Dobrý deň chcela by som názor .. som nerozhodna.
Moja mama (babka malého 4,5rocneho môjho syna)
Zobrala k sebe od štvrtka malého .
Keď sme dnes spolu volali tak maly ani nechcem ísť nejako domov pretože mám sestru 8rocnu hrajú sa môžu trošku viac vystrajat a podobne. Nieje v Tom nič zle.. babka sa stará atď.
Ale nastala situácia že môže ostať aj na Silvestra a prídem až 2.1 preňho.
Nechať ho tam alebo predsa len ten nový rok byť radšej spolu ? Osláviť a podobne ?
Kto má skúsenosť alebo kto už tak nechal dieťa nech píše. 🙂
Žiadne pochybnosti nemám žiadne petardy a podobné veci nekupuju.. tu ide skôr o to či by mal byť somnou alebo či už niekoho dieťa trávilo nový rok aj inde nie len s mamkou 🙂 ďakujem.
@klementinka58 v takom veku ako mám malého ? Lebo už ostane hore ...
Moje deti casto travili a travia Silvestra u babky a dedka. Miluju ich, su tam na prazdninach. Ale ja Silvester osobne az tak nezeriem, skor ho nemam rada, to povinne "zabavanie sa", tak mozno preto to tak neprezivam.
@luckalussy47 ano aj v mensom, on sa tam tesil, starky sa s nim hral, babka robila obcerstvenie, dovolili mu byt dlhsie hore...my sme mali svoj program v podnikoch vacsinou a kamaratmi. Takze v pohode. Neutrpel ziadnu ujmu. Bol spokojny
my nejako novy rok neprezivame, po zurke sme spali do obedu, potom sa najedli a sli ku veceru po dieta, posedeli s rodicmi a sli domov prip tam prespali do dalsieho dna
@luckalussy47 Ved ty ako matka musíš najlepšie vedieť ? Neviem si predstaviť na tvojom mieste takú blbosť riešiť na nete. Ako fajn, že keď som mala deti ja, nebol tento “kazisvet”. Robila som všetko so svojím úsudkom, nie podla susedy, či modrého koníka, švagriny, kamarátky.
@luckalussy47 Tak male dieta by asi na Silvestra o polnoci spalo. Aspon moj bude spat. Takze ziadna oslava s nim sa nekona. Este si Silvestrov uzije. Nechala by som u babky.
@luckalussy47 nechala by som.
moji rodicia aj svokrovci sa tesili ked prisiel na silvestra ku nim na prazdniny, on si nabalil hry, dedko s nim donemoty hraval, nechali ho byt dlho hore pokial sam chcel, oni boli radi, ze maju spolocnost a nesedia len pri telke . Okolo pol jedenastej vacsinou maly zaspal , oni si pozreli program, rano mu otvorili detsky sampus a pripili si s nim. Akoze spokojnost obojstranna
Neviem ze preco vahas, ci veris poveram alebo chces oslavovat s nim alebo nechces byt sama.
@luckalussy47 čo by za to iní dali 😊😩🫣🙏
také malé dieťa si nejaké oslavy ani neuvedomuje, aj tak čo by ste oslavovali nejako špeciálne, že by na to nezabudol do konca života, kľudne ho tam nechaj sa hrat
Ďakujem vám... 🙂 nechám nech si užije 🙂 zábavu má a aj babku a podľa mňa si to užijú 🙂 aj s mojou sestrou.. 🙂
Nemaj výčitky ;) kľudne
Jasne. Preco nie. Od pol roka sme nechavali 🙃
@luckalussy47 áno.
@luckalussy47 nas silvestroval u babky ako dvojrocny, potom par krat s nami a odvtedy je u babka pravidelne. Kym bol maly, tak o pol noci spal ako drevo, ziadna kanonada ho netrapila, tym padom ani ziadne rodinne oslavy. Neviem co chces oslavovat s takym malym dietatom. Ani na Novy rok neviem ake oslavy
Tak len som ho chcela nechať ak by vôbec vydržal redšie šampanské popozerať na ohňostroje.. nič viac.. žiadne ceremónie.. 🙂
Moja zostava u prababky a pradedka.my travime silvester v mastaly a kriesime zver...ona ohnostroj aj tak prespi 😂
@luckalussy47 vsak ohnostroje budu aj u babky. (redsie sampanske to je co?)
@viestta pardon... Malo byť detské 🙂
@luckalussy47 a to kde si v sebe zobrala, ze by sa patrilo Novy rok byt spolu? Ved to je jedno, urob ako ti vyhovuje🤷
Ach co by son ja za toto dala
@luckalussy47 uži si Silvestra. niet nad to, že vieš, že o syna je postarané a ty si môžeš oddýchnuť (či už sama alebo s mužom) a osláviť príchod nového roka. napokon, 4,5-ročný chlapec si to po rokoch aj tak pamätať nebude 🙂
@luckalussy47 aj nas bol na silvestra u starkych...my sme si s muzom urobili svoj program...
moje deti do 10 rokov ani raz nevydržali dlhšie ako do 22 hod.
takže tak malé die´ta asi zaľahne a z osláv nebude veľa...
Bože ženy , ona sa nepyta aký bude mať program . Ale to, že dieťa bude na Silvestra a Nový rok bez nej . Však sa vyjadrujte k veci.
my sme tak nechavali starsieho syna, lebo sme chodili do podnikov. Zvykli sme 1 januara po neho ist ku veceru.