Sobáš na úrade

evka_91
15. apr 2017

Dobrý deň. Mám raku otazku.. S priateľom chceme mať malú svadbu na úrade, len nemáme rovnaky trvaly pobyt, bude to problém ci to nevadí? Bývame spolu a zmenu trvalého pobytu chce zmeniť vtedy ked uz pojdeme byvat do vlastného. Ma tu niektora stim skúsenosť. ďakujem za odpovede

lilyianka
15. apr 2017

@evka_91 preco by s tym mal byt problem? Ved mozno vacsina parov co sa sobasi spolu nebyva resp nemaju rovnaku adresu trvaleho pobytu

rik01lulaka
15. apr 2017

My s manželom sme ani jeden nemali rovnaký TP a asi je takých párov viac 🙂 ... ak chceš mať svadbu v mieste bydliska kde aspoň jeden má TP tak stačí zájsť na matriku tam a vypísať žiadosť...ak nemáte ani jeden TP v mieste kde chcete svadbu tak riešite to na matrike kde spadá TP jedného z vás tam si podáte žiadosť, zaplatíte a s touto žiadosťou idete na matriku v mieste konania sobášu kde zase zaplatíte...

sunshine1311
15. apr 2017

Presne ako píšu kočky vyššie, väčšina párov nemá rovnaký TP, kedysi nebol trend spolužitia a preto ani nemali snúbenci rovnaký trvalý pobyt, to v tomto nehrá žiadnu rolu. Iné je to v prípade ak nemáte trvalý pobyt ani jeden z vás tam kde sa chcete zosobášiť, v tom prípade je to presne ako píše -rik01lulaka- , treba navštíviť príslušný matričný úrad a už je to za poplatok. Ak sa budete sobášiť tam kde má jeden z vás TP neplatí sa nič 😉

1981mirka
15. apr 2017

Ja som si trvaly pobyt menila az 3 roky po svadbe. Dovtedy sme mali s manzelom rozdielne.

evka_91
autor
15. apr 2017

Ďakujem za odpoveďe 🙂

jasminet
15. apr 2017

my doteraz nemame s muzom rovnky TP a to sme manzelia 9 rokov 😀

bobulazelena
15. apr 2017

@jasminet ani my...🙈😂
Ja ze to sme len my taki...

erikavesela