Ahojte, nemáte prosím vás nejaký príhovor žene k 50-tke pre inšpiráciu? Google som už pozrela a nejako ma to "nenakoplo" :D
Boze zas tie nudne prihovory, staci 2 - 3 vety ako podakovanie vsetkym, co dosli, spontanne v kratkosti a nie tie 10 minutove uspavacie prihovory ...
@katulienkax ja ich z duše neznášam.
prikláňam sa k žiadnemu sentimentálnemu príhovoru. Sama budem mať o 2 mesiace 50-ku a dúfam, že mi tam nikto nebude recitovať básničky a veršovanky a rôzne umelé rečičky. Nechcem, nechcem.
@patas011 Ja väčšinou nenudím ľudí nejakými dlhými monológmi, ale vždy prejavím vďačnosť, že sme sa pri tejto udalosti, to je jedno či sú to Vianoce alebo narodeniny, všetci stretli v zdraví, že môžeme byť spolu, osláviť to, a že nikto nechýba (alebo spomenúť aj tých chýbajúcich.. 😔)
Postavit sa podakovat pritomnym za dary financne kvetinove aj vecne hlavne za ich pritomnost ze.ti.na nich zalezi a si rada.ze.ich mas a potom zazelat dobru chut ak mate hudbu dobru zabavu. Krestania.sa zvyknu pomodlit.. pripitok Zivojooooo hotovo. To neni kar kde sa zhrnie cely zivot zosnuleho do 10.minut.
Véd stačí len zapojiť fantáziu, o danom človeku aký je, poďakovať sa, zapojiť trocha humoru, tma dobre je vytiahnuť a opísať danú osobnosť. Syn včera robil do školy príhovor a zvládol to. Napríklad teta je lekárka, oslavovala 50 tku a príhovor dala sama, povedala, že je šťastná, že sme sa zišli všetci na ktorých jej záleží a nestretli sme sa v nemocnici na urgentne ale tu v tejto miestnosti, že jej život dal úžasného manžela, 2 šikovné, múdre, inteligentné dcéry atď.