Ahojte, budúci rok nás čaká dcérkine prvé sväté prijímanie. Ex nieje kresťan, ani pokrstený, nikdy neriešil žiaden sviatok ani Vianoce a Veľkú noc. Malú sme krstili len kvôli mne a mojej rodine. Sme už ale 5 rokov od seba, nikdy ma za ten čas nekontaktoval ja od neho nechcem ani cent. Mám nového partnera už vyše 3 rokov. Je to pri prvom svätom prijímaní problém? Že by nebol bio otec prítomný ? Ja reálne ani len netuším kde sa nachádza. Ďakujem za všetky komentáre k veci.
je úplne jedno kde je, kde si žije svoj život....
vôbec ho kvôli slávnosti nemusíš kontaktovať alebo dokonca hľadať. ak nechceš aby tam bol...
dcérina kam. má rodičov tiež rozídených a maminka sedela so svojou rodinou v jednej lavici a ocinko so svojou rodinou hneď v ďalšej lavici... však čo aj tak sa dá...
Na 1.sv.prijimani je dolezite len a len to dieta. V rodine toho dietata ,,organizuju,, hosti, pohostenie bud obaja rodicia, ci iba jeden z nich, ak zije bez manzela.
Cize ak mas v starostlivosti dceru ty, je na tebe, koho pozves a spolocne to oslavite.
Nie, je úplne jedno, či tam on bude alebo nie. Je to deň toho dotyčného dieťaťa, a na prijímanie kľudne môže ísť, aj keď ma rozvedených rodičov.
Vôbec sa to neskuma ani nerieši
@mia247 zalezi od farara,neterkinu kamaratku farar nechcel pripustit k prijmaniu lebo rodicia boli rozvedeni a otec znama firma alkoholik,matka zila s novym partnerom ale neboli zosobaseni..nakoniec prijmanie povolil ale k dietatu sa velmi skaredo spraval a daval jej rozvod rodicov tvrdo pocitit 😏 dufam,ze to bol ojedinely pripad,a vam sa to nestane...
Tento rok sme boli krsňaťu a bolo tam jedno dievča, ktoré malo rodičov rozvedených. Matka s novým partnerom, otec s priateľkou. 🙈 Nikto to neriešil. Akurát otec dievčaťa sa naštval, že nesedel vpredu, ale matka si tam vzala nového partnera. 😂
@moni2522 aj ja som bola tento rok len s dcerkou priamo pred oltarom sama. Boli sme takto jedine samé. A bola som na nu hrdá, uzili sme si to obe (aj s bábätkom v brusku), farar neriesil. A ci ludia je mi päť. Z exovej rodiny nebol nikto, z rodiny terajsieho priatela styria 🥰. Keby oni neprisli nemala by s kym ani osláviť. Dcera s otcom vychadza dobre, ale sem jej jednoducho nesiel... Synovi pred tromi rokmi bol, vtedy sme uz tiez neboli spolu. Nastastie je dcera salamistka
Synovec mal teraz v maji a mal tam otca, mamu nie. Mama musela ist s druhym dietatom do nemocky. Nikto to nevedel, neskumal. Ziadna prezencka rodičov sa netobi
1.sv. prijímanie je slávnosť dieťaťa. Ono tam musí byť. Ostatní sú len křoví, sú to ľudia, ktorí s dieťaťom chcú prežiť jeho slávnostné chvíle. Či tam bude 1 alebo 20 členov rodiny, je jedno. Vôbec nevolaj bio otca, keďže ani nejaví záujem. Nech tam má ľudí, s ktorými sa cíti ona dobre, nech má na to krásne spomienky.
@simona92101 ach, toto je veľmi smutné...
@mia247 moja dcera mala prve svate prijimanie minuly rok. My sme tam boli s byvalym manzelom, ale nikto nekontroloval s kym tam ona prisla.