Ahojte tie ktoré ste mali svadbu na úrade ako to tam prebiehalo prosím. Aj vás niekto viedol k budúcemu manželovy? Aj vám hrala hudba?
Šli sme spolu, ale všetko sa dá dohodnúť.
@natalia1997 my sme chceli úplne minimalisticku svadbu takže sme prišli v dohodnutý čas aj zo svedkami prišla matrikarka prečítala zopár viet dali sme si obrúčky podpísali zápisnicu a šli sme pá , cele to trvalo 5 minút. Ale všetko je o dohode , mohli sme to mat aj s hudbou aj s príhovorom ale keďže to bola svadba o nás a svedkoch urobili sme to tak .
Brat sa ženil na úrade, vopred si dohodli všetko, mali len jednoduchý obrad, snúbenci, dvaja svedkovia, a najbližší príbuzní,bolo nás 15.
Dovnútra šli obaja spolu,mali klasický svadobný pochod, konferencierka ich predstavila sobášiacemu,klasika otázky, sľuby, obrúčky, trvalo to asi 20 minút.
Potom sa fotili tam (obradna sieň je v kaštieli) čiže prostredie bolo veľmi pekne, švagriná dostala kvety, zablahoželali im a hotovo.
ja som bola minulý rok na svadbe - viedli sa snúbenci spolu. My sme už sedeli vo vnútri Bolo nás pár ľudí. Matrikárka prečítala text, povedali si áno a odišli. My sme vyšli po nich. Rýchle jednoduché
Ešte sa chcem spýtať keď ste sa už ku konci podpisovali tak ste sa podpísali svojim priezviskom či už muzovym
@natalia1997 jasné že novým priezviskom 😉
@natalia1997 nastup bol ako sme chceli my … isiel oddavajuci, potom zenich s mamou prvy, potom svedkovia, nakoniec ja s otcom na hudbu zvolenu nami, potom bol obrad, u nas sa hovoria aj sluby, potom sme si zapalili spolocnu sviecku “manzelskeho zivota” a gratulacie zahajili oddavajuci pripitkom so sampanskym, komplet hudobny podmaz sme si mohli urcit aj ku gratulaciam
ale boli sme aj na takom uradnom suchoparnom, kde este aj hudbu urcovala matrika takze zavisi od ochoty a mesta
Neviedol má nikto bol lokdawn
Viedol nás starosta hudbu sme nemali
Matrikarka prečítala potom starosta vymenili sme si obrúčky bozk podpísali do kroniky a sobasny list a bolo
Trvalo to 5minut aj s cestou
Aj ma niekto viedol, aj nam hrala hudba, mohli sme si doniest aj vlastnu alebo pustili taku, co maju na urade. Vedie ta ten, koho si vyberies, partnera takisto. Obrad trva do 20min, podla toho ci ma napriklad niekto prihovor alebo nejaku inu “vsuvku”.