajn, ale prežila by som bez.
Nie si čudná, si ako ja 😁 ja som ale bola dotlacena do nejakej tej zábavy (svokrou lebo čo by ľudia povedali a teta beta sa urazí zábava bola aj tak trápna), už by som sa nenechala do toho namočiť.. nikomu by som to ani nepovedala, zohnala dvoch svedkov, zobrali by sme sa a šli na obed v rifliach, najlepšie na burger 😁.. to je moja ideálna predstava..
Mne sa bezne svadby nepacia tiez a to o polnoci s tou ,,plienkou" na hlave a podobne tradicie, trapne hry, no pre mna ani za svet.
Si svojska a hotovo, nemusis sa pytat na nas nazor
Ja keby mám mať takú svadbu tak som ešte stále slobodná. Brali sme sa na úrade, obed v reštaurácii a potom u nás doma torta a zákusky. A bola som v skoro 8mesiaci tehotenstva.
Keby sa mám vydávať ešte raz, tak by to bolo na úrade zo svedkami a nič viac.
Minulý rok som bola na klasickej svadbe zo 60timi hostami a teda podľa mňa to bola hrôza. O 21hod sme išli domov.
Nie si čudná. Je to bežne. Nechápem ale načo je treba o tom zakladať diskusiu 😄