Sobáš počas tehotenskej PN

26. aug 2022

Dobrý deň prajem,mala by som na vás otázočku.
Od júla tohto roka som na tehotenskej PN kvôli rizikovému tehotenstvu.
Vychádzky nemám.
Mám naplánovaný sobáš na október a neviem ako by som mala postupovať aby som nemala problému so sociálnou poisťovňou.
Neviem či mám ísť za svojím gynekológom a dohodnúť sa s ním alebo ísť rovno na sociálnu poisťovňu.
Ďakujem krásne za rady.

nelca0510
26. aug 2022

Moja kamarátka to neriešila a mala svadbu. Aj fotky dávala na Instagram a nikto nič neprišiel. Ale ja by som sa bála. Obávam sa,že keď máš raz PN,musíš dodržiavať liečebný režim

viestta
26. aug 2022

Gynekológ ti môže dať na ten deň "vychádzku" môže byť, že časom budeš mať aj vychádzky a stihneš vybavovačky okolo

lilope
26. aug 2022

@autorka pýtaj si vychádzky. Nechápem ako môžeš byť dva mesiace vkuse doma. Nemožnosť ísť ani na krátku prechádzku je absolútne nepochopiteľné a keď bývaš v byte a nemáš možnosť normálne výjsť na čerstvý vzduch, aj nezdravé. Nechápem lekára, čo nedá ani hodinu denne.

zuzkaa1991
26. aug 2022

Ja som bola tak na pn na rizikovom tak týždeň v piatok pred sobášom mi zrusila on gynekologicka potom.tyzden som cerpala dovolenku(v 12tt som mala MA) takze som bola treti týždeň po kyrete na sobasi... potom som opat nastupila na pn nemala gynekológicka žiadny problém (bolo leto a náročná praca same zastupi atd ) mne bolo vysvetlene ze pocas sobasa nemoze byt osoba na pn nemusia vyplatit pn

simona1994
29. aug 2022

No tak ak som na PN neriešim svadbu 🤷 pre niečo na tej Péenke ste ja by som to neriskovala

hanaxxx
29. aug 2022

Sobas som mala pocas tehotenskej PN, ale mala som povolene vychadzky. Poziadaj o vychadzky gynekologa. U mna to bol len sobas a nasledne obed a hajde domov. Dokonca je moznost, aby ta zosobasili u teba doma.