Priebeh malej svadby

jarkap1
13. mar 2022

Dobry den, tie ktore ste mali malu svadbu bez tancovacky a cepcenia - ako to prebiehalo a ake ste mali odozvy od hosti?
Boli ste vy ako nevesty s tym spokojne? Bola dobra atmosfera?
Ako bolo zlozene menu?
Totiz aby som to objasnila. Ja zabavu odmietam nakolko sme mali pred koncom roka smutnu udalost, prisli sme o dieta vo vysokom stadiu tehotenstva a necitim sa nato vobec psychicky. Nepride mi vhodne oslavovat ked mame smutok.
Ide mi skor o to, len to "nejak prezit". Hosti by bolo max 50.
Nevieme sa dohodnut ako poňať menu. Či aj druhy chod pripadne svedske stoly, ked nebude tancovacka.
Viete mi prosim poradit? Svadba bude v maji.
Dakujem😊

birika
13. mar 2022

ja by som urobila mensiu svadbu - rodina to hadam pochopi. mozno slavnostny obed, kava, zakusok

pinaofina
13. mar 2022

@jarkap1 50 ludi neviem ci je v dnesnej dobe vnimane ako mala svadba… my sme mali malu svadbu len o rodicoch a surodencoch, potom sme s jednou stranou rodiny este mali vacsiu oslavu…

mediana
13. mar 2022

Takto, my sme to mali asi tak ako chceš aj ty, proste len večera a dovi dopo 😃 bolo nás asi 40, klasika po obrade na radnici sme sa pobrali do restiky, manžel povedal pár dakovnych slov, a mali sme prípitok, polievku, a druhe jedlo. Na stoloch bolo víno, limonády, prirodzene sa prešlo po jedle do rozhovorov medzi hosťami, pomedzi to koláče, tortu sme mali formou cupcakes, takže neskôr sme pekne porozdavali všetkým.. svadba začala asi o 16:30, odchádzali sme niečo po ôsmej. Atmosféra bola super, my sme mali krásne priestory, všetko sme si štýlovo nazdobili. Bolo nám jedno co si kto o tom myslí, ale čo sa týka kamarátov a mladých na svadbe, tak odozva bola úplne top, že ak by sa mali brať ti co boli ešte slobodní tak len takto ako sme to mali my, že to bolo super, veľmi sme boli spokojní. Tiež sme mali svadbu v máji a dá sa to super užiť aj takýmto štýlom 🙂

kapanek1
13. mar 2022

Nedávno mala sestra malú svadbu, len súrodenci a rodičia z oboch strán, obed, pečené prasa, káva, pivo na bare. Dobre bolo. Aj by som ostala dlhšie keby sme nemali malé dieťa. :D

tncka
13. mar 2022

@jarkap1 na to ze bude mala svadba kvoli smutku tam mas vela ludi. 10-12 ludi je pre mna mala svadba😅

mediana
13. mar 2022

Ale osobne mi tiež príde v tvojom prípade 50 ludi veľa. Aši by som okresala tak na polovicu

janai1
13. mar 2022

50 ľudí nie je malá svadba... Keď nechceš oslavu nepozyvaj nikoho len majte obrad s rodičmi

ruzasipova
13. mar 2022

@jarkap1 Mali sme malu svadbu len o najblizsej rodine a svedkoch. Po obrade sme sli do restauracie, tam sme dali obed, nakrajali tortu, dali kavu a za 3 hodiny uz sli domov.

jarkap1
autor
13. mar 2022

@mediana dakujem za postreh🥰
Snubenec sa boji, ze bude nuda a vsetci pojdu hned po jedle prec. On je velmi za oslavu, ze svadba ma byt pre hosti a ich nezaujima nasa tragedia...

jarkap1
autor
13. mar 2022

@tncka mate pravdu, skor max 30. Ale uz neviem opravit prispevok.

pinkgirl
13. mar 2022

Keď máš obavy pred nudou, tak skús posedenie trošku oživiť - pozvala by som z nejakého miestneho ľudového súboru niekoho s akordeonom + speváka. Stačí tak na hodinku, zaspievajú pár pesničiek, ktoré budú všetci poznať, urobia atmosféru. Nemusite vôbec tancovať.

mediana
13. mar 2022

Ja neviem, nudy by som sa nebála, ved my sme sa ani nestihli so všetkými porozprávať, naozaj ti bolo v pohode, ved každý si s niekym sadne, zoznámi, a bude to super

orangiiina
13. mar 2022

Mali sme 30 osôb. Večera bola v reštaurácii. Veľmi som sa obávala tej nudy a tak som si zavolalal harmonikara. Bol úžasny, ľudia si zaspievali a ti, ktorí chceli, aj medzitým zatancovali. O 10 hod. sme potom mali švédske stoly. Ale my sme mali taku obrovskú večeru, že by stačila polovička jedla. Neskôr dokonca v reštaurácii pustili hudbu na želanie mladých ľudí. Každý si prišiel na svoje. Na tvojom mieste by som urobila tento kompromis 🙂 ľudia si pochvaľovali, nenudili sa.

kiki68
13. mar 2022

Mozno nieco ako mali kamosi v UK, taka recepcia kvazi, obrad mali vonku a po obrade bola klasicka hudba a casnici nosili na tackach sampanske, dva druhy nealko a tiez sladke a slane na zahryznutie. Boli to take male aranzovane veci. Potom mali este take slavnostne odovzdanie svadob darov od rodicov a surodencov. Oni uz jedno dieta mali a tym, ze su obaja aziati to bolo pre rodinu nepripustne mat velku veselicu. Ale bola to pekna svadba, krajsia ako tie nase s tym cepcenim a vela alkoholom.

domiklik
13. mar 2022

@jarkap1 svadba ma byt o vas

lenka0911
15. mar 2022

My teraz tiež riešime malú svadbu.
Bude nás aj s deťmi cca 20. Obrad, obed , torta,káva a koľko posedia toľko sa zdrzime

jarkap1
autor
15. mar 2022

@lenka0911 a riesis aj druhy chod? Nejake misy studene? Alebo len obed ako 1 jedlo?
Ja sa neviem rozhodnut.

terimon
15. mar 2022

My sme mali tiež menšiu svadbu,do 40 ľudí. Nikto z rodiny netancuje, takze u nas sa netancovalo. Menu sme mali klasika polievku a misy (rezne,maso s hribami,ryza, zemiaky) a večeru potom formou bufetu kačacie stehná lokše/knedľa kto chcel si dal a tusim bol aj zemiakový šalát a šunka. Sala bola vyzdobená starymi svadobnými fotografiami clenov rodín z oboch strán,tak to všetci chodili a spominali na svoje sobáše,to bolo pekné 😊

orangiiina
15. mar 2022

@terimon aj my sme to mali ☺️ Každému som povedala, nech donesú fotku zo svadby a dala som ich rámikov a položila an pripravený stol. Bolo to ine ako na veľkej svadbe. Každý zosobášený pár mal svoju fotku na stolíku. Dokonca som vypýtala do babky s dedkom, ktorý nás opustil v ten rok a potom sa ti ľudia s vlastnými fotkami odfotili. Mali krásne profi fotky od fotografa. Mala svadba vie byt krásna, stačí pár pekných detailov.

terimon
15. mar 2022

@orangiiina mne to nachystali ako prekvapenie sestry 😊

kingstonka
15. mar 2022

Nudy by som sa nebála, mali sme v rodine svadbu pre 30 ľudí, bolo to príjemné posedenie, keďže sa poznali tak si mali čo povedať....

lenka0911
15. mar 2022

@jarkap1 nás je málinko ... Tak skôr sme plánovali presunúť sa ku nám a nejaké studené misy potom ponúknuť alebo take dačo.