Nechápem túto potrebu, ale ok nech si robí každý ako chce. Sesternica usporadúva oslavy kvôli doslova hlúpostiam, bola tehotná tak hneď rodinné posedenie zorganizovala aby nám túto novinku oznámila, potom keď už vedela pohlavie, tak zase oslava s krájaním torty, či to bude chlapec alebo dievča, keď sa malý narodil tak samozrejme ďalšia oslava, potom meniny, narodeniny všetkých členov, oslava keď išiel prvý krát do škôlky, potom do školy...nedávno sa jej narodila dcéra takže celý kolotoč odznova. Do toho rôzne párty.
Hnevá ma, že tieto oslavy usporadúva len kvôli peniazom, že čaká peniaze od rodiny, od pozvaných. Mama chcela malému kúpiť nejaký dar, tak sesternica že nie, že nech dá radšej peniaze. Aj k babke bola nepríjemná, babka chcela kúpiť nejakú knižku, ale ona chcela peniaze, že ona kúpi podľa jej vkusu.
Oslavy kvôli každému prdu doslova, pardon za výraz. Proste stále nejaké posedenia a oslavy, čo najviacu ľudí, aby čo najviac peňazí vyzbierala.
Ja už na tie oslavy nechodím, je urazená. Potom sa aj všetci pýtajú, že čo mám za problém, tak som povedala aký mám problém a teda to, čo píšem sem. Urazil sa aj krstný otec, aj krstná,, teda jej rodičia. Neviem či som dobre urobila, že som jej to takto od pľúc povedala.
tak urobila si chybu, už ťa najskôr nepozve 😨
mala si proste tam prísť a priniesť, čo chceš, ako píše hore baba stretávka s rodinou na nezaplatenie
Teba rozčuľuje, že oni vsetko oslavujú? Veď to je ich vec, keď chcú oslavovať. Prídeš, zablahoželas, posedite hodinku, dve a hotovo. Aký problém?
A prečo sa jej pýtaš, aký darček? Veď kúp dáku drobnosť, na oslavu menín, či začiatku školy sa ani nič extra nenosí, dáku malú hračku, čokoládu, a vybavené.
👏 Urobila si bravurne!!! Kiezby kazdy clovek bol takto uprimny, hned by boli medziludske vztahy krajsie
@jaskolka Mňa rozčuľuje jej vypočítavosť, nech si oslavujú koľko chcú.
A preco ju kazdy poslucha? Z akeho titulu? Vsak ked mna niekto pozve na oslavu, zo slusnosti prinesiem darcek, aky vyberiem ja. To co je, ze si diktuje, ze kazdy ma priniest peniaze? To je problem celej rodiny, ze je ochotny pristupit na jej hru.
@elenka.k Chvalabohu že ma nepozve.
Dobre... Ona si priamo pýta od vás vopred peniaze? Ze "poďte v sobotu na oslavu vstupu do školy a chcem peniaze v obálke?" ci na vašu otázku, čo máme priniesť, povie peniaze? Ci len sami to vydedukujete?
@hladamematku WAW,
teraz to jej každý takto vyhádže na oči a nebude pre koho robiť oslavy
A možno fakt keby si priniesla iba darček bez €... jeden krát, druhýkrát , potom by možno to zopakoval každý a prestala by sama od seba robiť oslavy. Ak si myslíš, že to robí kôli peniazom a nie aby ste boli spolu ...😖
to sa dá na oslavách aj zarobiť? ja by som jej vždy doniesla hmotný darček - nie peniaze.
po čase by som asi bola pre ňu finančne nezaujímavá a s pozvaniami by prestala... 😀
mame to iste v manzelovej rodine a je mi z toho nevolno 🙂 na tych oslavach som nebola 10 rokov, vymenneho obchodu sa nemienim zucastnovat...rovnako ako necakam ked dam niekomu dar ze ma za to niekam pozve...
@jaskolka Ona tak lišiacky cez svoju mamu to robí, že radšej peniaze bez darčeky. Alebo babka keď povedala, že videla v meste niečo pekné, tak sesternica hneď že nie, nech nič nekupuje, radšej peniaze.
@deti95060810 Dá. A hlavne teraz na krstinách čo bude mať malá.
vieš, čo teraz to možno berieš tak, ale ak dospeješ k starobe, možno sa na to budeš pozerať ináč
Ešte ma napadlo, ak je taká na peniaze, by som do obálky dala 15 € a vybavená vec - veď parádny darček je o dosť drahší ...
Baby teraz ma neberte do úst - jasne, že ak by som šla k rodine nedám 10 € / my ak dávame tak mini. 50 € ... / ale nie za každú prkotinku fakt významu.
Apropo také posedenie nie je lacná záležitosť.
jasne aj ja som to odpovzorovala, na oslavach ktore som spomenula lebo hlavne stari rodicia su hlupi a davaju neskonale drahe dary a sami chodia v 20 rocnych oprdenych teplakoch...nuz aj takyto su ludia, paci sa mi, ze neparticipujes na tomto hnuse...
@elenka.k Posedenie? Myslíš chlebíky a colu, minerálku? To ju nezruinuje určite.
Oni si môžu oslavovať koľko chcú a teba je do toho nič, čo závidíš, keď máš tendenciu riešiť koľko oslavujú. Keď sa ti nepáči nemusíš tam chodiť a nemusíš dávať ani finančný dar, pochybujem, že jej dary dokážu vykryť oslavu a silno pochybujem, že chce na tom zarobiť, skôr nemá záujem o hračky a blbosti aby nemala doma pre deti hračky s ktorými sa napríklad nehrajú. My keď robíme oslavu, tiež nám väčšinou nosia pre deti finančné dary a som rada, lebo nemám doma bordel a kúpim deťom radšej jeden poriadny dar za tie peniaze.
podla mna je to uhol pohladu... ona sa mozno uprimne tesi z dolezitych momentov svojich deti s celou rodinou.. len tebe sa to nejak v hlave ulozilo, ze caka len na tvoje peniaze.. je uplne normalne, ze namiesto toho, aby kazdy doniesol nejake nepotrebne lacne hracky, co dieta nezaujmu, mu radsej kupi nieco, o com vie, ze bude dieta bavit a bude neskor sanca, ze to vyuzije aj pri dalsom dietati alebo to dalej preda/daruje a vyuzije sa to.. povedzme si pravdu, babky nie vzdy vedia odhadnut.. a uplne v pohode moze dat babka 10 eur, za to sa kupi pekna hracka, pripadne moze dolozit zvysok rodiny
@hladamematku Mňa najviac vytočilo, keď sa jej narodil syn a mal krstiny, tak zlato chcela, takže sme sa zbierali na zlatý náramok pre neho. A nakoniec z vyzbieraných peňazí kúpila ešte sebe náušnice.
@66simonka66 Závidím hej? 🤦♀️ No aj to je názor. Ja na jej oslavy už nechodím, nebudem ju podporovať.
príde mi taká nenažratá - aspoň podľa toho čo si tu opísala...
@radkaradix Je to uhol pohľadu viacerých z rodiny, len ja som bola tá zlá, ktorá jej to aj povedala.
ja ti verim, mam to v rodine mala som taku kamaratku vypocitavu tak som jej na dve oslavy doniesla lacne dary (nejedla som tam aby som nemala vycitky) uz ma PREKVAPUJUCO nepozvala 🙂 🙂
nehovor, ona od vás pýtať € ? a privíta vás s týmto - to nie je oslava,
na riadnej sa má najesť riadne ... chlebíčky, zákusky, torta, slané, pitie , ovocie, misy...
Samozrejme kto na čo má.
OOO takže náušnice si kúpila z toho - fakt? Nekúpil jej ich manžel ako poďakovanie za syna?
Hmm teraz aj mňa nasrala, .... veď keď si taká úprimná, mala si jej aj to vyhodiť do tváre - že dúfam, že všetky tie peniaze, čo darujete jej deťom - do budúcna im aj ich dá naozaj a že už teraz nech začne šetriť.
Prečo si myslíš že to robí pre peniaze? Keby som mala ďalšie dieťa tiež by som mu urobila takéto oslavy ale bez toho že by som čakala že niečo niekto donesie. Rada sa stretávam s rodinou a priateľmi. Rada obdaruvávam a nečakám vrátené, pretože ma teší urobiť niekomu radosť. Nemá to aj ona takto? A keď sa ma niekto pýta čo kúpiť? Tiež poviem radšej peniaze. Prečo? Dom si nenafúknem a nepotrebujem ho mať plný zbytočností. Dokonca mi rodina píše pred narodeninami a vianocami čo majú synovi kúpiť. Povedia mi sumu a ja vyberiem niečo čo viem že sa tomu naozaj poteší alebo to chce. Svokre dokonca objednávam a zabalím a ona si to len zaplatí. Ona to tak chcela a mne to vyhovuje. Nemám plný dom zbytočných somarín.
paci sa mi velmi tvoj pristup na slovensku zenu je velmi osviezujuci, mas pravo si rozhodnut kde investujes svoj cas aj svoje peniaze, drzim palce v udrzovani sebahodnoty!
@hladamematku si si istá, že možno si s tým aj rátala .... hmm 😝 sranda
@elenka.k No to teda hovorím.
Super, sesternica môže byť rada, že tam už nebude chodiť niekto, kto miesto toho aby bol rád, že sa rodina stretne, že si posedí a zabaví sa, ohovára na MK a rieši kto koľko osláv robí. A ak si myslíš, že na oslave zarobíš, tak si poriadnu oslavu nikdy nerobila, pretože nám sa ešte nikdy nevrátilo viac ako sme do toho dali a to nehovorím koľko je okolo takej oslavy roboty.
@hladamematku Ja mám pocit, že vlastne ja som tá zlá aj podľa MK užívateliek. Ale podporovať ju v jej "biznise" nebudem. A áno, je to biznis, naša rodina je veľká. A zákusky schovávajú aj šampanské pre rodinu zo strany mamy jej matky. Takže tak 😁
Mohla si si to odpustiť a chodiť na oslavy, ved aspoň by ste sa stretávali ako rodina. Ako dar doniest hracku/kvet/cokoladu/tortu. Žiadne peniaze, to sa tak malym deťom nedáva.
Inac ja keby som bola pozvana na krájanie torty na počesť bábätku, ani by mi nenapadlo doniesť obálku. To sa tak bežné robi?