Máte niekto skúsenosti s tým, že ste sa rozhodli mať svadbu v kostole o mesiac a pol a vyšlo Vám to? Pýtam sa z dôvodu chodenia na náuky a podobne.
my sme náuku vybavili jedným 30 min sedením ale to bol rok 1999 a normálny farár.
ak by som sa mala vydávať dnes, tak iba na úrade, celú tu komédiu s náukami a zbieraním pečiatok by som psychicky nedala
Jasne boli sme tam tusim 2 alebo 3x a stacilo to
Napr. u nás je náuka len 1 týždeň pred svadbou, ale my konkrétne sme boli na víkendovej náuke, akoby kurz... bolo to super, veľa sme sa dozvedeli aj o sebe aj jeden o druhom, celé to bolo aktívne.. skús sa opýtať kňaza ako to robia a rozhodnete sa podľa toho tak, aby ste to stihli
3 mesiace sú od "ohlasok" u kňaza až po obrad. Skôr sa v našom okrese ani susednom nedá.
My sme svadbu v kostole zbuchali za mesiac, mali sme farára s ktorým sme sa dohodli že si dáme 2x stretko (1. keď sme mu oznámili že chceme svadbu, 2x deň pred svadbou) pretože bývame na opačnom konci svk ja som rimokatolicka môj muž je evanjelik kvôli času sme museli mať svadbu v evanjelickom kostole pretoze sme nemali čas na náuky ako keby chcem v rimokat. kostole kde je to striktnejšie (s iné opletačky ako to že môj muž nemá prvé sväté prijímanie a pod).., svadbu sme mali malinku len s blízkymi 😊
My sme tak zbuchali ešte po starom, ale neviem, či po novom už netreba chodit na nejaké hromadne nauky
My sme sa rozhodli v polke júna,že sa chceme zobrať a v septembri bola svadba (2022) avšak u nás bola podmienka predmanželský kurz brali sme sa v kostole. Mala som veľké šťastie na jednu pani,ktorá to organizovala a podarilo sa jej nám dať termín na júl aby sme mohli byť na kurze (trval 3 dní ) potom až v auguste a to bolo neskoro..
Záleží na dohode s kňazom, my sme náuky vybavili dvomi polhodinovými sedeniami.