Ahojte. Kolko trva "posedenie" s p.fararom pred krstom a co sa pyta? Dakujem
Muz tam bol asi 10 minut...nadiktoval meno dietata, rodicov a krstneho otca...dohodol termin...to bolo vsetko
Lebo my sme boli minuly tyzden a trvalo to hodinu a pol a padali veeeeelmi osobne otazky.mam z toho az neprijemny pocit. Zobrati nie sme.
Tak som chcela pocut nazory inych. Ci to je bezne.. ale zrejme teda nie..
Ja som teda katolíčka, ale tie otázky, predpokladám, padali preto, že nie ste zosobášení... Na to má RKC a ECAV rovnaký pohľad, je to problém.
nie... u ECAV to problém nie je...
U nás to bola chvíľka, len si zapísal meno dieťaťa, mená krstných rodičov, dohodli sme sa kedy a o koľkej. To bolo celé.
Museli ste natrafiť na veľmi divneho farára. Po nas chceli mena a dátumy narodenia rodicov a krstných rodičov a hotovo. Do 15 minút sme boli vybavení vrátane dohodnutého termínu. Ani pes nestekol po tom, či sme manželia (pri prvom sme neboli, pri druhom ano, ale s rôznymi priezviskami. Mali to uplne v pazi)
@vroni u nas to bol 1,5h vysluch. Zle som sa citila a zanechalo to vo mne velmi zly pocit. Otazky typu kto dominuje vo vasom vztahu , preco chceme pokrstit dieta ked nie sme manzelia a podobne
V tom pripade by som šla do iného kostola. Pri otázke, kto je v našom vzťahu domonantnejsi by sme sa asi s mužom pobili o to, kto vynesie farára z kostola v zuboch. Debil.
@vroni presne som to povedala ,ze sme mali ist inde.. uz to nejako pretrpime ten krst... aale aspon som si potvrdila,ze nie som divna,ked sa mi zdali jeho otazky uplne mimo
pár minút...30?
záleží aj na p. farárovi.
pri prvom som len zahlásila pri dverách čo som prišla a nič nepotreboval. Poznal ma zo sobáša takže si asi vyhľadal všetky potrebné veci. Len mi povedal v nedeľu s krstnou matkou - krstíme po službách Božích...
pri ostatných deťoch som prišla s mm. doniesla som aj rodný list.
To sa už vypisovalo tlačivo, kde sa uvádzali všetky nacionálie rodičov a krstných rodičov. Bolo by fajn vedieť kedy boli krstní konfirmovaní a kde v ktorom meste - kostole. Tak isto dátumy narodenia a mesto narodenia. Krstní prišli v nedeľu až na krst dieťaťa.
To bolo všetko.