Ahojte, môžem ísť podľa vás v čiernom na takúto udalosť? Je to vhodné? Nechce sa mi kupovať šaty, tieto čo mám doma sú ideál, len tá farba... Ako na pohreb. Či?
Kľudne. Dnes sa to nepovažuje za smútočnú farbu, veď doplnky môžeš dať výraznejšie 😉
Little black dress = malé čierne sú klasika ktorá sa hodí na všetky príležitosti či ide o pohrem, promócie, svadba, oslav, krst proste všade 😀
Daj k tomu inej farby doplnky, kabelku, lodičky, možno nejakú brošňu, prípadne niečo do vlasov... Mňa napadá červená, béžová,... To by nešlo?
Čierne šaty sa hodia aj na slávnostné udalosti.
Keď som promovala ja, podľa etikety boli odporúčané šaty skôr tmavších farieb.
Vzhľad šiat: Čo sa samotných šiat týka, v prvom rade by mali spĺňať základnú podmienku, a tou je elegantnosť. To znamená jemné, vkusné, dobre sediace šaty z kvalitného materiálu a s vhodným zdobením. Menej je niekedy viac, preto stavte na jednoduchosť strihu bez divokých vzorov, výrazných aplikácií či trblietavých filtrov. Promócie nie sú stužkovou, preto výrazný lesk a prehnané ozdoby sem nepatria. Dôležitá je aj farba. Aj keď sa etiketa prikláňa k tým tmavším, môžete zvoliť aj jasnejšie odtiene.
Tiez sa priklanam k nazoru, ze male cierne nepokazia nic. Doladila by som doplnky metalickych odtienov pre eleganciu. Ja by som mozno aj zaexperimentovala s pastelovymi farbami, mozno baby blue, alebo marhulova.
Ja si zase nemyslim, ze male cierne saty sa hodia na promociu. Nie si to ty s tymi satami, co pripominali nocnu kosielku?
@kitycat ono to v podstate boli malé čierne 😂, v prípade potreby ich strčí do listovej kabelky, ale dúfam, že nie
@elizabet173 vies ktoru temu myslim, ze? 😄
Autorka, ak je dlzka siat nad kolena, tak ano... Ak su mini, na promociu kde chodi aj rodina, za mna nie ☺️
@kitycat áno, viem, pamätám si aj tie šaty, na promóciu absolútne nevhodné
Malé čierne neurazila žiadnu prezitost