Ahojte,môj krsný syn bude mať sobáš na matrike a len obed,nebudú mať svadbu čo ste dávali?Dar,či peniaze a aj tortu ste dali pecť? Ja som pôvodne chcela dať peniaze a tortu ale keď je len obed treba torta či nie?
V živote sme žiadnu tortu na svadbu nenosili... Je to už teda riadny prežitok z dávnych čias
Spytaj sa, ale teda neviem si to dobre predstavit do retiky vlastnu tortu doniest. Peniaze urcite potesia v dnesnej dobe viac ako dar.
@alison11 co sa t, ka torty, opýtaj sa, zvyky sú rôzne, u nás nosí krstná tortu krsnatu aj na svadbu napriklad😀. A v dnešnej dobe určite peniaze do obalky, výška podľa uváženia.
@alison11 ja som o tom ešte nepočula že tortu nosiť na svadbu ako dar. U nás sa to asi nezvykne. A to keby každý prišiel s tortou to by ako vyzeralo?😂
@viestta
@dejna_
@janai1
@viestta
@ropucha6
@som_realistka
@katica06 Viete ja som sa ich na detaily pítala krsný ma odbil z tým,že všetko bude na pozvánke, aj to že svadba nebude len obed viem od jeho mamy (švagrinej).Už ani to sa mi nepáči že počas pôstneho obdobia 25.3. to zas viem od svokry.Tortu som objednala,len sombola zvedavá na názory druhých ktorí už boli len na takom obede.Keďže mi jeho matka napísala,len obed bude.
@alison11 Citam komenty...nie torta, neodhadnes typ torty, atd. Krstna mama vzdy mosi tortu, zakusky, kyticu. Ostatni hostia nemusia, ale pozicia krstnej mamy si to vyzaduje. Radsej doniest ako sa potom citit trapne, ze si nedoniesla a budes lutovat. Pokial bude v pozvanke uvedeny iba slavnostny obed, tak by som darovala peniaze, tortu, kyticu popripade svadobny fotoalbum a zasunula tam obalku s peniazmi. Vzdy si spomenu...toto mame od krstnej...na peniaze, co dostali uz nie.
@svokrinjazykmonika aj u nas nosi krstna tortu- sv.prijimanie, birmovka, svadba. Ostatní hostia nie.
@zuzinka888 jaj iba krstná, už chápem. Nepoznala som ten zvyk 😊
@alison11 torta určite poteší a peniaze tiež.
@alison11 u nas v reštaurácii (v Ba)na jeseň boli 3 svadby len obed mali a posedeli, na všetky 3 mali menšiu tortu. Inak u nas je tiež zvyk nosiť na svadbu tortu a zákusky niekto aj sliepku domácu berie (z toho sa potom robí polievka) . Iný kraj iný mrav. Som od NR
Na tú tortu sa najskôr opýtaj. Ja som teda nebola nadšená keď k nám na svadbu nabehla mužova krstná a doniesla mega veľkú tortu. Vôbec sa nás neopýtala.
@viestta
@svokrinjazykmonika
@kornelies
@zuzinka888
@aleshka_supermama
@evaachesa
@jabadabadu Ďakujem ja som z okresu Veľký Krtíš a bude na dedine pochádzajú všetci z dedín,nosí sa na svadbu torta aj zákusky, a áno vpláne máme peniaze miesto daru keďže dobre zarobia,dom majú,aj autá,takže peniaze sa im isto zídu,keďže sú to 22roční mladí ľudia,moderný a krsného syna si poznám,nevestu som len raz videla za 1,5roka čo žijú spolu,ženích neodpovedá,vraj je dosť času a dozvieme sa keď donesú pozvánky...tortu som objednala a nebude mega ani poschodová okrúhla z priemerom 30cm mascarpone ovocná tú má každý rád aj krsný syn.
@jabadabadu Z cukrárkov to máme otvorené včera som tak vedela,že svadba a dnes som sa dozvedela,že len obed,preto sa tu pítam,ako ste to mali vy zo skúseností.
Tak spítala som sa rovno krsného napísal,ak my nechceme jesť tortu tak netreba niesť tortu.
Mali sme po obrade len obed, nie svadbu. Tortu a kolace som specialne zakazovala komukolvek objednavat, rovnako ako som nechcela, aby cokolvek nosili. Ani kvety, ani peniaze. Len prist a byt tam. Samozrejme, nie vsetci s tym boli stotozneni. Ale keby mi tam niekto priniesol tortu a kolace navyse, (jasne, zjedlo by sa), robila by som si starosti, co s tym. Zbytocne plytvanie jedlom podla mna. Ak bude na obede par ludi, tortu navyse urcite netreba.
@diewcatqoo
@evaachesa Ďakujem takže z odpovede krsného sa mu dajú len peniaze v obálke.
@alison11 v rodine sme mali taku svadbu, ale boli len rodicia a surodenci. Obe matky doniesli torty, takze boli 2. Aj ich nevesta so zenichom spolu krajali. Ine zakusky neboli. Ak by torty neboli, boli by zakusky, kedze ich dotycna restauracia ma v ponuke. Ak je u vas taky zvyk, ja by som tortu doniesla, ved sa nevyhodi 😀
Na našu svadbu sa napr. nemohli doniesť žiadne zákusky ani torta z vonku, bolo to nariadenie hotela, proste sa odvolali na hygienické predpisy, tak by som sa asi spýtala... Mňa by to napr. ani nepotešilo, bola by som otrávená, že je to ďalšia vec, ktorú musím zbytocne riešiť, že čo s nou 🤷
@oli18 To hej rovno mi povedal,že ak chcem jesť tak nech si donesiem,ináč nemám nosiť.Tak pre seba nebudem kupovať tortu.
@oblecenie99 V tejto reštaurácií som mala z manželom svadbu aj krsnému synovi matka z otčimom a nosili sme normálne torty a zákusky reštaurácia nemá z tým nič... Nuž nevadí spítam sa svokry či bdue brať ona je stará mama.
@alison11 vsak sa ich spytaj, ci maju dezert objednany alebo sa nakraja torta