Sme pozvaní na svadbu a cestovanie kvôli Covid

joe17
19. sep 2020

Dobrý deň všetkým,
Chcel by som poznať váš názor , sme pozvaní obaja s mojou družkou na svadbu v októbri jej netere na ktorú sme sa obaja veľmi tešili , poznám dobre celú jej rodinu a ona moju. Bohužiaľ som momentálne v zahraničí a kvôli kovidu to vyzerá dosť komplikované prísť na Slovensko , karanténa atď. Hovorili sme o tom dnes cez messenger , nakoniec keď videla že mám obavy či to výjde mi povedala že tak si bude hľadať niekoho miesto mňa aby sa mohla dobre zabaviť a si zatancovať , že tam nechce sedieť sama , pritom tam budú dvaja jej dospelí synovia, síce z priateľkami ale predsa, a k tomu celá jej rodina. Dosť som z toho rozčarovaný . Že by tam išla bezo mňa by som nebol vôbec proti ale že si chce hneď hľadať náhradníka lebo sa chce dobre zabaviť a zatancovať pokiaľ som ja blokovaný v zahraničí a tiež by som sa rád zabavil sa mi zdá dosť nefér...

lauriema
19. sep 2020

@joe17 Ahoj, tak a nepovedala to len tak z trucu? Nechce sa mi veriť ze ak máte pekný, fungujúci vzťah tak by si hneď hľadala za teba náhradu... Co si všímam dosť často je ze nechápem ma vôbec zle teraz ale prečo jej nepovieš že ťa to ruší žeby tam šla s nahradnikom? Najlepšia je konfrontácia, konfrontuj ju 🤟

janulienka1103
19. sep 2020

Mám tiež priateľa v zahraničí, je v krajine, ktorá je červená takže by musel do karantény, čiže viem, že v takej situácii by neprišiel ani. Ani by mi mu nenapadlo povedať, že keď nepríde tak pôjdem s niekým iným. Toľké kilometre je sám od nás tak takto by som ho určite netrápila. Buď by som šla sama, alebo sa vyhovorila, že nemám kde nechať dcérku

lauriema
19. sep 2020

@janulienka1103
Tak pekne si to napísala, vidno ze máš priateľa naozaj rada,a vážiš si ho.

janulienka1103
19. sep 2020

@lauriema mám a hlavne.. nerobíme si naprieky. Musel odísť od nás kvôli tým blbym peniazom, tak prečo by som to robila. Ale vidíš, každý sa správa inak 🤷

lauriema
19. sep 2020

@janulienka1103 presne, tie blbé peniaze, často rozdelia rodinu, ale bez nich sa žiť v tomto svete nedá.

deti95060810
19. sep 2020

tvoja priateľka je asi veľmi neodolateľná keď si hneď na počkanie nájde niekde svojho vysnívaného princa na jednu noc zábavy.... alebo si to aspoň ona myslí... 😉

ajka0207
19. sep 2020

@joe17 a povedal si jej ako veľmi ti to vadi? Ja som takto bola s kamarátom na svadbe(nebola korona) on mal manželku v Rakúsku a nechcel byť na svadbe sám, tak som šla s ním, v tom čase som bola zasnúbená a tehotná. Prišlo nám to obom v pohode. Aj našim partnerom

jumama
19. sep 2020

Tak zalezi, ci ti dospeli synovia idu s partnerkami, alebo sami. Ak s partnerkami, tak zase by to bolo take nefer voci tym partnerkam, a nebola by ani koza cela ani vlk syty. Mam kamosku, co nema partnera a ked je pozvana na svadbu, vzdy vezme nejakeho kamarata, co rad tancuje. Neznamena to, ze si s nim chce uzit aj cosi ine, ako tu svadbu. Proste ked su to take tie vychodniarske svadby, kde je vela ludi a tancuje sa do rana, byt tam bez partnera je riadna nuda. Cely cas predavat petrzlen, ako sa vravi. Nemoze odlakavat partnerov inym zenam, to sa neslusi...

tosomja
19. sep 2020

Tak aj ty jej povedz že si nájdeš náhradu aby si sa zabavil 🙈

budemmamca
19. sep 2020

@joe17 Povedala ti to preto lebo je urazená

0silvia0
19. sep 2020

@budemmamca no teraz su urazeni obaja🙈

marlent
19. sep 2020

Iba kecy je nasrano-urazeno-sklamano-smutna

ave17
19. sep 2020

A nemyslela tým, že si vezme nejakú kamošku?? Proste ísť sama na takú udalosť je naozaj otupne. Zažila som niekoľko svadieb, jde boli baby rozvedene, alebo slobodne, tak prišli s kamoškou a bavili sa. Povedsla na rovinu, ze ide o chlapa?

777januska777
19. sep 2020

No čo ja viem, nepríde mi to nejaké blbé. Ak tam budú všetci s partnermi a ona sama, tak by som sa nečudovala keby niekoho chcela vziať. Lebo tí všetci s partnermi, tam budú tancovať s partnermi a ona bude sedieť a čakať či sa niekto nerozhodne zobrať aj ju do tanca. Neber to zas tak tragicky, tak sa chce zabaviť a to neznamená, že ťa ide podvádzať. A ak sa ti to nepáči, tak príď na svadbu.

ukulela
19. sep 2020

Ja neviem. Viem, že inde sa bežne na svadbu chodí aj s cudzím. Ale ja by som teda na svadbu cudzieho človeka netrepala. Bude tam predsa minimálne súrodenci, švagrina/svagrovia,... Podľa mňa by sa zabavila aj bez cudzieho chlapa. A ja osobne by som ako hosť nešla na svadbu človeku, čo ho nepoznám. Navyše teraz, do úplne cudzej sociálnej skupiny. A ako organizátor by som si teda neželala cudzích ľudí.

joe17
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joe17
autor
19. sep 2020

@777januska777 či tam budú všetci s partnermi neviem rodinu ženícha nepoznáme, okrem toho dnes sa vo dvojke tancuje len občas nejaký slaďák , nemyslím vôbec že by ma chcela podviesť 😉

joe17
autor
19. sep 2020

@tosomja 😂

joe17
autor
19. sep 2020

@ave17 , samozrejme že povedala že o chlapa, jej sa dokonca protivi aj dotknúť sa inej ženy.. Keď som o tom s ňou hovoril o pár hodín neskôr tak si stále ešte chcela niekoho nájsť ale vyšla z nej výčitka že to mne na tom nezáleží prísť čo som jej hneď vyvrátil, pred koronu som bol skoro vždy 2 týždne z mesiaca doma a teraz celé leto až do 15 teho septembra...O neveru sa nebojím .. Ešte som zabudol dodať že podľa jej názorov by žena ani muž nemali ísť ani len na kávu bez partnera s druhým pohlavím, takže sa mi to zdá čudné že na svadbu áno. Ešte jeden detail jej rodina aj ona sú z Popradu ,ja z Bratislavy, žeby tam to bolo normálne ? Osobne keby bola situácia naopak by ma ani nenapadlo si zobrať nejakú inú ženu miesto nej a ona by mala byť v zahraničí smutná že nemohla prísť , zabaviť a zatancovať sa dá v pohode kruhu rodiny, okrem toho je to veľmi pekná žena tak by určite dlho nesedela sama, myslím že ona by asi do mňa hodila sekeru keby som jej to ja povedal 😉
@marlent

joe17
autor
19. sep 2020

@lauriema povedal som jej to potom ale stále si stojí na svojom aj keď vidí že ma to trápi...🤔

joe17
autor
19. sep 2020

@janulienka1103 tiež si to myslím, mňa to ani nenapadlo si hľadať náhradu zakial by ona musela zostať sama v zahraničí..

joe17
autor
19. sep 2020

@jumama samozrejme že keby nemala partnera v živote tak je v pohode že by si na svadbu niekoho hľadala , ako som písal v inej odpovedi mňa by to vôbec nenapadlo si hľadať náhradu zakial ona musela zostať v zahraničí, a okrem toho ona si neželá aby som aj na kávu išiel z nejakou inou ženou bez nej, že to sa nerobí.. žeby ísť na svadbu z nejakým iným chlapom bolo iné ?

tosomja
19. sep 2020

No presne. Môj priateľ vždy hovorí, že kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje, že je neprípustné ísť na kávu s cudzím alebo kamarátom. Tak isto netolerujem ani ja jemu. Ak sa nevie zabaviť bez muža, nech radšej sedí doma. Mne by to vadilo, keby si môj našiel dočasnú náhradu za mňa 😄
A zase poznám aj také páry na svadbách, oslavách, kde ženy len sedeli a muži tancovali s inými. Alebo naopak. Takže, vždy sa niekto na svadbe nájde kto ti ju vytancuje. Slaďáky by som aj tak s cudzím odmietla aj keby môj sedel vedľa mňa a nechcelo sa mu.

777januska777
19. sep 2020

@joe17 no na svadbe hráva valčík, polka, čardáš, tango atď. a to väčšinou celú svadbu a tieto tance sa tancujú vo dvojiciach.

joe17
autor
19. sep 2020

@777januska777 no neviem už som nebol asi 15 rokov na svadbe a žijem väčšinou v zahraničí a tu je to skôr disco..

goodidea
19. sep 2020

@joe17 úplne v pohode to je, veď ide len o tanec či?

rybkoava
19. sep 2020

Boli sme na svadbe pár týždňov dozadu, chvíľu hrala kapela ľudovky, potom DJ väčšinou to boli moderné pesničky, len pár vyslovene slaďákov. Tie, ktoré nemali partnerov, alebo nemohli prísť zo zahraničia vytancovali muži s rodiny. Ani jedna neostala nevytancovaná. Však ide na svadbu rodine. Posadili nás tak, aby sme si mali čo povedať aj pri stole.

joe17
autor
19. sep 2020

@goodidea hej o tanec a zábavu, iba každý sme iní mne by to ani nenapadlo už keby som aj išiel si hľadať náhradu aby som sa dobre zabavil keď ona je blokovaná sama v zahraničí bral by som sa za egoistu...

ukulela
19. sep 2020

Ženy, ale ona to robí chlapovi napriek? hranice zavreté, povinná karanténa, povinné testovanie a on sa ms kvôli svadbe otáčat len tak? keď ho, nepustia naspäť, alebo skysne v karanténe, tak čo? tak žijeme v problematickej dobe, ona to musí pre kristove rany pochopiť, že sa mu teraz jednoducho nedá prísť. Ale bude mu bulikat kraviny .... Akoby na nejakej zasranej polke a cardasi stál a padal celý vzťah... Pochybujem že by ju tam niekto nevykrutil a celý čas by sedela. Toto mu robí napriek.

janulienka1103
19. sep 2020

@lauriema ani nehovor 😐