Ahoj žienky.
S partnerom sme spolu niečo cez rok. Máme 30 a 30+. Žijeme spolu niekoľko mesiacov.
A teraz k problému. Bavili sme sa o Vianociach, darčekoch a pod. Povedal mi, že na Vianoce dostanem šperk. Tak nejak som podľa rozhovoru očakávala zásnubný prsteň. Z poslednej konverzácie však jasne vyplynulo, že prsteň to nebude. Keď som mu to povedala, zarazil sa, spýtal sa ako mi to vôbec napadlo a vraj je na to priskoro...Mám vraj spomaliť. Dosť ma táto reakcia sklamala.
Čo si o Tom myslíte?
že by si mala spomaliť 🙂
netlac ho do nicoho lebo ta odkopne
@greenapple20 tak mas dve moznosti - ak ocakavas svadbu, tak si s nim musis dopredu sadnut a povedat mu to, ze kam sa vas vztah ubera v style - co bude o rok, dva, planujeme deti, byvanie, kam sa nas vztah bude uberat (a daj mu cas si to premysliet!) ano mate ten vek, ale ste spolu kratko... co sa tyka vianocneho darceka tak mne to prijde take "jednoduche" hodit prsten pod stromcek a ma to vyriesene, tak bud rada, ze to tak neurobi...len mu povedz, co chces TY - jasne, strucne - ze je partner do zivota, chces s nim ostat, planujes buducnost. Oni nam do tej hlavy fakt nevidia a kym chlapovi dopne, ze by sa mohol ozenit, prejdu aj roky...
@greenapple20 a možno to bude prsteň, len chcel to urobiť v ramci prekvapenia a nie aby si o tom vedela a čakala to. Tak ťa mozno takymto stylom chcel zmiasť. A na co sa ho vobec pytas ze ci to bude prsten? Nehaj sa prekvapit
@999k to určite nie, videla som že bol naozaj v šoku, čo mi to vôbec napadlo.
a ja si zas myslim, ze dnes je vsade tolko gycoveho zivotneho stylu, ze nam uz z toho hrabe a clovek ocakava veci, o ktorych druhy ani nepocul...sklamanie iste...
Kazdy chlap je iny, ale ja som sa s mojim bavila o svadbe uz po par mesiacoch uplne v pohode, ale zasnuby prisli az po troch rokoch chodenia. Lenze ja som mala 23 a on 29. Ja si myslim ze je to debata ako kazda ina a aspon vies ze on este zdaleka nieje tam kde ty. Len aby si nemala 35 a on este furt nebol rozhodnuty.
@anjelicek26 jeho názor na dieťa je jasný. Chce ale zatiaľ sa vraj nevie vyjadriť kedy bude pripravený...
@pininka1 Veď práve. Roky utekajú.
Proste mi príde, že každou ďalšou konverzáciu o dieťati, svadbe, prsteni a pod. som viac a viac sklamaná, že on to vidí inak a ani sa nedokáže vyjadriť kedy bude pripravený... Mám pocit že som v pozícii čakateľa a všetko príde až vtedy, keď bude chcieť on.
@greenapple20 bohuzial niektori chlapi nebudu pripraveny nikdy. U chlapa 30 nie je zlomovy vek, u zeny bohuzial ano... ta plodnost ide dole, hlavne ak to nema ostat pri jednom dietati, ale aspon tych dvoch a mat tam normalny rozostup. Budes musiet zacat s nim viacej komunikovat, nehovorim pritlacit, ale ano pritlacit, posunut ho spravnym smerom, ukazat mu priority v zivote... aspon mat nacrtnuty nejaky plan, vediet, ci chcete uplne tie iste veci. Presne toto - ty musis cakat, kym sa pan bude nejako citit, ja ti neviem... je to take cudne, ked necitite tu istotu vztahu obaja rovnako.
@greenapple20 pozor na tieto typy, co nie su nikdy na nic pripraveni, asi by som to ukoncila, lebo dopadnes ako moja znama, ktoru dvaja takto tahali za nos, a uz ma cez 40 a nema ani dieta, ani vztah, zabila cca 13 rokov s tymi nespravnymi, pritom jej okolie dohovaralo, ale bola hlucha, slepa a proste stale dufala
keby ste boli spolu par mesiacov, tak by sa to dalo pochopit, ale vyse roka, a uz aj byvate spolu, takze by sa mal jasne vyjadrit
@anjelicek26 Stále mi príde, že ho do všetkého iba tlačím... Tému prsteň a svadba som doteraz nijak zvlášť neotvárala, dúfala som, že s tým príde sám... Popravde myslela som si, že by ma mohol požiadať aspoň tak po roku a pol. Po včerajšej konverzácií však mám pocit že aj po 2 rokoch by mal pocit že je skoro. Keď som sa spýtala, načo sa teda bavíme o deťoch dostala som odpoveď, že to ja to stále predhadzujem.
@greenapple20 toto je tazke, je tam laska, dovera, ale mozno ziadna buducnost. Jemu toto staci, tebe to nestaci. Ono aj ked ho v podstate dotlacis do svadby, dietata, stale ti to bude vytykat, ze si to chcela len ty a on nebol pripraveny... neviem, kamarati su tiez vsetko slobodni? Nema tam nejaky normalny vzor, ako sa to robi spravne?
@anjelicek26 Veď práve toto... Jeho kamoši sú vo vzťahoch bez manželstva dlhé roky... V rovnakom veku. Jeden požiadal svoju partnerku po kratšom čase a na začiatku mi tvrdil že sa mu to páčilo.
@greenapple20 ak stretneš muža, ktorý ťa bude skutočne milovať a chcieť, nebudeš ho musieť do ničoho tlačiť, všetko príde samo a prirodzene
@greenapple20 to je blbe potom, ked zije v takomto prostredi, kde manzelstvo nie je podstatne, tazko ho ty budes presviedcat o opaku. Resp. je velmi nepravdepodobne, ze na tom zacne zrazu s jedneho dna na druhy zalezat, aby si bola jeho zena... ved vsetko uz ma, zenu v domacnosti, dobre jedlo, upratane, dobry sex... ma to proste vsetko aj bez papiera a financnych zavazkov... nevidi ziadne pozitiva v svadbe. Pritom pre mna ako zenu bolo velmi dolezite, aby sme sa ako rodina volali rovnako.
píšeš, že žijete spolu, v jednej domácnosti? V tom prípade by aj mne napadlo, že by tam bol prsteň. Chlapi na to pozerajú jednoducho, ak im daný stav vyhovuje, nechcú ho meniť, na čo aj.
Ak ti to pomôže tak ja som dostala zásnubný po roku chodenia... A teraz k veci ☝️prešlo ďalších 6r máme 2deti a my sme sa nedokopali ku svadbe 😃
@maximilie stále počúvam ako veľmi ma ľúbi a pritom toto. Neviem čo si mám o tom myslieť.
@enka81 veď toto...na bývanie skoro nieje ale na prsteň áno. Proste nečakam že svadba bude za 4 mesiace. Ale takýmto tempom naozaj neviem, či bude dieťa vôbec aspoň o 3 roky.
@greenapple20 Určite to je skoro...
@greenapple20 chlapi neradi plánujú takéto veci keď sami nie sú pripravení. Nerozmýšľajú o tom ako bude o 3-5 rokov. Aspoň väčšina čo poznám. A čím viac tlačíš na pílu, tým horšie a tým to odďaluješ. Koľko mesiacov ste spolu?
@enka81 asi áno, už som bohužiaľ dospela až k záveru, že som sa s tým spoločným bývaním nemala tak ponáhľať. Nejak mám pocit že som stratila pevnú pôdu pod nohami.
@nikiki29 vyše roka.
no ja by som sa na jeho mieste nastvala, lebo mozno si mu pokazila prekvapko, a uz by som ti ho just nedala...ale to pisem o sebe, kazdy sme iny ze? 🙂
@vivinka771 určite nepokazila, natoľko ho už poznám.
@greenapple20 my žijeme spolu viac ako rok a pol, poznáme roky rokúce. Riešime aj miminko (cez IVF). Ja mám 41 on 30 (bez komentára prosím, nám to takto obom maximálne vyhovuje a sme šťastný). On od začiatku tvrdil, že svadba nie je nič preňho, tak sme to nejak moc neriešili. Ale pred pár dňami sa ma spýtal či by som sa vydávala a ak áno, aká je moja predstava o svadbe. Tak som mu povedala, v tomto sa zhodneme určite. Nič veľké, žiadny cirkus pre kopec ľudí za kopec EUR. Niečo malé, milé, len s tými našimi naj. No a včera mi povedal, že už má pre mňa darček k Vianociam. Že je malinký, ale preňho veľmi dôležitý a verí tomu, že mi spraví veľkú radosť. Samozrejme, že som viac nevyzvedala, ale v kútiku duše tiež dúfam, že to bude snubný prstienok.
@greenapple20 je to skoro, aj pri 30+ ... ja by som mu dala čas a vyhla sa týmto témam. Keď sa to každým rozhovorom zhoršuje, asi sa na to necíti. Je to ťažké, môj sa tiež nechcel ženiť. A tlačením na píli sa to len zhoršovalo. Skúste spolu bývať ešte pár mesiacov a uvidíš ako sa to vyvinie, či sám začne tému deti rodina svadba... no ja byť tebou, si dám pozor aby som neotehotnela “náhodou”, keď si si nie istá ako sa k tomu postaví.
@greenapple20 ze je to pre neho priskoro