Sama s dieťaťom na svadbu

22. aug 2022

Isli by ste na svadbu blizkej rodine same s 3 rocnym dietatom? Svadba ma byt v piatok a manzelovi na 100% nedaju dovolenku. Je to moj surodenec ale vztahy su po rozvode rodicov dost nastrbene, sme stale na oslavach ako piate koleso na voze, cize aj na tu svadbu by som isla s takym pocitom, ze nepasujeme do "partie" a sme tam len preto, ze sa patrilo nas pozvat, nic viac. Je to vyse 70km od bydliska, moznost prespat priamo na mieste, co je fajn ale nase dieta je velmi zive a budem ho nahanat po sale cely vecer. Bez manzela sa tam budem citit iba s malym uz duplom blbo a pri najblizsej moznej prilezitosti asi pojdem radsej na izbu.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
22. aug 2022

Došla by som s manželom hoc neskor alebo manžel by došiel za nami.a co je to za prácu.ze je nenahraditelny?

deti95060810
22. aug 2022

ak mám byť dakde ako piate koleso tak to radšej zostanem doma...

anjelicek26
22. aug 2022

Ved sa dohodni s bratom/sestrou, ze si tam dovedies aj opatrovatelku... ktora za tym tvojim 3 rocnym bude behat a ktora s nim potom pojde na izbu, ked bude unaveny... 15-18 rocne dievca u vas z okolia za par eur na hodinu a kludne nervy, ved ich aj tak budes mat na ociach... je to surodenec, nech su vztahy ake su, ak tam nepojdes, bude to uz uplne cele zle.

elbejo
22. aug 2022

Ja chodím skoro na všetky svadby a oslavy sama s malou (aktuálne má 4roky). Zdrzime sa vždy tak dlho, koľko mala vydrží. Max sme boli do polnoci. Bola som tak na 3 svadbách a 3 oslavách.... Nevadí mi behať za malou, tráviť s ňou čas na vonku, či tancovať s ňou. Našla si aj kamarátov nových, aj ja som pokecala s ľuďmi. Nevidím problém. Ja sa idem rada najesť a zabaviť. Dá sa to aj s dieťaťom :D

dzulli1980
22. aug 2022

Ak je to takto a "ste piate koleso na voze", nikde nechoď ... zablahoželaj, popraj všetko dobré, slušne sa ospravedlň, že neprídeš, viac nerieš ... ja by som nešla ... už len preto, že "ste piate koleso na voze".

believe3589
22. aug 2022

V takomto prípade vôbec nemá význam ísť na tú svadbu. Myslím pre tie vzťahy. Načo je to dobré... Robiť niečo, lebo sa to patrí. Toto pochopí iba ten čo to zažil. Viem o čom píšeš. Nie, nechoď.

joesvk
22. aug 2022

Kebyže je to súrodenec,išla by som hoci sama. Bez dieťaťa, keď hovoríš, že je veľmi živé. Nemusíš ostať dlho. Keď bude príjemný večer, ostaneš dlhšie, keď nie, pôjdeš skôr domov.
Keď nepôjdeš vôbec, vzťahy ešte viac ochladnú.
Toto by som brala ako pokus o zlepšenie vzťahov.

miadi
22. aug 2022

Ked chces ukoncit vztah s bratom tak nechod. 70km nie je ziadna dialka a behat za jednym dietatom.. nie je problem Ved za nim behas aj tak . Ale ked ti je brat ako cudzi nemate sa radi ., tak by som nesla . Nasilu zas netreba.

simona20201309
22. aug 2022

@miadi ukončiť vzťah s bratom?
Snáď to až také zlé medzi nimi nie je, keď uvažuje, že by išla.
Jej vadí viac menej to, ze manžel nemôže.
Rodinné vzťahy sa majú posilňovať a budovať. Ja by som ti radila ísť, a kedykoľvek sa môžeš vyhovoriť na malú, že je čas ísť.
Väčšinou to byva tak, ze keď sa nám niekam nechce, nakoniec je prekvapivo skvelé.
Možno si nakoniec dobre pokecas s rodičmi, rodinou...
Choď, veľa od toho neočakávaj, priprav sa na to, čoho sa obávaš a naozaj, kedykoľvek sa zdvihni a odíď

simona20201309
22. aug 2022

@miadi 🙏 prepáč, veľa hodín. Došlo mi, ako si to myslela🙈

lintu
22. aug 2022

Pri všetkých rodinných príslušníkoch, ktorý sa zúčastnia tej svadby, sa cítiš ako piate koleso na voze? Pri úplne katastrofálnych vzťahoch asi naozaj nie je dôvod nikam chodiť. Inak sa môžeš zúčastniť aspoň obradu.

kitycat
23. aug 2022

Mozno sa citis alonpiate koleso n voz eprave preto, ze si vsade s muzom a teda sa venujete len jeden druhemu a nedruzos sa s ostatnou rodinou.
Za malou behas asi tak ci tak.
A zase ak by ste malli uplne na prd vztahy ani by ta brat nemusel pozvat.
Vsak chod na obrad a po gratulacii mozete ist domov.

mimka1402
23. aug 2022

Určite choď, nebudeš prvá ani posledná s dieťaťom. Nejde o cudzieho človeka a nikdy nevieš možno si vybudujete lepšie vzťahy časom, aj to sa stáva. Ale ak nepôjdeš zbytočne tým zhoršíš tie nie najlepšie vzťahy. Alebo by som šla bez dieťaťa a nechala ho u rodiny aspoň ty budeš viac v kľude, že nemusíš za ním bežať.

xena0
23. aug 2022

Podľa opisu situácie by som teda nešla.

zildo
23. aug 2022

Už len kvôli tomu,že je to brat,chod aj s dieťaťom. Keď sa tam nebudeš cítiť dobre, proste výhovoris sa na malé a pôjdeš na izbu.

pragmaticka
23. aug 2022

Dieťa by som nechala u svokrovcov a išla by som sa zabaviť. Máš tam predsa celú rodinu, keďže sa jedná o súrodenca. Predpokladám teda ze v celej rodine sa hádam niekto nájde s kým si rozumieš?! 🤔

loginexistuje
23. aug 2022

ak tam mas ostatnym kazit naladu tak tam nechod radsej ak mas svojho surodenca rada tak chod a dieta nechaj na noc u svokry

janetinka27
23. aug 2022

na svadbu surodenca by som urcite isla. napisala si, ze mate nastrbene vztahy, ale predpokladam, ze neplanujete na svadbe nejaky konflikt. chod bud sama alebo sa pridaj k rodicom/rodine alebo chod s dietatom. ved je to tvoje dieta, tak sa zabavite a pojdete domov.

autor
23. aug 2022

Odpoviem vsetkym v jednom. Manzel nema nejaku nenahraditelnu poziciu, pracuje iba v automotive priemysle, ale co sa tej dovolenky tyka, to je uz ina tema. Na dany piatok mu vychadza poobedna smena, t.j. koncit ma o 22hod a cestovat o 23hod taku dialku na svadbu uz je asi nezmysel. Navyse soferujem iba ja, takze by sa uz nemal ako dodatocne dostat za nami. Urcite nechcem rozputavat na svadbe ziadne konflikty, to ja nerobim ani ked sme sami. Na svadbu nie su pozvani rodinni prislusnici, s ktorymi by som si ja ako tak vedela v klude pokecat atd, to je proste komplikovane u nas. Porozmyslam nad tym este a mozno pojdeme aspon so synom - jasne, ze ho nahanam kdekolvek, ci sme doma ci na svadbe ( ide skor o to, ze aby som nekazila svadobnu naladu svagrinej, ktora ma ma uz aj tak v zuboch tym, ze tam bude moj syn len pobehovat atd). Pripadne by som zobrala svokru a budeme na neho 2. Nechcem ukoncovat vztah s rodinou ani tym vyvolat problemy, len cisto uvazujem ako to vymysliet aby boli vsetky strany ok. Dakujem vam vsetkym za rady 🙂

kitycat
23. aug 2022

Vsak maleho vypustis niekde, kde nebude prekazat vo vyhlade. Hadam ho nenechas pobehivat po parkete ked budu mat prvy novomanzelsky tanec, obchytkat im svadobnu tortu pred prvym nakrojenim alebo sa hodit o zem uprostred ulicky k oltaru 🤣

1mina
23. aug 2022

Ja som bola sama s cca tiez trojrocnou, lebo muz dostal zrovna horucky (po ockovani takze som vedela ze nie sme chory) . Svadba ale bola taka volnejsia, vonku v prirode, boli tam aj ovecky a kozicky takze mi tam bolo fajn s dietatom, nemusela som tak hladiet ako sa mala chova proste si tam behala a krmila zvieratka

ukulela
23. aug 2022

Podla mna sudny zam3stnavatel, ked to vie vcas, na svadbu najblizsej rodiny uvolni. To vas pozvali neskoro? Ja by som sla na obrad a aspon veceru. Potom v pohode spat.

domca1408
24. aug 2022

ahoj, ked sa tam nemáš cítiť dobre, a celkovo mám pocit, že tam nechceš moc ísť....tak jednoduché riešenie...je korona...momentálne ak niekomu povieš, že malý mal do rána horúčku tak ti sami povedia, že nechod a radšej zostaňte doma....áno áno pre rýpalov klamať sa nemá poprípade čo ak si to skutočne privolá...ale podla mňa tam fakt viditeľne nechce ísť.