Ahojte,naša škola sa rozhodla zrušiť magisterske promócie ,iba sme prišli po diplomy a išli domov tesne po štatniciach,chcem sa opýtať ,ti čo vám náhodou zrušili niekedy promócie je podľa vás aj tak dobre niekomu niečo podarovať ? Od rodičov som dostala náramok ,ale čo má zaskočilo ze od brata som nedostala nič ,taktiež ani od krstnych ani priateľovej rodiny ,príde mi to trošku také ako keby to fakt musí človek zavolať napr.na obed , zaplatiť? Ja som sa rozhodla nerobiť nič z prostého dôvodu - nemáme také vzťahy s krstnými,starou mamou atď aby to muselo byť silou mocou ,ja si myslím že ak niekto chce zablahoželať tak zablahožela a podaruje niečo aj mimo obeda,čo si o Tom myslíte že ak napr.vasa sestra skončí magistra a proste neurobia posedenie nedali by ste jej aj tak nič ?
Skolu si si robila pre seba, jeden symbolicky darcek od rodicov staci.
Nemáte dobre vzťahy…..tak je trosku naivne očakávať darček
To že brat ti nedal ani len trapnu dm-poukážku je už trosku smutne.
Ale zas ty by si mala aspoň pre najbližšiu rodinu zorganizovať obed ako poďakovanie že tá počas štúdia podporovali
Sestre v mojom pripade bratovi som dala knihu o architekture, skoncil vut brno 🙂 ja som robila oslavu, vsetkym som ich pozvala-pokupovala vstupenky do auly a od sesternic, ktore mali v tom case male deti som ani nic necakala a povedala im nech si nerobia starosti s darcekom
Tak na jednej strane ti oni nestoja za to, aby si ich pozvala na obed a oslavili ste tvoj milnik v zivote, ale na tej druhej ti oni maju kupovat darceky…
Nic som sestre nedala, nevedela som, ze sa to ocakava
Ja som nemala Bc. promócie kvôli covidu a nedostala som od nikoho nič a ani som to neočkávala, Mgr. promócie mala, aj obed bol, ale ani by mi nenapadlo očakávať niečo od členov rodiny, či ľudí, ktorí neboli pozvaní (a nič by sa nestalo, keby som nič nedostala ani od ľudí, ktorí tam boli)... obzvlášť mi to príde zvláštne, že ty ich nepozveš lebo nemáte dobré vzťahy, ale očakávania máš od nich akoby ste mali dobré vzťahy.... veď to nemusel byť veľký slavnostný obed, ale pozvať na kávu, napiecť koláč, jednoducho osláviť to spolu... nemyslím, že spravili niečo hrozné...
Al nemate silou mocou ok vztahy. Ani silou mocou nejaku oslavu tak by som silou mocou ani necakala darceky.
Neviem niekedy ta vs ozaj nieco bola…. Mam pocit ze mat dnes vs je ako volakedy maturitu. A k maturite neviem ci sa robili nejake oslavy…. Ako ked clovek chce tak jasne ze kazda snaha sa ceni. Kazdy uspech je krásny.
Keď nerobím oslavu nečakám ani darčeky a je úplne jedno pri akej príležitosti to je. Ja som za promócie dostala kyticu, obed a tým darčeky skončili.
Zvlastne uvazujes…mala si ich aspon pozvat na obed a mozno by boli aj gratulacie a darceky. Inak ja som dostala darcek od rodicov a starych rodicov ale ani by mi nenapadlo cakat nieco od niekoho. Bola som rada ze prisla rodina, dali sme si obed, posedeli sme si a super aj bez darcekov.
A este doplnim, cakat nieco este aj od priatelovej rodiny?? Neprehanas trosku?
Nemáte dobré vzťahy, na obed ich pre to ani nepozves, ale darčeky ti mali doniesť🤣🤣🤣 ja už nemám slov na dnešný mamon a vychcanost. Akoze čo vlastne krstni majú s tvojimi promociami?
@dskjhfdlkdjhl 🤣🤣🤣
Ja som nejak necakala hmotné ani finančné darčeky od nikoho 😅 ale zas boli sme si sadnúť na obed ktorý platili rodicia od ktorých som dostala prekrásne kvety ktoré mam rada ako aj od babky 🙂 od súrodencov a už vôbec nie od priatelovej rodiny som nič necakala 🙂
@michaelam2 a nielen od priatelovej rodiny, možno aj susedia by mohli niečo priniesť... Ak nemajú dobré vzťahy ani do susedmi, na obed by ich nebola, ale je fakt smutné ak nič nedajú🤣🤣🤣
Tak ty neoganizujes obed, lebo nemáte dobre vzťahy ale oni ti darček majú dať? Darček by ma netrápil, ak by mi aspoň napísali/zavolali že gratuluju k promociam
Jaj, autorka, teraz si len potvrdila moje slova😉
Ja som na promócie nedostala nič ani od rodičov, ani od nikoho. A ani som neočakávala, že niečo dostanem. Som bola rada ze som školu skončila, naši mi platili stravu a internát.
Ked mate vztahy nic moc, tak preco ocakavas darceky?