Priateľov brat s manželkou čakajú dcérku. Čo mi bude?

29. mar 2023

Priateľov brat s manželkou čakajú dcérku. Priateľovi to bude neter ale mne ? Strašne sa mi pletú tieto pomenovania😅

gejb
29. mar 2023

Tebe nič. Proste priatelova neter

dzejn80
29. mar 2023

nic, s priatelom nie ste rodina

gabriela2952
29. mar 2023

Tebe bude tiež neter, aspoň ja to tak beriem, lebo sa aj plánujeme vziať 😊

zuzanka.zuzu
29. mar 2023

tebe nič dokým sa nestanes manželkou 😉

autor
29. mar 2023

@gabriela2952 my taktiež a tiež to tak beriem 😊

svetlonos
29. mar 2023

Takze to bude tvoja neter 🙂

miadi
29. mar 2023

Ked sa vezmete bude to aj tvoja neter kym nie ste manzelia je to priatelova neter. Tak ako priatelova mama je ti priatelova mama a po svadbe bude svokra . Ved Keby kazdeho tvojho ex frajera neter bola aj tvoja neter tak uz mas kolko ?

autor
29. mar 2023

@miadi dobre, my to az takto extrémne neberieme, aj priateľova mama ma berie ako nevestu aj ked dobre obe vieme aj to vraví, že to neni oficialne ale neberieme to zas až takto, sme spolu dlho

gladys_07
29. mar 2023

Nemyslim ze slovencina (alebo iny jazyk) ma separatne pomenovanie pre neter priatela/priatelky. Nie je ti nicim oficialnym, ked sa vezmete, bude to neter

lenka567899
29. mar 2023

Bude tvoja neter. Kus papiera vás neurobí rodinou, ale láska áno. Tieto komentáre take typické slovenské primitívne 😊

autor
29. mar 2023

@lenka567899 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼

kristinapetronela
29. mar 2023

Zatiaľ nič

simca06022011
29. mar 2023

po svadbe to bude aj tvoja neter

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ysseba
29. mar 2023

@lenka567899 Ja si teda na svadbe zakladám a sobášny list nie je pre mňa len kus papiera, ale toto si veľmi pekne a trefne napísala 🙂

pivonka6
29. mar 2023

Bude to manželova neter. Tvoja by bola, ak by bola dcérou tvojich súrodencov. Je rozdiel moja neter a manželova neter.

bylinka25
29. mar 2023

Ja mám synovca, keď sme sa s manželom zosobášili, stal sa jeho vyženeným synovcom, on má tiež veľa synovcov a neterí, teraz sú aj moji synovci a moje netere, lebo spolu s mužom si berieme aj jeho rodinu, nie? On si zobral tú moju, takže z mojej strany má jednu neter a synovca.

ahhola
29. mar 2023

Po vašej svadbe - mužova neter. Chalan synovec a možno krstniatko👶

h2
29. mar 2023

Ja nie som vydatá a mám synovca, je to syn mužovej sestry. Pre mňa je to rodina.

autor
29. mar 2023

@h2 ❤️

autor
29. mar 2023

Jediné čo som chcela vediet a utvrdit sa v tom, čo by to mne bolo a nie vtláčať do hlavy fakty, ktoré sa stanú až po svadbe, každý to berie inak a nemusíte sa tu povyšovať nad tým, že jej budem nič a ešte takých “arogantných” smajlíkov alá čo si o sebe teraz myslím len preto, lebo som s vydatá..aspoň že sa tu našlo pár normálnych komentárov🙏🏼

autor
29. mar 2023

*neni

simca06022011
29. mar 2023

Tak pred svadbou to bude miláčik:D ja som myslela ze hľadáš oficiálne co ti to bude... A to jetak ako sa píše v príspevkoch🙂

miadi
30. mar 2023

Ved ty si ju mozes volat ako chces . To ze nie ste manzelia je len fakt , Mne je jedno ked ju budes volat aj “ moje dieta .” Hoci nim nie je. Chcela si vediet ako sa to vola oficialne. Kludne volaj priatelovu matku svokra ak chces hoci nou nie je. Nie je to len kus papiera je to oficialny dokument. Ktory ti da viac prav ako neoficialna pozicia družky. To nie je Moj vymyslel aby som sa vyvysovala nad zeny co nie su vydate. To ti len hovorim zakladne fakty. Tak to Proste je a nazyvat to primitivnym nazorom 🤣je vtipne. Uplne zbytocne sa urazas. Kludne volaj partnera manzel hoci nim nie je . Kludne volaj pomaranc citron . Stale to bude pomaranc pre zvysok sveta Hlavne ze ty si spokojna s menom ktore si mu dala.

miadi
30. mar 2023

A si sa pomylila nie ze vy to takto “ extremne “ neberiete. To nie je daky Moj vymyslel to je tradicia po starocia . Nie je to extrem je to klasika. Mozes si aj hovorit priezvyskom partnera ale na papieri mas stale svoje rodne. Pytas sa na fakticku vec nie nieco abstraktne co kazdy moze vnimat inak. A odpoved realna sa ti nepaci Iba taka co ti povie co chces pocut je “ normalna”” odpoved . Tak naco sa vobec pytas ? To ze ti oficialne dieta partnerovho brata nie je “ nic.” Este neznamena ze snim nebudes mat osobny laskavy vztah . Manzelstvo je pre teba len papier ale oficialne mena pre pribuznych ktore z neho pramenia by si chcela . Lebo na tom zalezi ? To je skor tvoj vlastny pocit menejcennosti ak mas pocit ze Niekto sa vyvyšuje. Normalne vo svete sa povie Moja neter aj na deti svagra Nie len deti od brata. Ale vidis tu to Niekto berie len pokrvne. A vobec nie je ziadna hanba ked nie si vydata povedat - je to dcera brata mojho priatela. Len je to dlhsie tak to slovo - neter sa ti zide skor ak si leniva to povedat ako to je oficialne.

autor
30. mar 2023

@miadi kde pisem ze mamzelstvo je pre mna len papier🤣bože ukludnite sa tu s takýmito slohovkami veď to neni normálne 🤣tu sa človek nemôže normálne opýtať a už
Su tu povymýšlané slová, div že nás tu takéto ženy nezožeriete🙂ešte 20 slohoviek tu môžeš napísať aj ako budem auto volať autobus😂kriste pane na nebi🙏🏼

dominikagier
30. mar 2023

my to máme tak, že priateľov brat svojmu dieťatku vraví aha ideš ku tete (alebo teta si ťa vezme na ruky, myslím, že on ma berie už do rodiny, predsa 7 rokov sme spolu s jeho bratom..) a jeho žena mi povedala, že sa doma rozprávali ako ma bude volať že majú dilemu, tak som jej povedala, že normálne menom predsa..(lebo sme nie zobratí a nevyžadujem aby ma volala teta, stačí meno, ja dieťa tiež volám menom a nikdy som sa nekorunovala za jeho tetu...) a nakoľko viem aký ma ku mne švagrinka vzťah - nepchám sa kde ma niekto nechce 🙂