Zdravim,ako by ste vysvetlili partnerovi že nechcete tráviť čas s jeho rodičmi na Silvestra ? Veľmi ich nemusím a iba preto že sme boli u nás minulý rok trvá na Tom aby som ja šla k nim ,lenže ja s nimi sa nemám ani o čom rozprávať a priateľ to nevie pochopiť že sa nemienim s nimi hrať na nejakú rodinku keď sme len zasnúbení ,myslíte si že ked niekto ešte nie je v manželstve tak nie je povinný absolvovať všetko čo sa týka rodiny partnera ? Keby som s nimi vychádzala tak by mi to bolo jedno,ale oni su stále ticho a ja sa fakt nemienim pretvarovat a hrať sa na rodinu
Poviem ti tajomstvo. Ty to nebudes povinna, ani ked sa zoberiete.😀
Po manželstve si povinná? Pokiaľ viem stále sa môžeš rozhodovať podľa seba, nie sme v 18. storočí. Dones nejaké hry, vínko a hneď bude zábava. Ale keď nechceš vôbec rovno povedz nech s tebou nerátajú.
Mne by sa nepáčilo, keby mal môj partner takýto postoj k mojim rodičom. Znieš veľmi neústretovo. Keby k tebe boli protivní, škodili ti, odmietali ťa, pohádali ste sa... Tak pochopím. Ale podľa toho, čo píšeš, sú len iní a nie ste si blízki. No a čo? Možno sa práve zblížite.
Este ste len zasnubeni a uz ich nemusis. Ako s nimi planujes vychadzat cely zbytok zivota? A ked budu deti? Vyjasnite si to s priatelom radsej hned na zaciatku vztahu.
Minuly rok ked "sme boli u nas" znamena vy dvaja u Tvojich rodicov?
Aha,tak byt s vasimi je v poriadku. S jeho rodinou uz nie. No na jeho mieste by som o svadbe este porozmyslala
Čiže vydávať sa neplánuješ? Lebo potom uz rodina budete. Vezmi nejaké spoločenské hry, žolíka, pustite si niečo dobré v telke, nahoď milý úsmev, choďte sa na hodinku aj sami prejsť a prežiješ.
No ked on suhlasil so Silvestrom u tvojich rodicov, prirodzene od teba ocakava,ze tento rok stravis ty s jeho rodicmi. Nevidim na tom nic zvlastne. Mna by sa dotklo, keby moj partner odmietne travit cas s mojou rodinou, pricom odo mna to vyzaduje.
Akoze kolko mate rokov, ked si Silvestra nerobíte spolu
Čo tak ísť niekam zabaviť sa? Pred deťmi som nikdy nechodila na Silvestra k svokrovcov a pod, ale zabávala sa s priateľmi
Vlani na Silvestra sme boli u rodičov môjho muža, mame korektné vzťahy. Bola to hrôza, ticho sme tam sedeli, čakali kým odbije polnoc, pripili si a išli domov…. Hrôza a des …
Aby si nemala chybu uz v nadpise😅buduci svokrovci 😅mozu padnut s takymto pristupom. Frajera mas rada a jeho rodicov "nemusis? " nevies sa v nicom pre neho obetovat, prisposobit, stravit cas pospolu, ked mu na tom zalezi? Myslis, ze oni su z teba nadseni, ty si take terno a oni otravny hmyz, s ktorym ani neradno zacat rodinkovanie... Keby si jeho mamke dala sancu a to 31.12. 💥pomohla jej s varenim, mozno sa pri nej nieco naucila, zahrala si s nimi karty, pozrela tv, doniesla pohodu. Ale hned ich odpises.
ako by som mu to vysvetlila? no normalne, ze chcem ist niekam, kde je zabava a nie na navstevu k rodine.. u vasich bola zabava? aj pre neho, ci len pre teba? este ste len zasnubeni, este mas cas vyjasnit si, co od spolocneho zivota ocakavate a ci pri nom budes musiet trpiet 'povinne jazdy' u rodiny, lebo nam tom bude trvat..
@andaluzia12 a prečo ste boli ticho? Veď aj vy ste mohli navrhnúť karty, nejakú hru či zaujímavý rozhovor .
1, nechapem, preco vobec travite Silvestra s rodicmi... naposledy som mozno v 12tich / 13tich travil Silvestra s nimi...
2, ked uz ale ste sa tak rozhodli, je slusnost to dodrzat
3, vcelku zarazajuce je, ze teraz ked si iba snubenica sa nechces premahat, ale ked uz budes manzelka (dalsich 40 roko), tak to uz bude stat za to sa premahat? Ci ako to chapat?
Dvaja mladí ľudia sedia na Silvestra u rodičov? 😳🫣 To je jedno u ktorých. Naši mávajú na Silvestra svoj program, kamarátov a súrodencov - vlastne väčšia party ako niektorí mladí ľudia. My s mužom sme obvykle boli niekde vycestovaní a svokrovci vo dvojici - dlhé roky, im to tak vyhovovalo, muž s nimi ani za slobodna nebýval vtedy. Odkedy sa svokor pominul, svokra je u nás a tie Silvestre sú...no strašné a nevieme sa dočkať polnoci a to máme vzťahy fajn. Ste ešte mladi, padajte niekam s partiou a problém vyriešený.
Povinna nie si ani teraz ani nikdy, na druhej strane netusime ako ste sa dohodli, ked ste sa dohodli, ze minuly rok u vas a tento u nich, tak jasne, ze partner to tak chce 🤷♀️ kazdopadne ak mate lepsi program, tak sa treba o tom porozpravat a dohodnut
Tiez som toho nazoru, nech sa mladi zabavia po svojom. Ja som bola aj uplne sama na Silvestra a nenapadlo mi tym "zatazovat" deti. Vianoce su nieco ine samozrejme.
No mne sa zdá čudné, že to berieš, že nie si ešte v rodine. Ja keď som bola snúbenica, tak mi kúpili aj papučky budúci svokrovci, aby som mala u nich. Skús vytvárať vzťah ty, hľadaj témy, spoločenské hry, nauč sa nejaké vtipy, pripravte nejaký zabavny film....ale toto nemusíš robiť s nimi cez Silvester, ale aj iné návštevy.
Nerozumiem prečo mladí trávia Silvester so staršími, však na to je partia alebo výlet vo dvojici. Už to, že ste trávili Silvester minulý rok s tvojimi rodičmi je divné.
Tak ja niesom snubenica a berú ma ako svoju. Bolo by fajn povedať priateľovi akú zenu môže mať, aby sa ta eventuálne zbavil a našiel si osobu, ktorá bude jeho rodičov rešpektovať a mať v úcte. Ty si to vôbec nezaslúžis.
@petulda333 Presne to mi napadlo. Ved aj jej rodicia su pre snubenca cudzi ludia a bol ochotny stravit s nimi Silvestrovsku noc. A ak ma mlada dama k buducim svokrovcom uz teraz takyto vztah, lepsie bude vratit z kratsej cesty a zrusit zasnubenie. Ved ako by to mohlo fungovat v budúcnosti?
@evansova uplne suhlasim
Prepac Milan ale uz som sa dohodla s kamoskou/sestrou/rodicmi.
Ale je na povazenie ci sa ides vyhovarat, ak ste uz zasnubeni a planujete spolocnu buducnost, budes si na nich asi musiet viac ci menej zvyknut, lebo cas budete spolu casto travit (a neskor aj s detmi).
Takze jedna moznost je ten vztah s nimi budovat.
A ak nechces a neplanujes sa s nimi stretavat ani potom ako ich nevesta, asi by to Tvoj snubenec mal vediet, ze do buducna bude chodit na navstevy len on sam (prip.s detmi?).