Rozmyslame nad menom pre dievcatko. Zijeme v zahranici, plus manzel je uplne z inej kultury. Chceli by sme dat nejake meno ktore by sa starym rodicom na Slovensku dalo aj nejak pekne volat.
Momentalne zoznam je-
Dalia, Dahlia
Malia, Maliah
Camellia
Amaya
Amalia
Mozte mi napisat asi ake slovenske zdrobneniny by sa dali vytvorit z tychto mien?
@zahrah
ahoj,
mena su krasne ale naco riesis zdrobneniny?
aj my zijeme v zahranici a muz nie je SLovak. Synovo meno nekomolim zdrobneninou. Znie to podla mna zvlastne. Neboj, stari rodicia na Slovensku si urcite nejaku zdrobneninku najdu. Aj nasi si nasli, bohuzial, znie to otrasne 😀
Dalijuska,
Malijuska
Kamelijuska
Amajuska
Amalianicka
Amalianicka? Ved to ani vysloviť neviem! Ale ako Logopedicke cvičenie je to dobre ;)))
kamoska ma Daliu, volaju ju bud plnym menom, alebo Dada, Dadka 🙂
Proste chcem vediet co mam ocakavat, nechcem im dat nejaky hlavolam na com si jazyk vylamu, proste hladam nieco co by nejak zapadlo vsade. Prostredne meno bude mat Eva.
Mame uz v rodine Sandricku a Sarinku co je tiez trochu pritiahnute za vlasy a to su deti zijuce na SK. Lenze slovensky jazyk si to proste vyzaduje
Amalia a Dalia su aj v klasickom SK kalendari tak sa musia dat nejak volat.
@zahrah dalia je bežne meno u nas. Moze byt dalika - uplne v pohode si myslim 🙂 a este amalia moze byt Amálka 🙂
Ostatne by som zdrobnovat neskusala 😀
Camellia by ale mohla mat skratku Kami 🙂 a ta mahlia no neviem teda....
Dali, Cami, Ami 🙂 alebo zlatko, srdiecko, milacik...😉
To mas jedno - akekolvek meno das, najlepsiu zdrobneninku vymyslis az pouzivanim, ked sa babo narodi.. inak vybrali ste vsetky mena pekne - aj keby sa nevraveli zdrobnelinou, tak pekne zneju..
ak by som ale volala deti ja, tak ich volam asi takto
1 - Dali, Dalinka
2 - Mali, Maliska
3 - Kameli
4 - Ami
5 - Ameli, Amalka..
@zahrah stari rodicia maju neuveritelnu schopnost zhovadit zahranicne mena, takze nemusis sa bat, nejaku slovensku zdrobneninu urcite vymyslila aj na meno, na ktore si myslis, ze sa neda. Mam to doma, obidve deti maju zahranicne mena, nezijeme na Slovensku. MOjim rodicom som dala jasne najavo, aby nehovadili detom mena a viac menej dodrziavaju, svokra, ta to s radostou prepocula a melie si nadalej svoje ... komuniikujeme s nou tak raz za 3 mesiace, takze sa nad tym ani nevzrusujem a na navsteve na Sk raz za cas to nejak prepocuvam I ked teda usi to trhaaaaa
Dajte Dalia a ziadne zdrobneniny nepozuvajte a nevymyslajte. Dalia je pekne meno a netreba ho spatit a vymyslat komoleniny. Ked tak, Dali a to staci.
no veď starý rodičia sa prispôsobia a niečo si nájdu, moji chlapci sa napríklad volajú Abraham a Omar a v škôlke ich učiteľky volajú Abrahamko a Omarko
Prvé dve sú pekné....