Promócie pani doktorky - príhovor

soulmaya
31. máj 2024

Dobry den vsetkym. O mesiac idem na oslavu promocii. Dievca sa stalo MUDr. a jej rodicia ma poprosili, ci by som na zaciatok nepreniesla nejaky prihovor. Nikdy som to nerobila, viem, ze to je krasne poslanie a vela prace ci studia a preto si na tom chcem dat zalezat. Len neviem ako na to 🙂 vedel by mi niekto poradit? Pripadne aj rada zaplatim, keby to niekto vedel zhotovit. Chcem, aby to bolo ako sa patri. Dakujem vopred, Majka

1katarina2
31. máj 2024

Nedávno som písala príhovor na svadbu a využila som pritom chatgpt. Registrácia aj využívanie je zdarma, prihlásiš sa mailom. Do “zadania” som napísala niečo v zmysle, že potrebujem príhovor na svadbu kamarátov, ktorí su takí a takí (nejako som ich opísala) + som doplnila informáciu, ako sme sa zoznámili. Jasné, že to, čo mi chatgpt napísal, som musela trochu upraviť, ale inak to malo úspech a aj sama viem zhodnotiť, že to bol naozaj dobrý príhovor. Umelú inteligenciu už bežne využívajú aj známi v práci na tvorbu textov, príspevkov,.. Je to super nástroj, skús ho využiť

janinque
31. máj 2024

Tiež odporúčam chat GPT:

Vážené dámy a páni,

dovoľte mi, aby som vás privítala na tejto výnimočnej udalosti, na oslave promócií našej drahej [meno absolventky]. Dnešok je dňom, ktorý si budeme všetci pamätať, pretože oslavujeme nielen jej úspech, ale aj cestu, ktorou prešla, aby dosiahla tento výnimočný míľnik.

[meno absolventky], dnes stojíš pred nami ako mladá doktorka, pripravená čeliť novým výzvam a prinášať zmeny do sveta. Tvoja cesta nebola ľahká. Bolo to obdobie plné náročného štúdia, nespočetných hodín strávených nad knihami a neustáleho zdokonaľovania sa. Tvoja vytrvalosť, odhodlanie a pracovitosť sú dôkazom toho, že si zaslúžiš každý okamih tejto oslavy.

Chcela by som vyjadriť úprimnú vďaku aj tvojim blízkym, rodine a priateľom, ktorí ťa podporovali počas celého štúdia. Vaša podpora, láska a povzbudzovanie boli neoceniteľné a dnes spolu s [meno absolventky] oslavujeme aj váš podiel na tomto úspechu.

Dnes, keď vstupuješ do profesionálneho sveta, si pripomeň, že byť doktorkou nie je len o vedomostiach a zručnostiach, ale aj o empatii, ľudskosti a ochote pomáhať druhým. Verím, že s tvojím odhodlaním a srdcom na správnom mieste budeš prinášať úľavu a nádej mnohým ľuďom.

Sme na teba nesmierne hrdí a vieme, že toto je len začiatok tvojej úžasnej kariéry. Pred tebou stojí množstvo príležitostí a verím, že ich všetky využiješ naplno. Tvoje schopnosti, vášeň a energia sú inšpiráciou pre nás všetkých.

Na záver by som ti chcela zaželať veľa úspechov, šťastia a spokojnosti na tvojej ceste. Nech ťa sprevádza zdravie, radosť a neustála túžba učiť sa nové veci. Pamätaj, že máš našu plnú podporu a sme tu, aby sme ťa sprevádzali na každom kroku tvojho dobrodružstva.

Gratulujeme ti, [meno absolventky], a prajeme ti všetko najlepšie do budúcnosti!

Ďakujem vám všetkým za pozornosť a užime si tento krásny deň plný radosti a osláv.

Na zdravie!

drake122
31. máj 2024

S tým chat gt už školáci píšu slohove prace, fakt to zjednodušuje život

simsalabim
31. máj 2024

@drake122 zivot zjednodusuje, aj ja ho vyuzivam na vselico. Ale... tak trochu obmedzuje tvorivost a odvyka ludi pouzivat vlastne mozgove bunky.

soulmaya
autor
31. máj 2024

@1katarina2 WAU DIK

melanta
31. máj 2024

Veľmi smutné, koľko ľudí prestáva používať mozog. A zvláštne, ak prijme príhovor niekto, kto potom niekomu ponúka peniaze za to, aby ten príhovor napísal. Veď ak to nedokážem sama, tak slušne odmietnem, nech oslovia niekoho, kto si dá námahu vytvoriť vlastné slová.

melanta
31. máj 2024

@janinque text plný prázdnych rečí bez štipky niečoho osobného

soulmaya
autor
31. máj 2024

@janinque UZASNE DAKUJEM

janinque
31. máj 2024

@melanta osobne jej GPT asi nenapise, kludne to moze vlozit do textu sama.

1katarina2
31. máj 2024

@melanta Pochybujem, že si niekto uvedomí, že to nie je z vlastnej hlavy. Nie každému ide písanie príhovorom a iných textov a tvoj komentár bol zbytočne útočný. Keď rozmýšľam nad príhovormi (zo školy a z rôznych podujatí), ktoré som v živote počula, bývali väčšinou na bez fantázie a plné omáčok. A prečo by mala odmietnuť? Poprosili ju rodičia, asi nie sú tie typy, ktoré by chceli vystúpiť s príhovorom pred celou rodinou. Podľa mňa je pekné, že sa na nich nevykašľala a že čerstvej pani doktorke pred slávnostným obedom zaznie príhovor

soulmaya
autor
31. máj 2024

@1katarina2 Hej, chapem, ked ini hovoria, ze nepouzivas pri tom vlastnu tvorbu. Ale napriklad, mne ten text pomoze aspon nejako zacat, vidim, ako to ma vyzerat a ja ho prepracujem samozrejme, zosobnim ho aby to bolo originalne a osobne. Takze ja dakujem za typ 🙂

gelifil
31. máj 2024

tip

luxus10
31. máj 2024

@soulmaya ten text je velmi pekny...ja by som ho pouzila...

soulmaya
autor
1. jún 2024

@luxus10 mozem si tu aplikaciu vyskusat kludne a precitat si ine, zosobnim to a je to na svete 🙂