Prvé sväté prijímanie - oblečenie pre chlapca

najzienka
16. apr 2023

Dobrý večer,prosím poraďte mi ,ale oblečenie pre chlapca ktorý bude mať prvé sväté prijímanie,dakujem

marci77
16. apr 2023

kosela, motylik, kravata, elegantne nohavice, sako, spolocenske topanky

zavisi, ci budu mat v kostole nejake erarne rucho, niektore fary mavaju ....a potom vsetky deti este maju na obleceni biele rucho
ale ak nebude, tak idealne sako, kosela, kravata (motylik] a cierne topanky

najzienka
autor
16. apr 2023

@marci77 nevyšiel už oblek z módy ?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
16. apr 2023

Ak máte rúcho, potrebuje spoločenské nohavice a zhora len tielko, prípadne nátelník
Po obrade v kostole ak už neostane v rúchu tak peknú košeľu.
Ak rúcho nemajú určite oblek - je elegantný slávnostný

lucia147852
16. apr 2023

@najzienka oblek z módy? A čo má ísť v roztrhaných rifliach? Stále sú spoločenské udalosti, kde sa treba patrične obliecť. Ostatné už dievčatá napísali

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
euka210
16. apr 2023

@najzienka ak nemaju rucha, tak klasika oblek...to plati stale( hoci za mna zbytocnost na 1 pouzitie) jedina zmena, ze miesto kravaty sa davaju motyliky.
Ale mne sa viac paci, ked maju spolocne rucha...tam len pekne nohavice pod to, koselu, topanky...ale uz som videla i botasky

ada12345
16. apr 2023

To myslíš vážne či oblek vyšiel z módy? Prosím Ťa, povedz mi, čo je teraz v móde a čo by si z toho zvažovala na to prijímanie.

andreakotesova
17. apr 2023

@najzienka namiesto saka môže mať len vestu,alebo kľudne len tmavy sveter.

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaete
17. apr 2023

Ja som sa u nas pytala, ze ako zvyknu byt chlapci obleceni. Niektori maju oblek a niektori nohavice a koselu, pripadne vestu. Pani katechetka mi z praktickeho dovodu skor odporucila iba koselu, najma ak uz bude teplo. Ze chlapci im tam prvi kolabuju/je im zle, co je uz teplo, su naobliekani.