Prvé sväté prijímanie a rozídení rodičia

mia247
7. aug 2022

Ahojte, budúci rok nás čaká dcérkine prvé sväté prijímanie. Ex nieje kresťan, ani pokrstený, nikdy neriešil žiaden sviatok ani Vianoce a Veľkú noc. Malú sme krstili len kvôli mne a mojej rodine. Sme už ale 5 rokov od seba, nikdy ma za ten čas nekontaktoval ja od neho nechcem ani cent. Mám nového partnera už vyše 3 rokov. Je to pri prvom svätom prijímaní problém? Že by nebol bio otec prítomný ? Ja reálne ani len netuším kde sa nachádza. Ďakujem za všetky komentáre k veci.

monro
7. aug 2022

@mia247 moja dcera mala prve svate prijimanie minuly rok. My sme tam boli s byvalym manzelom, ale nikto nekontroloval s kym tam ona prisla.

mia247
autor
7. aug 2022

@monro ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

deti95060810
7. aug 2022

je úplne jedno kde je, kde si žije svoj život....
vôbec ho kvôli slávnosti nemusíš kontaktovať alebo dokonca hľadať. ak nechceš aby tam bol...
dcérina kam. má rodičov tiež rozídených a maminka sedela so svojou rodinou v jednej lavici a ocinko so svojou rodinou hneď v ďalšej lavici... však čo aj tak sa dá...

pribinak
7. aug 2022

@mia247 nie, nie je to žiadny problém ak tam nebude.
Podstatne je že tam bude dieťa a jeho naozaj najbližší. Nie ten kto je na papiery

mia247
autor
7. aug 2022

@pribinak veľmi pekne vám všetkým ďakujem 🙏 bála som sa že jej teraz nedovolí farár prijímanie..

malapepka
7. aug 2022

Na 1.sv.prijimani je dolezite len a len to dieta. V rodine toho dietata ,,organizuju,, hosti, pohostenie bud obaja rodicia, ci iba jeden z nich, ak zije bez manzela.
Cize ak mas v starostlivosti dceru ty, je na tebe, koho pozves a spolocne to oslavite.

jaskolka
7. aug 2022

Nie, je úplne jedno, či tam on bude alebo nie. Je to deň toho dotyčného dieťaťa, a na prijímanie kľudne môže ísť, aj keď ma rozvedených rodičov.
Vôbec sa to neskuma ani nerieši

simona92101
7. aug 2022

@mia247 zalezi od farara,neterkinu kamaratku farar nechcel pripustit k prijmaniu lebo rodicia boli rozvedeni a otec znama firma alkoholik,matka zila s novym partnerom ale neboli zosobaseni..nakoniec prijmanie povolil ale k dietatu sa velmi skaredo spraval a daval jej rozvod rodicov tvrdo pocitit 😏 dufam,ze to bol ojedinely pripad,a vam sa to nestane...

anavixy
7. aug 2022

@mia247 normalnemu fararovi to urcite nebude vadit. Ak vasmu ano, tak chodte inam 🙂

moni2522
7. aug 2022

@mia247 my sme mali tento rok prijimanie. A boli tam aj deticky, s ktorymi prisli iba mamky a nikto nic neriesil 🙂

marryen
7. aug 2022

Tento rok sme boli krsňaťu a bolo tam jedno dievča, ktoré malo rodičov rozvedených. Matka s novým partnerom, otec s priateľkou. 🙈 Nikto to neriešil. Akurát otec dievčaťa sa naštval, že nesedel vpredu, ale matka si tam vzala nového partnera. 😂

jankasamulko
7. aug 2022

@moni2522 aj ja som bola tento rok len s dcerkou priamo pred oltarom sama. Boli sme takto jedine samé. A bola som na nu hrdá, uzili sme si to obe (aj s bábätkom v brusku), farar neriesil. A ci ludia je mi päť. Z exovej rodiny nebol nikto, z rodiny terajsieho priatela styria 🥰. Keby oni neprisli nemala by s kym ani osláviť. Dcera s otcom vychadza dobre, ale sem jej jednoducho nesiel... Synovi pred tromi rokmi bol, vtedy sme uz tiez neboli spolu. Nastastie je dcera salamistka

evkamotka
12. aug 2022

Synovec mal teraz v maji a mal tam otca, mamu nie. Mama musela ist s druhym dietatom do nemocky. Nikto to nevedel, neskumal. Ziadna prezencka rodičov sa netobi

lilke
12. aug 2022

1.sv. prijímanie je slávnosť dieťaťa. Ono tam musí byť. Ostatní sú len křoví, sú to ľudia, ktorí s dieťaťom chcú prežiť jeho slávnostné chvíle. Či tam bude 1 alebo 20 členov rodiny, je jedno. Vôbec nevolaj bio otca, keďže ani nejaví záujem. Nech tam má ľudí, s ktorými sa cíti ona dobre, nech má na to krásne spomienky.

michellemary
13. aug 2022

@simona92101 ach, toto je veľmi smutné...