Promócie a následná oslava

30. jún 2024

Asi nechcem radu, len sa tak vyrozprávať. Budem mať promócie. Povodne som na ne ani nechcela ísť, ale kvôli rodičom to absolvujem. Ide o to, že sa na mňa veľa ľudí urazilo, že som ich nepozvala. Za 1. ja som ani nevedela, že kvôli tomu sa obvolava celá rodina ako keby som išla mať svadbu. Za 2. nechápem načo by sa 9 hodin trieskali do Prahy na otočku, keď následne oslavu budeme mať u nás v rodnom meste. Tam nastal ďalší problém. Síce som pozvala asi 25 ľudí, čo mi už príde aj moc a polovica je tam len preto aby sa neurazili (nie že by som ich nemala rada, ale toto cele je pre mňa nutne zlo, ktore organizujem aby bola rodina spokojná) ale aj tak sa našli takí, ktorých sa dotklo, že som ich nepozvala. Rozumej ľudia, čo som nevidela rok a viac, nekomunikujeme, podľa mňa ani nevedia na akú školu som chodila. Rodina môjho priateľa mi tiež dala tak pasívne agresívne najavo, že sa ich dotklo, že nie su pozvaní. Ale okrem možno jeho rodičov fakt nemám s nikým taky vzťah, aby som ich pozývala na akciu, ktorá je pre moju rodinu. A ani neviem čo by tam robili, veď by nikoho nepoznali. Som z toho strašne nešťastná. Cele mi to príde take len “aby bolo”, aby nikto nemal reči, človek sa snaží zavďačiť, pozerať sa na to aj nesebecky, ale nech urobím čokoľvek, zle je. Keby viem, že to dopadne takto, nerobím nič.

jajanka31
30. jún 2024

Ja by som to zrusila. S rodicmi chod na promocie na obed niekde v prahe a vybavene. S priatelom oslav niekde von a uz.

kvietok1990
30. jún 2024

Ahoj, presne viem ako sa citis. Ja som to mala takto so svadbou… sa pourazali vsetci bratranci, sesternice, ujovia, tetky. Moja a muzova predstava bola naozaj ze najblizsia rodina - rodicia, surodenci, stari rodicia. Zariadili sme sa takto a nelutujem. Urobili sme to tak ako sme to citili bol to NAS den. Tvoja promocia je TVOJ den, je to o tebe. Nenechaj si ho skazit tym co by sa malo alebo nemalo. Zariad sa ako to citis. To je to naj. Ty si dolezita. Drzim palec a gratulujem. 🤗🍀mimochodom ked robis oslavu niekde u vas v meste tak nech pridu len tam… na promocii maj fakt rodicov, priatela… my sme mohli mat tusim kapacitne kazdy len 3-4 ludi aby sa zmestili do saly. Hlavu hore, hlavne si to uzi.

som_realistka
30. jún 2024

Rodina priateľa sa urazila? Však nerobíte svadbu. Ale každopádne, akákoľvek oslava sa robí je na rozhodnutí toho čo organizuje, či bude malá, veľká, alebo žiadna. Len preto, že si niekto niečo myslí, Ty to nemusíš robiť. Tiež by som to zrušila. Zarezervuj pre rodičov a seba, ešte možno pre priateľa ak už chodíte dlhšie a Váš vzťah je vážny, a hotovo. Každý nech sa uráža ako chce, jedným uchom dnu a druhým von.

duppka13
30. jún 2024

Pre diplom som si zasla na studijne, na promocii som ani nebola, oslavu som nerobila ziadnu, s rodicmi som isla na obed to bolo vsetko. Ak sa na to necitis tak to zrus, nie je to povinnost a ludom sa nezavdacis, stale bude niekto nespokojny.

aeruginosa
30. jún 2024

Ja nikdy nepochopim tieto samopozyvacie typy ludi, ved by ma hanba fackovala, aby som si takto vydupkala niekde svoju pritomnost.🥲 Co sa ich to ma vobec co dotknut, ked to nie su ludia, s ktorymi by si mala blizky vztah? Keby nepozves rodicov, priatela, ktori ta podporovali v studiu, nepoviem, ale nejaku vzdialenu rodinu, ktoru ani nevidas, neviete poriadne o sebe? Za mna je toto drzost a sedlacina.. U mna by nepochodili.

dadka1997
1. júl 2024

Ak sa na to necítiš, oslavu by som zrušila.. a ostatných ignorovala, ak nemas s nimi vztah blízky, nemajú tam , čo robiť a vobec by som si nad tym hlavu nelámala, ja som huba, ak by mali blbe reci hned by som ich uzemnila

elis248
1. júl 2024

Zdá sa mi, že poslednú dobu to už ľudia s tými oslavami preháňajú. To už na čo na promócie 25 ľudí. Promócie som mala 2x a každý tam mal iba rodičov a možno max. súrodenca alebo frajera/frajerku. Veď to úplne stačí. Mne by ani nenapadlo trepať sa na promócie mojej sesternice alebo bratranca.

letfenixa
1. júl 2024

Ako sa dozvies, že ľudia, s ktorými v podstate nekomunikujes, sú urazeni, že ich nepozyvas na promócie??? Ja som poslala oznámenie o promociach rodine, kamarátom a bývalým spolužiakom. Na žiadnu oslavu som nikoho nepozyvala, len s rodičmi a bratom sme boli v reštaurácii. Na promóciach sa objavil aj ujo s rodinou, dali mi kvety, poblahoželali a bolo.

diewcatqoo
1. júl 2024

25 ludi na promociach? Ved to sme nemali ani na svadbe. To koho kazdeho si napozyvala a kto vsetko sa urazil, ze si ho nepozvala? Ved su to len promocie, preboha.

annamivo
1. júl 2024

@diewcatqoo nie na promócie, ale na oslavu u nich v meste... A to sú ešte ďalší z rodiny urazený by by, že ich nepozvala.. tiež tomu nechápem, ale záleží aj aká veľká rodina sú. Nás je veľa súrodencov a keby robím párty len pre nich tak nás je cez 40(súrodenci,ich manželia,ich deti)... @autorka mne sa tak poukázali, že som nebola na svadbu všetky sesternice/bratrancov... Už je to 9r a je mi to fuk... Ako sme nekomunikovali pred ňou tsk ani po nej.

januska12323
1. júl 2024

Nechápem prečo zo sebou necháš takto narábať, si dospelá 20+, zvládla si študovať a bývať v cudzom meste a nevieš si upratať vlastných príbuzných? Na promócie sa pozýva najbližšia rodina - rodičia, súrodenci, možno starí rodičia. Nech preženiem 10 ľudí, máte toľko miest v aule, že to nevadí? My sme mali max 5 ľudí na jedného inak by sme sa nevošli. Nechcú od teba aj preplatiť náklady na cestu a ubytovanie keď už sú takí drzí? Celé to zruš a pozvi len rodičov. O oslave po promociach som ešte nepočula, tých čo boli na promócií pozveš na obed do reštaurácie na mieste konania a pôjdete domov. Žiadne veľké slávy typu celá rodina z tretieho kolena, ktorí ťa nijak v štúdiu nepodporili.

ninusa221
1. júl 2024

Ja som strašne prežívala promócie podľa mňa je to pekne. Prvé dieťa v rodine vysoká škola, jedine vnúča výška. Všetci ma vždy podporovali, prežívali to somnou tak nás aj bolo veľa. Neľutujem. Bolo nás okolo 20 a bolo to veľmi pekne. Mala som tam aj priatelovych rodičov ktorí sa konečne po 4 rokoch zoznámili s celou rodinou 😂

autor
1. júl 2024

Odpoviem takto hromadne. Niektore z vas asi nepochopili, že ja nechcem ťahať 25 ľudí na promócie, len som ich pozvala na posedenie. My mame počet ľudi ktorých chcem zavolať na promócie neobmedzený, ale aj tak nechcem aby sa tam všetci trieskali. Príde mi to scestné, Poľka z tých ľudí ledva vydrží sedieť v aute hodinu, neviem ako by sa tam všetci dostali a určite nebudem nikomu platiť ubytovanie alebo čo. Teraz som doštudovala, aj keby chcem tak nemám veľmi z čoho. Oslavu som videla veľa krát, že sa robila. Raz som bola dokonca aj pozvaná na jednu, ale nešla som, lebo som do tej doby ani nevedela že ten človek študuje..
Ja som taky ten people pleaser. Snažím sa každému zavďačiť, ale tu som si uvedomila, že to nemá zmysel a kašlem na to. Oslavu rušiť nebudem, ale bojím sa toho, že sa tam niekto nanominuje bez pozvania a bude z toho konflikt. Už sa to raz stalo u nás v rodine. Bol kar a nejakí random nepozvaní vzdialení rodinni príslušníci tam došli bez pozvania a fest sa urazili, keď im bolo vysvetlené, že pre nich nie je ani miesto ani jedlo. Pred tým pohrebom samozrejme nebola žiadna interakcia ani z jednej strany

ninusa221
1. júl 2024

Však ale do tej auly môže prísť hocikto ak pôjdu na svojich autách ( čo predpokladám že pôjdu) tak by mi to bolo srdečne jedno veď to ide z ich vrecka nie z tvojho alebo tvojich rodičov.

handykate
1. júl 2024

Sa čudujem, že chceli ísť na promócie, ja by som napr. neteri alebo už komu z rodiny nesla, nemám toľko času...teraz mala dcéra promócie, boli sme my dvaja s manželom a dve naše deti, teda jej súrodenci, babky nevládzu a ostatnú rodinu nás ani nenapadlo pozývať .
Ja som celkovo prestala robiť veškeré oslavy na výročia, sviatosti, sviatky, už na to nemám nervy, stojí má to kopu času, energie, peňazí. Keď príde niekto posedieť len tak na kávu , som rada, ale toto už nie. Ostatní všetci sa vo veľkom oslavujú, možno má aj poohovaraju za to, ale bohužiaľ, musia ma respektovat....

rorino
1. júl 2024

Neviem na čo také cirkusu okolo toho .Keď promoval neter,boli tam jej rodičia,jedna stará mama,a kamarátka,a nik z rodiny sa neurazil,zo ❤️ sme jej dodatočné pogratulovsli,posedeli pri guláši(čo mimochodom robíme každý rok).

animus
1. júl 2024

Mala som presne rovnakú situáciu a riešila som to tak, že z divadla po promóciách som sa pri aute prezliekla do pohodlných vecí, nasadla a ťahali sme rovnú cestu na dovolenku. Len ja s mojím manželom, mojimi rodičmi a mojimi súrodencami. Žiadny obed, žiadne ceremónie.

mantilka
1. júl 2024

Mne v BA boli len najbližší a priateľ. Doma tety, ujovia, bratranci, sesternice a priateľ.