Prvé sväté prijímanie

selixa
5. apr 2013

Ahojte, moja neter bude sa pripravovať na 1. sv. prijímanie na budúci rok. Ale, bude mať už 14 rokov. Kedže nemá ani krst tak by som chcela vedieť, či bude chodiť aj na nejakú prípravu ohľadom krstu. Moja druhá otázka je, či bude musieť si urobiť aj spolu s 1. sv. príjmaním birmovku (vzhľadom na jej vek), alebo sa bude dať, alebo sa bude dať aby birmovku mala neskôr.

lulka12
5. apr 2013

@selixa príprava na krst a pijímanie je totožná. Keď sa krstí malé dieťa na prípravu idú rodičia a krstný rodičia.
Dievča bude v jeden deň pokrstené a aj príjme eucharistiu, lebo je dosť zrelá na obe sviatosti...

Birmovka je vec sviatosť , ktorú si môže urobiť podľa toho ako to bude cítiť aj v 30.

selixa
autor
5. apr 2013

@lulka12 Ďakujem, za info.... S tou birmovkou si ma potešila, že ju nemusí mať hned... 😉

timotea244
6. apr 2013

úplne presne je to tak ako píše lulka12...a len na okraj môžem napísať príklad z môjho okolia,kde pani bola pokrstená od narodenia a mala 1.sv.prijímanie a birmovku mala v 37 rokoch...

mevaja
5. apr 2017

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o pomoc pri vytvorení poďakovania kňazovi pri príležitosti prvého svätého prijímania. Ďakujem Vám.